Заради мръсен въздух: Безплатни буферни паркинги в София

Мярката ще важи на 26 и 27 ноември
25 ное 2020 21:55, Красимир Ангелов
6
Заради мръсен въздух: Безплатни буферни паркинги в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столична община въвежда безплатни буферни паркинги към станциите на метрото на 26 и 27 ноември, заради очаквано замърсяване на въздуха на тези дати, съобщиха от общината.

Мярката, която се въвежда с цел превенция, е заради "висок атмосферен потенциал за замърсяване с ФПЧ10 и вероятност за настъпващи неблагоприятни метеорологични условия, водещи до задържане и натрупване на атмосферните замърсители в ниските слоеве на атмосферата".

Също така ще бъдат извършени и съвместни проверки с отдел "Пътна полиция"- СДВР и Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" по транспортни артерии и проверки за горене на отпадъци на открито, допълват от местната администрация.

От общината призовават гражданите да подават сигнали при установяване на нерегламентирано изгаряне на отпадъци на телефоните на съответното РУ при СДВР или на денонощния телефон на Оперативен център на Столичен инспекторат 02/987-55-55.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грижи се общината да се заразим в метрото, ако още не сме успели да го направим. Вместо да спрат обществения транспорт заради вируса, мутрите ни бутат в него.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само не разбрах с какво тези буферни паркинги ще помогнат за намаляване на замърсяването в София. Знае се,, че при наднормено замърсяване на въздуха в София, делът на колите е под 1%, а на печките е над 90%.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Общината да измие и дезинфекцира улиците и тротуарите и замърсяването на въздуха ще се понижи значително. Огледайте се. Градската среда е потънала в многолетен слой от прах.
2
0
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
мръсният въздух идва основно от отоплителни тела на твърдо гориво а не от колите, но никой не иска да се разправя с това. горят въглища, дърва и каквото още им падне
1
0
 
4
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
То, да не мърда от вкъщи. Ни са караш кола, ни да ходиш в градския заради коронката