Пускат движението по обновения участък от Северната дъга

Ремонтите в други две отсечки продължават
28 ное 2020 10:04, Петя Славова
20
Пускат  движението по обновения  участък от Северната дъга
Снимка: БГНЕС

Днес преди обяд ще бъде пуснато движението по обновения 1,3 км участък от Северната дъга на Софийския околовръстен път. Става въпрос за отсечката след пътния възел със Северната скоростна тангента до кръстовището за с. Мировяне и кв. "Требич", съобщават от АПИ.

Продължават ремонтните дейности в още две отсечки от Северната дъга на околовръстния път, които се предвижда да завършат до края на 2020 г. До 10 декември се очаква да приключи ремонтът в отсечката, която започва след кръстовището с второкласния път II-16 Нови Искър – Своге и завършва преди кръстовището с ул. "Хаджи Димитър" в Нови Искър, с дължина 2,5 км. До края декември ще приключи обновяването на още 2,1 км - между пътния възел със Северната скоростна тангента и пътния възел за Челопечене.

Ремонтните дейности на пътното платно включват усилване на конструкцията с мрежи, където е необходимо, подмяна на асфалтовата настилка, както и възстановяване на банкетите и уширенията, подобряване на отводняването и почистване на крайпътната растителност. Обновяват се и 5 съоръжения в отсечките, които не са ремонтирани от построяването им през 70-те години на миналия век. Изпълняват се дейности по усилване на пътните плочи на съоръженията, подмяна на опорните конструкции, нови тротоарни конзоли. Предвидени са и ремонтни дейности по долното строене на съоръженията, които ще се извършват без спиране на движението.

През 2021 г. ще продължи ремонтът на още над 14,5 км от Северната дъга в участъка след пътния възел със Северната скоростна тангента до пътния възел с бул. "Ботевградско шосе".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
Шофера преди 3 години
*** като минеш после по ремонтирания път се сещаш за Корнелия, а? Палавник.
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голямо крадене пада покрай тези псевдоремонти.
17
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Има разликаОткога чакам снимка как Боко строи! Разрешават се всякакви - с кирка, лопата, яхнал булдозер, багер, валяк, асфалтополагаща машина! Боко се хвали, строят други! С моите пари, без да ме пита какво, къде, как са 2-ро и 3-то класните пътища! Строи магистрали, а какво стана с тунела под Шипка, с тунела под Петрохан? Аз нямам кола, не ходя на море, препъвам се по софийските тротоари!Само не закачай Радев, той никога няма да падне до боковото ниво!
16
4
 
3
 
! Отговори
Някой има ли.. преди 3 години
...преки наблюдения върху това как е решен проблемът за отклонението от ОП към Нови Искър/ Своге? Че досега всичко беше от типа "Бум-Прас" - едно от най-тъпите и опасни кръстовища по пътя, конкурент може да му е само кръстовището след отклонението от ОП към Овча купел 2, не е истина какъв *** го е проектирал....
15
5
 
12
 
! Отговори
Има разлика преди 3 години
Бойко строи, а Фигурантът се наговори на празни приказки и кухи фрази !
14
2
 
11
 
! Отговори
Я па Я преди 3 години
Драги коментиращи от села и паланки ,като идвате на протести купете си по една карта на София ,хем да знаете къде сте ХЕМ ДА НЕ БЪРКАТЕ ОКОЛОВРЪСТНОТО С СЕВЕРНАТА ТАНГЕНТА или от карти не разбирате???
13
1
 
11
 
! Отговори
Tolio преди 3 години
Ком траловете за пореден път демонстрират, че не е важно за какво иде дума в статията,те си се придържат към опорките,плюене и откровени лъжи. Шумкарска работа
12
4
 
4
 
! Отговори
Локдаун преди 3 години
Оставете асфалта да стегне малко.
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече съм убеден че плюещите или са платени или, както се вижда и по писанията им oлигoфрени. Ремонта е на околовръстият път който не е пипан от 30г сигурно, пише си го ясно от началото със северната тангента за която плюещите си мислят. С това население толкова, само плюене ама немогат за 5лв работа да свършат.
10
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другари герберасти, всички дружно да защитим властелинът на суджука, че са се навъдили много критични коментатори, че говорят и истината. Да се включат и дремещите каиши от пърдулките, да не видят увеличение на заплати, ама през третото хилядолетие.
9
1
 
12
 
! Отговори
вал преди 3 години
До АнонименАман от селяни.Опорката ти е грешна.хората ти пишат че околовръстното е от 70-те но ти настоваш че ремонтират тангентата.СЕЛЯЦИТЕ по далеч стойте от София.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Отде ти дойде на ум, че е "чисто нов път"?
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3Бъркаш околовръстното с тангентата.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 4Като има дупки, ще кара бавно.Кой му е виновен?
5
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демек това ще е днес маршрута на джипката с ленторезача зад волана и Шехерезада зад камерата
4
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро един съсед се беше върнал от чужбина вика отидох да видя родителите си на село щях да се пребия по тия дупки картера смачкал праг изкривил чак и вика като взех да заобикалям дупките и един без малко да ме удари как карате вика защо не протестирате какво да му обесня на човека
3
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помня преди няколко години тулупа официално обяви този път за открит по телевизията. На другия ден опитах да мина от там, оказа се, че още не може, пътя още се строи, а тулупа го е открил за пред ЕК да не му вземат обратно вече усвоените пари заради забавянето. Сега след 4г гледам - ремонтирали същия път. Толкова дебелокож и нахален премиер! Некадърен, краде и пак дърдори колко много бил направил. Безсрамник заобиколен от безмозъчни калинки!
2
15
 
11
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 3 години
Лентореза и днес ще "работи"!
1
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обновяване на чисто нов път. Мисиркаджийска работа. Не смеят да кажат че от краденето тиквенско пътя се руши, пропада и е на коловози. А предпазните мрежи се ветреят и висят като на бойко маската.