Болните в София се увеличават: Спазват ли мерките столичани?

В повечето заведения масите са раздалечени, но не липсват и нарушители
20 ное 2020 00:25, Красимир Ангелов
59

Най-много новозаразени и най-голям брой настанени в болници с COVID-19 има в столицата. Но въпреки това кметът Йорданка Фандъкова обяви, че мерките остават такива, каквито са. Eкип на телевизия Bulgaria ON AIR направи проверка на едно от най-оживените места в София.

Мястото е пешеходната част на булевард Витоша в столицата. Първата обиколка правим с Ивайла.

"Дали се спазват мерките? Мисля, че е пределно ясно, че не. Разстоянията силно казано са 2 метра. На места съм забеляза, че се спазват мерките, но на други...", казва тя.

Още по темата
В повечето заведения масите са раздалечени, но не липсват и нарушители. Семейство от Гърция смята, че българите се интересуват повече от икономическите последици, отколкото от здравните.

"Локдаун! Не се излиза след 21 часа, само доставките работят. Мерките тук могат да бъдат по-сериозни. Хората в България не са притеснени. Тук се интерусвате повече от икономиката, отколокото за здравето", твърди Лазарос.
 
"Вие трябва да поставите приоритетите си първо. Здравето е на първо място", посочи Ставрула.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обаче смята, че все повече мерките, с които се цели спиране разпространението на коронавируса в столицата, се спазват.

Въпреки това от общината са против нощните клубове да отворят врати за коледно-новогодишните празници.

Вижте пвоече в репортажа на Иван Кънчев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
deckoff преди 3 години
Въщност, новозаразените в София на седмична база ПАДАТ. За 02.11 - 08.11 са 599/ 100К, 7959 за целия перид. за 09.11 - 15.11 са 532/100К или 7068 за целия период Към полунощ са 333/100К и ще се около 6000 ако се запази тенденцията. Това са официалните данни на правителството. Данните са лесно проверими. Така че, не знам на базата на какво твърдите че се увеличават....
45
1
 
7
 
! Отговори
Няма смисъл преди 3 години
от по-строги мерки,ако се спазват стриктно дори и тези ще има добър резултат! Но тук нещата опират до политика и на въпреки! Естонския бабаит,импексовата,учиндолския месия и знайни и незнайни мангърови *** направиха всичко възможно да се анатемосат всички превенции ,които се взеха.Всичко беше оплюто и изкривено,то не бяха чипове в главите,следене по телефона,5Г мрежата и т.н ,т.н простотии!Асега ,ако имат капка достойнство нека да си поемат отговорността за разделеното общество!!!
44
0
 
8
 
! Отговори
Гамен преди 3 години
До Един тамНе ме е страх. Въпроса не е дали те е страх или не, ганьооооооо. Въпроса е да се спазват мерките и да се носи маска както трябва а не както ти си решиш, с оправданието че не можеш да дишаш. Щото утре ти пак няма да можеш да дишаш и тогава ще ревнеш че нямало правилни мерки. Има, но неправилно ги изпълняваш. Типичен гань, много смел. Обаче като ти опре ножа до кокала и тогава ти си наасрания, не аз.
43
0
 
9
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
До ГаменБих добавил и яки глоби, които да се събират ефективно. От 1500 лв нагоре за неносене или неправилно поставена маска. И който не си плати - веднага на ЧСИ.
42
0
 
0
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
До ГаменБих добавил и яки глоби, които да се събират ефективно. От 1500 лв нагоре за неносене или неправилно поставена маска. И който не си плати - веднага на ЧСИ.
41
0
 
0
 
! Отговори
XpacT преди 3 години
А що за безумие са контрольорите в градски транспорт?! За един работен ден са на по-малко от метър с над 2000 човека. Това е по-зле и от концерт в Зала 1.
40
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е хората да са виновни, не безумията на гробарите, не забелязвате ли бе хора как постоянно ви се вменява вина, че се опитват да ни разделят, само и само Боко и сие да излезат чисти
39
1
 
