Над 20 машинисти от столичното метро под карантина заради COVID-19

Стаите за почивка се дезинфекцират по няколко начина
27 окт 2020 19:53, Красимир Ангелов
8

Пред истинско предизвикателство е столичният "Метрополитен", след като няколко машинисти са дали положителни проби за коронавирус. Има ли опасност подземния транспорт, който превозва близо четвърт милион души всеки ден, да спре?

330 машинисти работят в столичното метро. През последните дни над 20 души са поставени под карантина като контактни на дали положителни проби за коронавирус.

От столичния "Метрополитен" са категорични, че са взети необходимите мерки, за да не се разпространява заразата, а стаите за почивка се дезинфекцират по няколко начина.

"В момента все още успяваме да държим графика. В един момент може да се получи, ако не успеем да ги запазим, да няма кой да кара влака", каза директорът на "Метрополитен" инж. Стоян Братоев, цитиран от телевизия Bulgaria ON AIR.

По време извънредното положение броят на пътуващите е намалял драстично - до около 55-60 хиляди души на ден. Сега обаче всеки ден то се ползва от около 250 000 души.

За да не се събират повече хора във влаковете, се променя графикът в пиковете часове, като са са вкарани 4 допълнителни влака.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
молим вЪ преди 3 години
Нека не се заблуждаваме, че са се ''заразили'' в самото метро.
7
0
 
6
 
! Отговори
Старият машинист преди 3 години
В локомотивните депа на БДЖ имаше стаи за почивка, които наричахме "клюкарници". Там се събираха машинисти, които изчакват да ги извикат за работа, тъй като графикът за явяване беше денонощен.Едни лягаха да придремнат, други седяха на сладки приказки, най-често по служебните проблеми.Разберете, машинистите са целодневно сами на работното си място и единственото място, където могат да разменят дума с колегите и "клюкарника".
6
3
 
5
 
! Отговори
Малоумни ли сте? преди 3 години
Не дезинфекцирайъе, с карайте машинистите да са с маски в стаята. Пак ще се чуват но поне няма да спира метрото.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що не са носили маски и не са си мили ръцете? Нали така казаха да правим?
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Метрото е едно от най-големите развъдници на вируси и бактерии, само ненормален човек ще се качи в метрото в таквоз време. Купeте си колелета и скейбордове който може да кара скейтборд.
3
3
 
3
 
! Отговори
пингвинъ преди 3 години
Над 20 машинисти от столичното метро под карантина заради COVID-19----------------Мене у село ми не дреме, аз съм с Колело, пък га съ наложи викам комшията с Каруцата!
2
3
 
4
 
! Отговори
Заразно Зло:Бергамо2 преди 3 години
Затваряй! Концлагерите, дезитфекцията с Циклон Б и Холокост - гарантирани от Био-Оръжието на Комунистически Китай!! Програма - Дарк Уинтър - активирана!!!
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сбогом Гергино, щаба НОЩ отърваха полoжението вируса е навсякъде.