Не се налагало затваряне на детските градини в столицата

В трите многопрофилни болници COVID отделенията са пълни
26
Не се налагало затваряне на детските градини в столицата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не се налага затваряне на детските градини в столицата, заяви кметът Йорданка Фандъкова.

Според нея към момента няма нужда от налагането на допълнителни мерки за ограничаване на епидемията от коронавирус.

Още по темата

Фандъкова отново призова за спазване на действащите в момента противоепидемични мерки.

Никоя система не може да издържи, ако хората си останат у дома, алармира още Фандъкова и изрази надежда всички граждани да се включат активно в спазването на мерките.

Според кмета на столицата не се налагат допълнителни мерки, извън разписаните от здравния министър проф. Костадин Ангелов.

"Преминаването към дистанционно обучение трябва да се случи внимателно. В детските градини това е изключително неудобство за родителите, но ще реагираме спрямо ситуацията към днешна дата. Не смятам, че има нужда от допълнителни мерки. Разбира се, ако тенденцията за повишаване продължи, вероятно ще се налага в последствие да се минава на дистанционно обучение и при други ученици.Лично аз смятам, че това трябва да бъде внимателно и постепенно, защото при малките ученици присъствената форма е особено важна", отбеляза Фандъкова, цитирана от БНР.

В трите многопрофилни градски болници леглата, отделени за Covid болни, са запълнени, във Втора градска болница е открито допълнително отделение за прием на заразени с коронавирус, посочи Йорданка Фандъкова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Провансалите да се завръщат на село и това е.
21
1
 
3
 
! Отговори
1244 преди 3 години
Хич не си и помисляй да затваряш градини и ясли! Че ще ти "изстине" столът!
20
2
 
1
 
! Отговори
До 13 щщд преди 3 години
Няма такова изискване в закона. Цитирай текста от закона щом твърдиш, че дете под 14 години не може да остава без надзор.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаха зорлем да правят дечицата *** в тия детски градини, ама съдбата била решила друго.Естествено е родителите да си възпитават децата.
18
1
 
7
 
! Отговори
Но се налага преди 3 години
Да се затворят училищата!!!
17
2
 
7
 
! Отговори
z преди 3 години
Много противна лелка.
16
0
 
7
 
! Отговори
АнаТема,Айдуци,родни преди 3 години
Хайде,Фандък!След пандемията стягай раничката за Сливенския.
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Налага се! Особено за 5-7 клас. В училищата вече няма учители."....Сигурно така, както се налага вече два уикенда учителите да ходят на семинари за обучение в спа-хотели из цялата страна. То нито са семинари, нито някой нещо научава, ама едни пари по едни проекти трябва да се налеят в хотелите на едни наши хора, а и директорите да захлебят от комисионни. Там по спа хотелите и по рейсовете, с които ги превозват, ковид не вирее сигурно. Ама иначе много страшен и опасен тоя ковид в училище...
14
5
 
13
 
! Отговори
haha преди 3 години
Тази упоритост, с която всички държави в ЕС искат да държат отворени училищата граничи с абсурда. Къде е логиката другото да е затворено, но точно училищата да са отворени?
13
1
 
8
 
! Отговори
фори преди 3 години
Ферхунде и в градините,в училищата,в болниците,в градския транспорт,в магазините встолицата вече е пълен хаос.В ПЕТЪК МНОГО ЩЕ Е ПРАЗНО!
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърбавите *** що така мълчат, рзнищиха ви кметицата тука? За дюнери ли сте отишли, кво?Аре, до после!
11
7
 
7
 
! Отговори
ЩЩД преди 3 години
По закон, не може да оставиш дете под 14 г без надзор, защото ще дойдат социалните и ще ти го отнемат Ако затворят, ДГ, началните и средните училища, голяма част от работещите трябва да излязат в отпуск, болничен или даже да напуснат работа, за да си ги гледат, вкл. лекари, учители и т.н.За по-големите не е проблем да минат онлайн, но на малките ще им е трудно, дори и под надзора на родителите им.Това е неприемливо.Няма даже да споменавам за неминуемия дефицит в образованието заради това
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маската й отива. Никога да не я сваля
9
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
Да,да,ама НЕ!
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фандъкова прави впечатлението на човек, от когото нищо не зависи, не се интересува присърце от нито един проблем на света, и не й пука за последствията от решенията й. Освен това е и леко глупавка, нищо, че е била гимназиален директор. Говори шаблонно и монотонно, с развалено произнасяне на често срещани звуци. В никакъв случай не е представителна личност. Какво прави на този пост?
7
7
 
8
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Виждам колко са болни учителите!Гледам организирват си тиймбилдинги с парите на данъкоплатеца по СПА хотели
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама разбира се че не се налага иначе как ще се разпространява вируса.....ХО-ХОАло "избиратИлИтИ", виЙ кЪт я избИрантИ тЪз к'о си мислихтИ??Че като е проста *** значи може да управлява ли?!?!Жалки тъппанари.Другият път си изберете някой от Чепръчане.
5
5
 
11
 
! Отговори
Затваряйте преди 3 години
Училищата! Оставете градините отворени, щом толкова се настоява, но поне бройките на децата в група да са малко, по възможност.
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Налага се, Данче, налага се. Това, което не се налага е да търпим хора, които не могат адекватно да се погрижат за обстановката.
3
1
 
10
 
! Отговори
Особено преди 3 години
Е важно всички да са живи и здрави.Другото се явява следствие на първите две условия.