4
 
! Отговори
Владимир Йосифов преди 3 години
Ако Столична община се интересуваше за здравето на гражданите щеше да провери колко таксиметрови шофьори возят пътници без маска и без да дезинфекцират автомобилите. БЕЗ МАСКА !!!!!!Всеки е виждал таксиметров шофьор без маска, с пътници в таксито. С работещ апарат, което изключва да води жена си на пазар.Думите не се достатъчни. Трябва да има КОНТРОЛ и наказания за всички които не пазят човешки животи !
38
1
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
в блока само възрастните носят маски останалите са без маски
37
2
 
8
 
! Отговори
Лондончанин преди 3 години
Както винаги тука е пълно с комплексари и плювачи. Явно липсата на какъвто и да е коректор на коментарите привлича доста кал тука, което прави Днес БГ жълто и не особено приятно място... но това е стар факт.Факт е обаче и че дисциплината у нас куца и единствено сериозно се приема тоягата , а не моркова. Така, че локдауна и рестриктивни мерки са необходими за да паднат заразените .
36
11
 
6
 
! Отговори
Един там преди 3 години
Гамен, стой си в къщи тогава! Заключвай вратата и излез отново след няколко години като си изцапал гащите от страх.. Който го е страх да си стои в къщи и да гладува!
35
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата го е страх да затвори заведенията и моловете, затова чака да почнат да *** по 1000 души на ден. Тогава ще затвори държавата и предизборно ще обяви, че ни спасява от смърт, а мисирките ще викат "гулю-гулю-гулю". Това е голата истина, ако не го накажем март месец, значи заслужаваме да изчезнем като нация.
34
9
 
15
 
! Отговори
Гамен преди 3 години
Не, не се спазват елементарни мерки. Маската се слага на лицето и задължително трябва да покрива носа и устата. Обаче той *** много разбира и си крие гушата само. Или като се срещнат двама с маски и като почнат да говорят си ги дърпат надолу. И ква е ползата от тази маска тогава? - НИКАКВА. ей, пролетта 3 месеца ви учиха да си миете ръцете, сега, от Септември насам ви учат как се носи маска. И пак *** си знае неговото.Единствената мярка е - ЗАТВАРЯНЕ НА ДЪРЖАВАТА и никакво излизане от вкъщи
33
7
 
12
 
! Отговори
Тънки сметки преди 3 години
Средностатистическия ***-ювец не спазва нищо. Той *** майонеза, кренвирши, полива с лимонада, бял хляб от кесия и после пали цигара с ракията. Обаче при 4000 на ден (реално между 8 и 13 хиляди), за 30 дни ще има около 400 000 заразени. От тях 50000 ще трябва да се хоспитализират и от тях ще умрат 3-4 хиляди. Защото беше много трудно да се сложи една маска в магазина или градския транспорт. Ужасно трудно.
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не спазват. И те като в Пловдив се размотават по автобусите и в хипер маркетите болни. Крият се до последен дъх защото страх ги тресе, че ако направят тест ще им затворят временно фирмите, в които работят. Работодатели от частен и държавен сектор предупреждават, че ако заради някой затворят - ще си ядат ушите с пудра захар.Така е и в детските градини. Директорите предупреждават, че ако заради някой учител затворят и масово отпишат децата от кватрала с уязвими групи-бюджет няма да има.
31
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ми дреме за скапаната софия. Природата ще я накаже
30
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спазват ги, особено едни съграждани които получават социал.По ТВ-то показаха снимка на стадо което се е скупчило пред пощенски клон със 3-4 см. разстояние един от друг.
29
4
 
5
 
! Отговори
torpedo преди 3 години
obichainata plebska manifestacia po Vitoshka! niama drug grad s takav miting na centralnata peshabodna i palni zavedenia. merkite ne se spazvat! fandakova e bleeshta marsha..triabvat seriozni merki i kontrol, za da ne se mre
28
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В София е над 1/3 от населението на БГ, вие какво очаквате
27
9
 
17
 
! Отговори
До коментиращите преди 3 години
Масово пишете глупости и цинизми!Само от четенето на коментарите ви човек ще опростее.Ако вместо да си чешете езиците спазите мерките понеза седмица определено резултатът ще е положителен!