Жители на "Младост" недоволни заради затворен булевард за състезание

За феновете обаче надпреварата донесе много положителни емоции
20 сеп 2020 19:37, Красимир Ангелов
28

Затруднено бе движението на Околовръстното шосе в района на столичния квартал "Младост". Още в 8 сутринта затвориха за движение булевард "Александър Малинов" в участъка от Околовръстния път до Бизнеспарка заради двете състезания, които се провеждат тук.

За феновете – надпреварата донесе много емоции. Хиляди хора се събраха, за да наблюдават ралито и да се порадват на състезателните автомобили. Жителите на квартала обаче не останаха доволни от организацията на събитието. Според тях не е удачно да се затваря ключов булевард, а задръстване се образува и по Околовръстния път на София.

Високи скорости, силен шум и мирис на изгорели гуми - столичният бул. "Aлександър Mалинов" се превърна в писта за две автомобилни състезания. Хиляди любители на високите скорости дойдоха, за да проследят голямото автомобилно състезание "Писта София“. Общо 45 пилоти застанаха на стартовата решетка. Всички те се вълнуваха много, защото състезанието не бе провеждано от дълги години. Един от тях е 18-кратният шампион по автмомобилно състезаване Илия Царски.

"Автомобилите са много добри. Те са много динамични, ускорението става от 0 до 100 само за 2 секунди. Те са атракция за посетителите, дошли да гледат добри автомобили и пилоти на тази писта в София", каза Царски пред Bulgaria ON AIR.

Част от булевард "Александър Малинов", както и южното локално пътно платно на Околовръстния път бяха затворени за движение през целия ден. Общата дължина на трасето е 2,3 километра. Това доведе до задръствания в района. Любомира Петева живее там. Заради шума от състезателните автомобили е била принудена да отиде другаде заедно с бебето си.

"Трябва да направиш един кръг из квартала. Друг проблем е безразборното влизане на хора от публиката във блока, качваха се на покрива, викахме и полиция", обясни Любомира.

Успоредно с "Писта София" се проведе и финалът на инициативата "Млад шофьор". В надпреварата участваха 20-е най добри водачи на България на възраст между 18 и 26 г. По този повод МВР оповести статистика, според която войната по пътищата у нас е взела 156 жертви от началото на годината досега. От тях 21 - млади водачи.

Основната цел на събитието бе толерантността и сигурността на пътя, а мотото - "Животът е с предимство".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
80% сте селяни стойте си по селата и няма да са ви затворени улиците.
26
1
 
2
 
! Отговори
Свиня преди 3 години
Тиквата да врътне една писта край София .....вместо да затварят булеварди в и без това задръстена и затворена София....която фандъка всяка година в началото отпушва и после и се запушва мисленето и забравя...Южанта дъга я довършват от 2017...източната тангента я почват от 2018 всяка година в началото обещават че почват и така до другата година....
25
1
 
3
 
! Отговори
танер преди 3 години
като гледам никой от вас не е ходил на състезанието аз работя на гетиридж парка и като тръгнаха да се прибират след публиката беше свинщина *** от горе до метро станцията шишета бири семки найлони....
24
0
 
3
 
! Отговори
179 преди 3 години
От къде разбрахте че ще премахнат автобус 306. Кой го е решил това ? Допитаха ли се какво искат хората ? Това ми е любимата Линия и дано не я премахват :(
23
0
 
6
 
! Отговори
Голям срам преди 3 години
Дано не го излъчват извън БГ......Хората може да си помислят, че се прави възстановка на състезания, провели се преди 20 години.
22
3
 
1
 
! Отговори
V преди 3 години
Пълни глупости.На ел автомобилите чисто технически може да им се ограничи скоросттра .Но както знаем мафията герб и ОП са гербамнски и никога намя да разрешат бг . елекртомобили влесто вносни немски бензинопили. Трябва да се махне мафията герб и евро.гейския съюз иначе гарантиран упадък с вносни возила от които никой няма полза .нито пък от петронодоларовата система чрез която ф16 ни поробва. Трябва да свалим герб и евог.ейския иначе сме изчезнали като нация.
21
0
 
0
 
! Отговори
ПКП преди 3 години
С *** НАПРЕД!!!
20
1
 
2
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 3 години
Не се чудете после на лошия въздух....Карайте си колите и гълтайте бензиновите и дизелови газове...
19
1
 
11
 
! Отговори
Не преди 3 години
Страшна простотия. Хляб и зрелища за продтолюдието.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига бе, тролей 5 и без това е през 15 мин в делничини дни и е винаги препълнен.А ако махнат 306, метрото от Младост ще бъде също препълнено.
17
1
 
21
 
! Отговори
#долуръцетеотМладост преди 3 години
До 1 Браво щом си го завел! ...А това, че хората обикновено в неделя спят или почиват ,нема никво значение викаш... И то насред голям жил. район!
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Управляващите планират да орежат градския транспорт в Младост 1 и Младост 2. Без публичност, с доклад, внесен в последния момент и в празнични дни, ГЕРБ и ВМРО предвиждат две вредни промени, които сериозно ще влошат транспортното обслужване в района:Тролейбус 5 се съкращава значително, а интервалите в пикови и извънпикови часове се увеличават осезаемо. Автобус 306 се премахва напълно.
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жителите на младост скоро ще останат и без автобус 306, а на тролей 5 му увеличават интервала на разписанието. Утре ще го гласуват на сесията на столичен общински съвет.
14
3
 
4
 
! Отговори
Фанди кметицата преди 3 години
Питайти, тя шъ ви обясни нищъта.
13
8
 
16
 
! Отговори
млък бе хейтаци преди 3 години
по цял свят се затварят улици, и повечето пъти даже не са в кварталите, а в самия център.Проблемът ви е че в нормални държави неделята си е почивна за 90% от професиите, а не като у нас да почива само администрацията.
12
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бедни сме ама си правим зрелища.
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ле ле ее , Младост стана Монте Карло. Маиката на пистите и хазарта.
10
3
 
33
 
! Отговори
179 преди 3 години
Задръствания по пътищата, опашки на гишета ,опашки в супермаркета създават илюзията ,че във България живеят много хора но истината е ,че нашата обществена неорганизираност създават този хаос във който живеем една шепа хора.
9
6
 
21
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
прави са хората
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
София ми е Монте Карло