Фандъкова: Протестът срещу властта става протест срещу хората

Кметът на София призова за спазване на закона
15 авг 2020 10:30, Петя Славова
403
Фандъкова: Протестът срещу властта става протест срещу хората
Снимка: БГНЕС

Протестите в София не са заявени и не са съгласувани със Столичната община. Това обясни пред БНР кметът Йорданка Фандъкова, която призова организаторите да спазват закона и да не пречат на свободното предвиждане на хората в града.

Още по темата

По повод повторното затваряне на кръстовището пред Румънското посолство Фандъкова посочи, че през това кръстовище преминава целия трафик и е основна алтернатива на движение, заради блокирания Орлов мост:

"През това кръстовище преминават шест линии на градския транспорт. Без движение по него не може да се осигури транспортен достъп на огромна част от гражданите до домовете, до работните им места", каза кметът Фандъкова и посочи:

"За съжаление с ескалацията на поведението на организаторите този протест се превръща от протест срещу властта в протест срещу хората. Очевидно политиците, които все по-убедително превземат протеста имат други цели, които преминават границите на свободни мирни протести. Надявам се да не продължава в тази посока, за да може София да дава възможност на хората да протестират свободно и мирно и в същото време на всички софиянци да се движат свободна в града".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
5
 
0
 
! Отговори
кураж дружина преди 3 години
Проблемът на България и другите страни наоколо е че не ръчкаме в Русия.Просто трябва да прехвърлим бойното поле от София в Русия. Тогава ще клекнат.Затова трябва да призовем всички българи които имат родолюбиво сърце да обмислят своите възможности за прехвърляне на проблемите на руска територия.Първо трябва да започнем с измитане на руснаци на българска територия.
271
4
 
7
 
! Отговори
а ма фандъчкее преди 3 години
Ти като кмет спокойно можеш да ликвидираш този "протест",ама боко не дава!Нали ***,мЪрлo!!!
270
5
 
6
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
Всеки да си гледа в канчето. Я сус.
269
8
 
9
 
! Отговори
Селтикс от Люлин 1 преди 3 години
Алооо "Моля Другарката"..........Махай се там откъдето си дошла, че твоят Патрон с прякор на зеленчук, няма да те остави да свидетелстваш срещу него. Съвсем скоро ще чуем от него, че си изсъхнала самоковска Слива.
268
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно, че протестират доста хора с пари...не знам от какво не са доволни. Шефа ми, например, точно последните години стана милионер, развива си бизнеса, обаче реве?? Защо реве, защото го погнаха НАП. Търси на кой да си плаща, за да не го закачат, обаче в същото време реве срещу системата...е не ели малко нагло, не ти харесва да има корупция, обаче сам криеш данъци и търсиш на кой да платиш, за да не те закачат....ей така са протестиращите
267
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки депутат си има чекмедженце. Имат си и сарайчета вече.Де малки ,де големи всеки се урежда .Оставкааъ
266
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тебе ли да те питам дали да протестирам бе, !
265
12
 
12
 
! Отговори
НАРОДА преди 3 години
ФАНДЬКОВА=ЗАТВОРДОИДЕ И ТВОИТОВРЕМЕ...
264
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
30 човека от 470 000 варненци днес протестират.100 човека от 1 240 000 софиянци днес протестират.250 човека общо в цяла България днес протестират.
263
7
 
5
 
! Отговори
9689 преди 3 години
Дано,и ти си вътре.Стягай куфарчето.
262
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Беззаконието на протестиращите е контрапродуктивно за имиджа на протеста.За Мантрата която ръси "отровната тройка" - Закона не е Закон защото Конституцията е над тях, както и на Фигуранта - Конституцията не е Конституция защото не писана от него, рано или късно ще съжаляват горчиво.По действията на целия Зайчарник на Радев си личи ясно почерка на Черепа, а това Народа няма да толерира до безкрай.Легенда: Радев = жалка фигура с главна буква - Фигурант
261
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 316Тук да не са фалшифицирани президентските избори на Фигуранта, та сравняваш Беларус с България бе Ланкоуло !?
260
7
 
10
 
! Отговори
Просто човек преди 3 години
Г-жо Фандъкова, почти съм убеден,че в Беларус са заявили протестите в общината...
259
8
 
5
 
! Отговори
До Асан преди 3 години
Не, бе, Асанчо. Може пак Тиквуня да ми реди поръчките и изпълнителите. Дано ти харесва. Като на дебелака по-долу.
258
9
 
8
 
! Отговори
Чичо Блаже Тумбака преди 3 години
Ние, дебелаците, сме си за ГЕРБ. На който не му изнася с 200 да си ходи.
257
14
 
16
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
Тая дали да не я проводим обратно у Самоков. Достатъчно беди натвори. Трябват поне 4-5 мандата след нея за да поправим малка част от щетите на управлението на даскалицата. Оставка!
256
7
 
13
 
! Отговори
Полезен идиот преди 3 години
Аз съм на протеста, защото вярвам, че на мястото на старите мутри ще дойдат още по-старите мутри, а те са Мъдри!Цялата държава окрадоха с лозунги, а и сега ни Учат само с Лозунги. Умни хора!
255
14
 
14
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
До Анонимен 305 Алооо, само ти не си разбрал, че пенсионерите вече гласуваме за ГЕРБ.Нинова ни отврати от БСП а и виждаме кой може и кой не.
254
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде айде и на мен са ми спъвали работата но ги подкрепям
253
12
 
14
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Само чакам да видя тия меки китки протестърите с пролапс как ще се гънат в палатките когато завали сняг и падне под нулата. Кеф ми е да ги гледам как се мъчат ***. Аз ще си пия кафенце то до камината а тея нека се гърчат.