Данъците за столичани остават без промяна и догодина

Засега не се обмисля въвеждане на вечерен час в София
7
Данъците за столичани остават без промяна и догодина
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Независимо от усложнената обстановка и спада на приходите от различни дейности не се обмисля вдигане на данъците в София догодина, увери зам.-кметът на столицата Дончо Барбалов пред bTV.

Още по темата

Той призна, че има изоставане от плана за приходите на столицата от няколко милиона лева, защото още по време на извънредното положение през март, април и май общината опрости редица наеми и такси на бизнеса с цел да запази работните места.

"Но за щастие основната част от приходите на общинската хазна идват от данъци върху имуществото, т.е. приходната част не се влияе от цикличността в икономиката", каза Барбалов.

Допълнителни средства са отпуснати за градския транспорт - 4,6 млн. лв. За следващата година е предвидена голяма инвестиционна програма.

„Не се обмисля въвеждане на вечерен час за столицата“, увери още зам.-кметът.

 Засега единствената мярка е затварянето на нощните заведения за 14 дни.

„Ако излезем от червената зона като областен град, няма да се налагат други мерки“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 6 марш в Анадола гербераско недоразумение
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Данък сгради- добре. Искам, обаче, да се покачат десетократно данъците на автомобили без Евро 6. Искам населяващите евтините квартали бачкатори пришълци да няма как с подобни бараки да заливат града. Искам чист въздух, иначе казано. Който се топли на твърдо гориво- субсидия за екобрикети и пелети. Който кара дизел на повече от 3 години, напуска София или си купува малка градска кола, а не Ауди А6 десета употреба с 3-литров дизел, горящ по литър масло на 100км и по литър антифриз.
5
1
 
5
 
! Отговори
Гай Баньо преди 3 години
До Анонимен 1Точно това е проблема - тези прииждащи които говорят неразбираем диалект ще изкапат като зрели круши ако вдигнат данъците за всичко. Незнам как ги учат в училище - дали им казват че езика ни има две букви И и няма Е? Нищо естествения филтър е вече тук. Ако си спомняш след случката 2008-*** 2011-та им лепеха апартаментите по таблата на банковите офиси - а тогава дори не бяхме сериозно ударени от кризата - сега идва видов ден.
4
2
 
3
 
! Отговори
Tusk преди 3 години
имам 30 апартамента, ако вдигнат данъците има два варианта или крия още по- асово данъци или продавам всичко и бичаа паритее в германия а там пазара на имоти е много по - силен и вместо да ми наредите хейтъри ще ми направите услуга
3
7
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Хехе позитанец медалист как го е измислил, недоволен че не вдигат данъците и че бюджета на София е малък.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Остафка
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Страхотна" новина. Демек пак няма да има пари за всичко. Имаме най малкия бюджет от всички столици в ЕС. Защо защото нямат волята да вдигнат данъците. Пълно е с трошки плащаши между 20 и 100лв на година. Трябва всяка година да се вдигат по малко, така няма да се усещат, а сега като 3-4г не е имало повишение накрая трябва да е рязко. Ама нали правим популистки ходове. А които му е висок данъка да си ходи на село, тука за да е добра средата трябват пари.