3 000 мотористи апелираха за повече толерантност на пътя

Ескортирани от полиция, те потеглиха от "Бояна" и стигнаха до Божурище
20 сеп 2020 21:19, Красимир Ангелов
79

Над 3000 мотористи се включиха в масово нощно каране под надслов "Толерантност на пътя“. Водачите потеглиха от резиденция "Бояна" в късните часове в събота и стигнаха до Божурище, ескортирани от полицейски служители. Целта на инициативата е да бъдат почетени всички загинали мотористи на пътя.

Любов към бензина, страст към екстремното и привличането с возилото – това предизвиква шофьора да сложи каската и да запали мотора си. Отвъд адреналина, това, което води тези момчета и момичета на пътя в събота вечер, е и каузата.

Още по темата
"Каузата е да зачетем всички наши загинали братя и сестри в различни ПТП-та и инциденти и да покажем, че и нас ни има на пътя", каза Николай Богданов от "Софийски мотористи", цитиран от Bulgaria ON AIR.

"Всеки ден има публикации, че някой обратен завой е направен, че има паднал колега. Основната причина е, че доста и мотоциклитести, и автомобилисти, не спазват стриктно законите на нашата държава", смята Богданов.

"Причината най-вече е невнимание. Най-сериозно впечатление ми прави, че хората се гримират, гледат си телефоните – това е съвременен бич. Това нещо губи концентрацията. Оттам нататък извършва маневра, без да е погледнал и само е нужно да закачи моториста и стават фатални неща", добави Мартин Райчев.

И така Мартин и Николай участват в масовото нощно каране за пета година заедно със своите колеги, вярвайки, че ще дойде време, когато различните возила на пътя няма да противопоставят водачите едни срещу други.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
6
 
! Отговори
Рашко преди 3 години
Пази моториста!!! Някой ден, в гърдите ти може да тупти неговото сърце!
58
1
 
6
 
! Отговори
гошо преди 3 години
Te първо да спрат да нарушават правилата: каране по осова линия, изпреварване от дясно, каране в насрещното (в София ежеминутие) и т.н. и тогава да искат толерантност!!!!
57
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само заради среднощната дандания ми става странен призива за толерантност. Иначе двама от участниците най-толерантно, единия ми мина от ляво, другия от дясно, когато бях в средната лента на влизане в София, карах на ръба на санкцията и имаше коли от двете ми страни. "Пази моториста"??!! Нещо не мога да им схвана посланията.
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най ми е хубаво като тръгна за Варна, мотористите изпреварват в забранен участък в някакво трето платно съществуващо само във фантазиите им и ми пресвяткат , пък аз подкарвам "сорентото" плътно в ляво(Като тях).
55
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забраняват се мотори над 50 куб. и проблема е решен.
54
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИстинаНай-много да ти наврат бокс,палка,бихалка и винкел, там където слънце не грее.
53
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много странно, всички долу нареждате мотористите, ама аз до сега не съм чул моторист да е блъснал и убил шофьор в кола, а странно защо има много "примерни" автомобилисти убили мотористи.Писна ми от примерни шофьори на коли, само леко почерпени, леко надрусани, леко се качили на тротоара... Ако искате може да си изкарате статистика и да преброите колко жертви блъснати от мотористи има и колко от шофьори на коли.
52
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно мотористите са доста нетолерантни на пътя - нахални, неспазващи ограничения за скорост и маркировка на пътя, на всичкото отгоре, готови винаги да се оплакват, да шумят посред нощ, да ти покажат среден пръст, и т.н. Сигурно има и свестни момчета, но повечето са големи селяндурчета и съм сигурна, че ако ги проверят една 10% ще излязат с редовни мотори и документи, но БГ полицията, не може да им осъществи никакъв контрол. Така, че стига с тея мотористи - времето захладня, прибирайте моторите
51
0
 
12
 
! Отговори
Толерантен преди 3 години
Апелират за толерантност, а самите те не спазват закона за движение по пътищата. Аз съм толерантен правя им път ама не може в населено място да минават в пъти над допустимата скорост, няма време за реакция от останалите участници в движението.
50
0
 
14
 
! Отговори
Бивш моторист преди 3 години
Вече съм бивш, точно поради причината че около 80% от тези, които карат мотор, са точно тия които нарушават правилата. И заради тях, на всички излезе име на лоши и арогантни водачи. Тия 80% така и не разбраха че мотора не е средство за ибиване на комплекси. Колкото до останалите водачи на МПС, винаги поглеждайте 2 пъти в огледалото, преди да направите маневра. Вашата секунда и тази на моториста са различни. Знайте - мотора е с малки размери, но голяма динамика.Липсва ми мотора, но... това е.
49
1
 
16
 
! Отговори
СЪЖАЛЯВАМ преди 3 години
Ама няма как да съм толерантен към тази сбирщина ке..еши дето карат с 200 градско и не им дреме за живота на другите и техния собствен. Да не говорим че вся вечер по булевардите си правят гонки и пречат на хората да почиват. На полиция не спират, засичат и какво ли не друго. И преди да почнете да ме псувате се замислете дали няма да сте на моето мнение ако някой *** с мотор ви убие детето.
48
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Странно е когато крадеца вика; "Дръ те крадеца"...НайТъпите и арогантни водачи на МПС са именно те. Излишно форсиране на двигатели, висока скорост на движение и без спазване на никакви правила.За мен лично това са потенциални самоубийци и убийци на пътя.
47
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толерантност означава да ги оставиме да си карат с 200 на зиг-заг, на задна гума, да се мушкат помежду ни в н-та лента... С нищо не се различават от наглите бежанци. Глоби и конфискации. Аз живея в Австрия. Тук спазват правилата защото глобите са безумни и вземат книжки. Да видиш 1200 см2 как кара с 40 кмч. си е гледка за БГ. Там колегите ще му се подиграват!
46
11
 
1
 
! Отговори
Я па я..! преди 3 години
Моторист на 70г. Шофьорите засичат и избиват мотористите.
45
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мотористите по селата да спрат да карат пили и да изкарат книжки и броят на пребилите се и загиналите ще паднат. В момента всеки втори младеж е с мотор, който не може да управлява, но кара като на състезание. Контрол и КАТ по селата няма.
44
0
 
14
 
! Отговори
газ,газ ,та пищи.... преди 3 години
скрит рег. номер в калника
43
0
 
19
 
! Отговори
изкачам ти с 200 км преди 3 години
А ти защо не ми правиш път ? Аз моторист да мине целия град с 50 км не съм видял !
42
1
 
60
 
! Отговори
А от тяхна страна? преди 3 години
Денонощно по улиците на целия град мотори гръмко *** със 120 децибела! Не се траят тия гадняри!
41
0
 
37
 
! Отговори
Yoav преди 3 години
Мотористите се смятат за безсмъртни. Изпреварват в участъци без видимост, винаги апелират за толерантност, някой постоянно е длъжен да ги пази, мушкат се пред колата ти бързо и внезапно. Според мен самите Мотористите трябва да обърнат внимание на поведението си на пътя
40
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напълно подкрепям апела на мотористите, дано и те са по-толерантни, когато техни събратя "изрязват" по никое време моторите си!