Фандъкова се закани: Не се ли спазват мерките в София, идват по-строги

Столичната община засилва контрола за маските, за дистанцията
268
Фандъкова се закани: Не се ли спазват мерките в София, идват по-строги
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столичният кмет Йорданка Фандъкова предупреди, че ако софиянци не спазват правилата за ограничаването на разпространението на коронавируса, те ще станат по-строги.

Още по темата

„Разпоредила съм да се разшири контролът не само върху търговските обекти през деня, но и вечер. Знаем, че тогава контролът като че ли е по-слаб. За мен трябва просто да се увеличи контролът и да призоваваме хората да спазват мерките“, коментира тя, цитирана от „Фокус“.

Тя посочи, че ще направи разчет дали може да се намали интервалът на влаковете в метрото в пиковите часове по най-натоварените линии.

"Днес до края на деня ще ми докладват какви са възможностите. Това не може да бъде до безкрай. Там е изключително важно да се носят маски", изтъкна още тя.

Кметът на София отново обърна внимание колко е важно носенето на маски.

„Да се надяваме, че с усилията на всеки един от нас няма да се налагат допълнителни мерки, каквито виждаме, че се взимат в други градове. Контролът ще бъде максимално засилен. Дезинфекцията ще бъде много стриктно следена и съответно усилията на градския транспорт също“, допълни още кметът на столицата.

По думите й контролът за носенето на маски ще бъде изцяло в ангажиментите на СДВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
0
 
0
 
! Отговори
До Тоска преди 3 години
Дишай бе комунист
230
1
 
1
 
! Отговори
Тоска преди 3 години
А бе госпожо, теб как те преизбраха за кметица с 5 гласа в повече?
229
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво им стана на всички медии и журналисти от началото на пандемията започнаха да се държат и да се изживяват като империалисти.
228
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тона на заглавието напълно съответства на робовладелския строй в който навлизаме яко.
227
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идем от Самоков да се прайм на кметица. Квото рече баце - изпълнявам, че иначе пак даскалица.
226
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ах че ме уплаши.
225
7
 
3
 
! Отговори
Писна ми от идиоти преди 3 години
Не разбрахте ли, че народа е *** и не се съобразява с нищо, не спазва мерки и ограничения. Обаче ако се разболее почва да реве и да крещи по болниците, че не му обръщат внимание. Ами то лекари не останаха да се грижат, колко си отидоха заради тоя *** народ😠😠😠
224
0
 
12
 
! Отговори
БГ преди 3 години
Че и плаши....патките. Я затвори чалготеките по-добре, ама смееш ли!? Гр. транспорт на по-малки интервали, за да няма струпване на хора, дезинфекция - ей такива неща трябват!
223
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хвърляй оставката бе, ... крадлива! Иначе ще те изритаме с шутове!
222
1
 
15
 
! Отговори
тити преди 3 години
Послушницата на Баце.Айде у Самоков.
221
2
 
1
 
! Отговори
До Бай бай герб преди 3 години
Ти неграмотен ли си или си ял нещо с изтекъл срок на годност ? Не можеш ли преди да се изказваш неподготвен да помислиш малко ?Какво значи според теб да се намали интервала между влаковете ? А да не би да си бай БСП и да не помниш ?
220
1
 
9
 
! Отговори
ех, БЪЛГАРИЙО преди 3 години
След като елементарна и недоучена, но явно с други заложби и похвати, учителка ръководи вече повече от 10 г. най-големият град в страната---какво очакваш от нея? Та тя отдавна, още като се е родила, е достигнала своето ниво на некомпетентност , според Паркинсън. Трагедията ни е, че ние, народът избираме това ***.... и после се сърдим на нейната неадекватност, корумпираност и наглост. Един е лозунгът...Мутри Вън!
219
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си оди на село - пеша!Както беше казала една председателка от НС!Сел янд ури ще дават съвет на софиянци -? Докъде стигнахме
218
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си оди на село - пеша!Както беше казала една председателка от НС!*** ще дават съвет на софиянци -?докъде стигнахме
217
1
 
12
 
! Отговори
)( преди 3 години
Какво стана с почистването на градския транспорт, инспектората спи ли, еднократно ли беше. Дръжките са си дръжки, всякакви ги пипат, обаче прозорците си седят на мазни и прашни облаци като в някоя зарязана провинциална гара. Освен маски трябва и очила за мъгла да слагаме.
216
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧететеМного от законите дори и сега са на ръба на конституционните правила но така си живеем на ръба на демокрацията, на опашката на народите, само по футбола сме относително по добре. Либералната демокрация опорочава всяка демокрация и е най голямото зло на всички времена. Света трябва да намери сили и начин да се отърве от либерализма но това може да се окаже много трудно дори невъзможно. Хора бдете за правата си и моля ви спазвайте дистанция това нищо не струва нито пари нито усилия ай си
215
1
 
4
 
! Отговори
Теди преди 3 години
Господ си знае работата
214
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До От Марс Елементарно спазване на дистанция от около един и половина два метра това се иска. Според мен стоките в хранителните магазини особено плодове и зеленчуци трябва да се пипат с ръкавици но това никой не го спазва. Българския народ няма култура и възпитание но най лошото е че демонстративно не иска и да се учи. Носенето на маска в магазин не отменя спазването на дистанция но той пак се бута дори и сам да е пак ще се бута а се обижда от думите стаден имунитет което значи колективен ай си.
213
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Четете Много си прав хиляда пъти сме го писали това но българина не обича да чете обича той да пише глупости най често. Правят се опити и в други страни да предизвикват промени на конституции за да може да въвеждат НВР и то от един път да го въведат като премахнат демократичните правила. Това са сериозни неща и безразличните хора може да платят висока цена ако бъде приета нова либерална конституция която ще ни пороби и това не е конспирация а реални неща, хора бдете е казал ЮФ преди смъртта
212
4
 
5
 
! Отговори
Овчаря преди 3 години
Тази *** овца си въобразява, че "разпорежда" нещо си. За такива овце - калъчката /ножа/.