Фандъкова поиска проверка на Четвърта градска болница

Столичният кмет се съгласи с мнението на здравния министър
31 окт 2020 20:48, Петя Славова
32
Фандъкова поиска проверка на Четвърта градска болница
Снимка: БГНЕС

Столичният кмет Йорданка Фандъкова отговори на искането на здравния министър проф. Костадин Ангелов за оставка на директора на "Четвърта градска болница".

Това се случи след репортаж, при който се вижда отказ на пациент с коронавирус да бъде приет в болничното заведение.

Още по темата

На страницата си във Facebook Фандъкова написа: "Напълно подкрепям позицията на министър Ангелов, че болници, които отказват да разкрият легла за КОВИД, не трябва да получават финансиране от Здравната каса. Днес цената на успеха ни се измерва със съпричастност, отговорност и дълг, от всеки, в това число и собствениците, и директорите на болници. 

Общинските болници в София се включиха в лечението на КОВИД-пациенти от самото начало. Втора градска разкри едно от първите отделения в страната, въпреки страхът на част от персонала. Останалите, в това число и Четвърта, се включиха с отделения за КОВИД.

Излъченият репортаж по националната телевизия за пациент закаран от Спешна помощ в Четвърта градска, показва проблем, който „системата“ трябва да реши. Не може пациент, за който лекар е преценил, че се нуждае от болнично лечение, да бъде връщан от лекари. Не може да се търси документ на хартия, при положение, че болницата има електронен достъп. Поискала съм обяснения от директора на болницата д-р Аркадий Иванов и настоявам агенция „Медицински одит“ да извърши проверка. Директорите на болници носят отговорността за това да има ясен протокол за работа.
В момента ние се нуждаем от всеки един лекар, сестра и санитар, които влизат в отделенията с КОВИД. А редът и дисциплината спасяват животи."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фандъкова няма право да предлага нови модели на финансиране на болниците.Само проверка и точка.Ще ти избяга медицинския персонал, пат-ко
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ще ти лишават от правото да се лекуваме в частните болници.Засега там само доплащаме.Сега- край.Цените стават бутикови Министърът не е за този пост Как подвежда само.Той няма и право да каже с кого Касата ще сключи договор,защото са независими институцииЯвно КОВИДа го удря в главата вече
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки депутат да се лекува в избирателния си район.Така е честноЗащото опозиционните депутати в момента се чудят как да пречат на властите да опазят живота ни.Защо?Защото във Военна болница им се пази болнично легло.Защо Нинова не се лекува в Елин Пелин, като е от Крушовица.Защо Т.Живков го тачат още в Правец.
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 26Защо в Правителствена болница няма Ковид отделение.Защо заради един депутат сега се лишават другите хора от лечение Нинова се шИри сама в стая, а линейките се чудят къде да настаняват хората.
27
0
 
4
 
! Отговори
Умен Министер преди 3 години
Требе да събирате капачки -защото 5 милиарда годишен бюджет в НЗОК не стигат за частните болници със собственици милионери! И който иска да ходи в Щургард-да ходи-ние можем и само със санитарки да лекуваме...мда
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кога в частните болници които дърпат милиони от здравната каса
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този репортаж беше потресаващ.А забелязахте ли последните думи на лекаря от Бърза помощ ?Той каза:"Днес ми е последния работен ден тук. От утре съм в Щутгарт."Тъжно.Много тъжно.
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено, че не е! *** гербав *** е!
23
0
 
1
 
! Отговори
ЛЕКАР преди 3 години
До ЛекарНе те знам дали въобще си лекар и спри да използваш моя ник за да плещиш г.л.упости!!!
22
0
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Нали дечицата щели да се стресират , ако сложат маски.Пък сега Вие трябва да им обясните,че баща им трябва да предаде Богу дух в къщи.
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На този фон- кога ще обявят извънредно положение и вечерен час.Да се излиза с SMS.
20
1
 
4
 
! Отговори
До 18 преди 3 години
Колко си странен. Какви ВИП стаи сънуваш.Всички стаи за болни с Covid следва да са с легла на 2 метра .Това беше част от подготовката на болниците за пандемията.Освен обособяването на зони - места,междинна и заразна.Троловете се чудеха и им се виждаше,че ,,лекарите нямат работа,,. Щото болните не са наблъскани като сардели.Сега броя на леглата се увеличава.Ама то е понеже маските били,за да ги горите
19
1
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Добре излагаш фактите.Болниците приемат само тежки случаи.Според теб така и трябва.Но в момента , в който ти получаваш леки симптоми, ти се иска вече да те приемат.Защото чувстваш , че ти трябва помощ.Медиите разхождаха Мангъров като панаирджийска мечка, да ви обяснява,че щом вирусчето ви тръшне, обличате пижама и пиете чай.Който оцелее добре.А ,,Сухите съчки,, - сещате се какво.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фандъка и Коцката я да коментират публичната тайна за ВИП стаите за ковид, където има капацитет да се настанят по трима болни, а лежи един, щото е много важен? :) В същото време връщат сериозно болни...И да коментираме също така лекарските екипи, дето направиха пътечка до карантинирания Борисов, който нагло заявява че не заемал легло(ама пък отнема три лекарски екипа на денонощие).Ееееей, няма такова лицемерие, честно!
17
0
 
0
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
тия работят във Фейсбук изглежда всички
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на този фон защо изобщо се дискутира присъственото обучение на ученици и студенти. Да не говорим въобще за заведения. Трябва да се пазим сами, защото няма кой да ни помогне при нужда.
15
0
 
9
 
! Отговори
до2 преди 3 години
Ако, ако, но нали много хора кряскаха че "дечицата трябва да ходят на училище" и "бизнеса ша фалира бате" - за ресторантите. Всички решения бяха политически, продиктувани от най-кресливите от българите (обикновено това не са най-умните)...
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Топлата водаНикога не сме имали държава и сме били на принципа "всеки да се оправя сам", ако междувременно държава се е появила, значи съм пропуснал да го забележа.
13
2
 
8
 
! Отговори
Топлата вода преди 3 години
Защо трябва както винаги да откриваме топлата вода. Няма ли никои здравомислещ управник да види предложи и приложи мерките с които Китай се справи? Или си оставаме без държава на принципа "който оцелее"?
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Телевизията беше там да документира случилото се и да вдигне шум, а на колко места се случва същото и няма кой да му даде публичност, просто пациента си заминава и увеличава статистиката на смъртните случаи.