Протестиращите отново блокираха кръстовището пред СУ

Демонстрантите призоваха за нощна стража
12 авг 2020 08:19, Красимир Ангелов
77

В 34-тата вечер на антиправителствени протести в столицата кръстовището при Ректората на Софийския университет отново беше блокирано от протестиращите.

След като те сами се отказаха от блокадата, демонстрантите я възстановиха и дори призоваха за нощна стража, съобщава Bulgaria ON AIR.

След изявлението на така нареченото "Отровно трио“, протестиращите се обявиха за задълбочаване на гражданското неподчинение. Блокади на институциите вероятно ще започнат още днес, като първите точки се очакват да бъдат сградата на Министерски съвет и Съдебната палата.

В момента блокирани остават четири кръстовища: при Орлов мост, на площад "Независимост", на булевард "Дондуков“ пред Министерския съвет и пред Ректората на Софийския университет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев се оказа един паталогичен чуждопоклонник.
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Рехави протести 49Много грешиш при броенето на отрепките - на "най-грандиозния" им протест - рождения ден на Черепа бяха около 6 000.Оттогава насетне са по 3-400, а понякога и по-малко.
57
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За властта- доматитеЗа протестиращите- дръжки
56
2
 
6
 
! Отговори
До 57 преди 3 години
Вече не им плащат толкова много.Сега са на бира и домати.Тия даже не знаят с какво се пият доматите
55
1
 
8
 
! Отговори
относно N 2 преди 3 години
Знаем,че групичка от 20 души обикаля България и се мъчи да имитира ,,протестна вълна,,.
54
1
 
4
 
! Отговори
До 49 преди 3 години
А когато дойде Царят множеството беше от СУ,през Орлов мост чак до Хотел Плиска.
53
2
 
8
 
! Отговори
Кънчо преди 3 години
До 60Кво ти е бе шматарок. Нямаш нет като хората в Беларус или кво... някой ти пречи да се изказваш свободно ли ?Пенчо, българина знае само да мрънка и се оплаква. Даже и протестите ви толкова струват - справка Бейрут, Беларус.Някви лекенца си шоркат биричка по цял ден и големи револщционери. Всеки ден се чудят каква простотия да им измислят "работодателите" да им уплътнят времето. Жалко, че полицията не действа като тази в Беларус...за нула време щяха да се прочистят пътищата
52
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кънчо, до там го докараха българските "родолюбци", да можеш само *** да триеш с байрака. Ако България не ти е в сърцето байрака няма да те спаси!Пълно е с българи омотали българското знаме но без капка национална отговорност към това което е мило и драго. Варосани гробници за маскирани с трибагреник ама прозира.
51
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 59Срамът е изцяло в твоята вратата! Нямало било пленено българско знаме та цъфтим като възпаление хемороиди. Скъпи на триците и евтини на брашното.Поредното написано доказателство за традиционно българско плиткоумие и байрак-пояс.Тесногръдието ви убива, това е!
50
6
 
11
 
! Отговори
Кънчо преди 3 години
До 58 Символите били изпята песен..срам ако наистина мислиш така. Едно време Великите българи са умирали за тези символи. Няма пленено българско знаме. Това са символите на държавността и на България. Оня на Росенец ( гарда на НСО ) го погнаха за хвърляне на знамето на земята, а тия *** дето замерят герба са герой.. Тва е пълен абсурд като целия измислен протест.
49
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КънчоСимволите са изпята песен от които нищо не зависи. Паметниците никнат като гъби за да ги акат гълибите. Истинското поругаване е да съсипеш българската природа за години напред или да оставиш гражданите си без адекватно здравеопазване като например да зарежеш онко болен да си "замине" затова че не се е осигурявал. Гавра е българските граждани да нямат минимално заплащане което се изисква по закон от ЕС.
48
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как е другари. Тази вечер платиха ли ви. Взехте ли си петдесетолевките. Ще има ли за бира и кебапчета на обяд. Опикахте ли и днес околностите. Гордеем се с вас.
47
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През социализма фашистите бяха страхливи и не се бореха срещу социализма. Нямаше дисиденти, защото българските фашисти бяха много страхливи. Съветският съюз смени Живков и българските фашисти надигнаха страхливо глава.
46
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коалицията Слави Чалгарев, Мая Божкова, Пинокио Маджов ще управлява след изборите.Това е Новата Схема, Новата Система, Новата Пирамида, Новата ЛотарияПартия "Български чалгаро-хазартен съюз".
45
4
 
13
 
! Отговори
Кънчо преди 3 години
Как може да се позволява на някви маргинали да поругават публично символите на България, замервайки герба с яйца и домати. Това е обида към цялата нация и е крайно време някой да им потърси отговорност на тия платени палячовци.
44
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунизма от България не може лесно да си отиде.Къде в друга даржава има толкова много ненормални като българските русофили? Те са генетично увредени.Единствена България нямаше борба срещу руската диктатура тук.Набиваха им в главите 45 години колко им е хубаво при прзните магазини, при лагерите, при стрелбите по границите, и че от това по-хубаво няма. И докато другите се бореха нашите льольовци се навеждаха все по-яко на Москва.Надеждата ми е в младите, които не са с капаци на очите
43
0
 
12
 
! Отговори
Христо Иванов Маджо преди 3 години
Браво на моите хора. Добре си вършат работата, за която им се плаща !
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 53Може би ще те разочаровам но все пак трябва да го знаеш, КОМУНИЗМА не си е отишъл и съдейки по масовия български наивинитет скоро няма да си "тръгне"!
41
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мамини златни ***.Писах вече, че това губене на време трябва да им се зачита за трудов стаж.Че Божков ще плаща до пенсия, а после?Радев няма ли да се бръкне малко и той да пусне от рублите, та да завардят още едно кръстовище?
40
0
 
7
 
! Отговори
Рехави протести преди 3 години
Снимани от дрон протестиращите в София са по 5-6 хил. души всяка вечер. На най-големия митинг на 29.07 са били между 15-17 хиляди. В останалото време са 2-3 хиляди дневно. А днес са около 1000 души. Крайно недостатъчно... Може би есента... За сведение протеста на жълтите павета на БСП е бил между 2500-3000 души. Колкото едно село. Жалка работа. За сравнение големите протести на СДС през 1990,1991,1996, 1997 години, които събориха комунизма бяха 150-200 хиляди души в София дни наред. Тогава нещата се случват.