Над 2200 души в болници в София, все повече - в интензивното

Общински служители се включват в битката с коронавируса
55
Над 2200 души в болници в София, все повече - в интензивното
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

2218 са пациентите с коронавирус, които се лекуват в болници в София към днешна дата. От началото на месеца до днес броят на хоспитализираните се повиши 3,5 пъти, а хората на интензивно лечение - 2,5 пъти, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Още по темата
За да подпомогнем работата на Столичната здравна инспекция, ще включим 24 служители на Столичната община, които ще се свързват с гражданите, които имат положителен PCR тест, съобщи тя.

Те са служители в направления "Правен и административен контрол" и "Общинска администрация".

Фандъкова е предложила на Столичната РЗИ помощ, за да може в сравнително кратък период от време да се навакса изоставането във връзката с хората, които остават под карантина.

Освен това осигуряваме и екипи на нашата аварийна дирекция и Столичен инспекторат, които се включат в разнасянето на предписанията по домовете, уточнява столичният кмет.

За да дадем възможност на гражданите със симптоми да бъдат прегледани от лекар и да намалим натиска към болниците, разкрихме специални Covid-кабинети в общинските ДКЦ. 

До момента в тях са прегледани 4350 човека, на 4206 са направени бързи антигенни тестове, 30% от които са били положителни. Информация за всички 11 Covid-кабинета има на страницата на общината.

При грипоподобни симптоми първо се свържете с Вашия личен лекар. При нужда от преглед, той може да Ви насочи към най-близкия кабинет, в който да се направи тест, кръвни изследвания или рентген, припомня Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази нувина силню *** путресе и неможах да си дупия кафето си
48
3
 
6
 
! Отговори
Liliana преди 3 години
Ужас , тук в САЩ , трябва да го видиш да повярваш , и не , напуснах най красивата държава 1973 , за тогава беше cool , нямам политически причини , но сега , тук нещата са извън контрол , тук сензурата е , много повече от тогава в 70 те ,, хората без застраховка , умират , повечето без расрешение да живеят тук, El Paco,, моргите са в камиони , знам , ще ми пишете, че не съм грамотна , пиша зле. ,, няма оправдание , освен , никой около мен , неразбира български ,, как можах да рискувам всичко
47
2
 
3
 
! Отговори
Liliana преди 3 години
E нали не вярвахте ,, да малко процент умря ,,
46
3
 
3
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
на 2рия ден ти си заразен, на 5ти ден ти имаш симптопми, може би на 7-8 си правиш PCR които трае ден - станаха 9 дена. това картината която показва дневно колко са новозаразените - с около 10-12 дена назад е истинатастигнеш ли до болница обикновенно са минали още седмица или 7 денаслед 3-4 дни някои за съжеление ни напусакт-------сметка - сегашните смъртни случай са отговор на заразада преди месецМислете му какво ще е по коледа
45
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе не знам какво става, обаче отново сме начело на най-черната статистика в света! Как се докарахме до тук , какво стана с този народ, с тези управляващи, въобще има ли основание да съществуваме, превърнахме прекрасна страна в пълна дупка?
44
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прогнозата е ужасяваща, след т.нар. блек фрайдей (да, блек е, ама не е фрайдей) последвано от супер много празници и събирания аз лично очаквам двойно увеличние, а не намаляване на болните. За жалост реалната статистика може да се прави на броя починали, останалото е лимитарно от броя тестове на ден.
43
2
 
1
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
До АнонименКато пишеш ,първо поне проверявай.-------------------------------------------------------------------Област Шумен (също и Шуменска област) е област в България. Заема площ от 3390,2 км2 и има население 180 452 души.И от твойте 100 000 стана почти 200 000, а от 20-те ти пъти разлика станаха почти 10.
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо в лекарства ще наливат пари(компенсации) в пиано и нощни барове, нощни клубове и такива заразвлечения(какви не е указано). Също и заетите в условно артистични дейности от дизайнери на дрехи до работещи в мезей(специално за последните заплатите по принцип са от бюджета) !!!
41
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Vijte sega Istambul i Atina kolko sa po golemi zatvorixa gi i nikoi ne smyrdi kat vas ami poglednete ot komschiite pone
40
2
 
4
 
! Отговори
bez dumi преди 3 години
До СандоVerno Sando nee dobro xora umirat no zaschto nikoi nikogo ne pazi i sebe si dori v BG se samoubivate be ni distancii ni maski e nema takyv narod v ES
39
10
 
4
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
От почти два милиона, 2200 души са капка в Световния океан.
38
5
 
9
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
на ден пада по един самолет с наши съгражданиспрете се!тенценцията расте главолмно ... за съжеление
37
7
 
2
 
! Отговори
I az tva peq преди 3 години
Nema umrel deputat.kmet,minister,prokuror,oligarx mutra daje nqma znachi covid nqma
36
2
 
5
 
! Отговори
Sofiqnci преди 3 години
kitaiskata stena za vas.Iskate li mol,restorantche,chalgoteka,ski bansko .Koleda. schte se mre qko sofiqncii
35
5
 
4
 
! Отговори
Насо преди 3 години
До АнонименИменно това щях да питам колко процента са 2200 души от 2 милиона ??????
34
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бял българин: "Виновни са малцинствата! Да им спрът децките!"----------------Сигурно някои от малцинствата са по-грамотни от теб, белия българин.Драмата е, че вече и белите българи се доближават значително до нивото - образователно, интелектуално, ментално - до тези от малцинствата. Няма да е далеч денят, в който ще сме си едно.Който се е спасил в чужбина - спасил.
33
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2200 души на дву-милионен град... това нула цяло и колко процента са... и заради това, че не могат да се справят с 2000 души в болниците блокират живота и съсипват ежедневието, а често и съдбите, на толкова хораКовид-фашизъм в действие!
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 32Лекарството е да се подава кислород, ако организма се влоши.От тъпкането с антибиотици няма полза, даже може и да ти нанесат вреда.
31
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престанете с това няма лекарство за ковид. Явно няма само за електората, даже и за докторите! Но има за депутатите и олигарсите. До един са излекувани в болниците! Все още няма умрел министър, депутат, кмет и друга ***!Има и протокол, има и медикаменти за важните прости, а вие сте си само прости...мрeте по план, и някой яко осребрява смъртта на всеки българин!
30
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами то не бяха протести, палаткови лагери със сношав не вътре, целувки, прегръдки и ето сега вълна от болни и заразени.Между другото Льотчика къде е с юмрука като ремсист партизанин?