Тестват за COVID-19 всички от домовете в "Горна баня" и "Дървеница"

Близо 800 възрастни живеят в тези домове
2 дек 2020 14:07, Ния Христова
6
Тестват за COVID-19 всички от домовете в "Горна баня" и "Дървеница"
Снимка: БГНЕС
Всички хора в домовете за възрастни в столичните квартали "Горна баня" и "Дървеница" ще бъдат тествани. Изследванията за коронавирус ще бъдат направени с антигенни тестове. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която прие дарение на линейка.
 
"Близо 800 човека са потребители на тези домове. Това е най-голямата ни грижа от самото начало на пандемията. От 400 души персонал в момента имаме 10 болни", уточни кметът.
 
За кризисния център за бездомни Фандъкова обясни, че там стриктно се спазват мерките. Преди постъпването на хора им се правят безплатни тестове. "Ако не може веднага да се направи теста, потребителя се изолира в отделно помещение", каза кметът.
Още по темата
 
Дарената линейка ще се ползва от екипа на дирекция "Аварийна помощ и превенция" до края на пандемията. С нея ще се транспортират болни хора от Социалните домове на София, както и за транспорт на пациенти между общинските болници. 
 
"Това ще ни позволи да помагаме на възрастните хора. Столичната община има 8 дома, за възрастни, като 4 от тях са за хора с увреждания и кризисен център, който е един от най-рисковите обекти, за които се грижим. Ако се наложи с тази линейка ще можем да реагираме и при случаи в някой от домовете за деца. Така ще намалим натиска към болниците и "Спешна помощ", обясни кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Алоо преди 3 години
Сега от там най много се краде.
5
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 3 години
Свършиха аxмаците които да се тестват и Фандъка обикаля домовете да търси хора за стъкмистиката.
4
0
 
1
 
! Отговори
Такааааа преди 3 години
След тестването с измисленитетестове положителните отиват на лечениеееееКойто го издържи!
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като сте загрижени що не настанихте хората в къщите за гости, а ги оставихте на стъпалата. Айде нема нужда не щем нищо от вас повече.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фандъчко глyпa.вa, що не си изровиш главата от пясъка и не се огледаш - в София има десетки, в пъти повече нелегални "домове за стари хора", в които има минимален, или никакъв контрол от държавата!!! Един вид са "къщи за гости"! Знам го от личен горчив опит.Тях кой ще контролира да ограничат заразата? Минали години имаше и репортажи в "Господари на ефира" по тази тема!!!
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората там трудно биха се заразили най вероятно е от кетъринг фирмите.Обикалят навсякъде кой спазва кой не спазва мерки.Представям си какво е по големите болници и санаториумите.Проверяващите пият едно кафе и пишат,че всичко е ОК.