"Топлофикация София" дължи 110 млн. лв. на "Булгаргаз", започва дело

Потребителите няма да останат на студено, обеща Николай Павлов
Обновена: 2 дек 2020 14:45 | 2 дек 2020 14:40, Анисия Иванова
37
"Топлофикация София" дължи 110 млн. лв. на "Булгаргаз", започва дело
Снимка: БГНЕС

„Булгаргаз“ има заведен съдебен иск срещу „Топлофикация София“ за 110 милиона лева. Искът обхваща периода на доставка февруари – октомври на настоящата година, съобщи за БНР изпълнителният директор на газовата компания Николай Павлов.

Към днешна дата „Топлофикация София“ дължи 144 милиона лева. Дългът достигна до нива, които са критични и за „Булгаргаз“, коментира Николай Павлов. Изплащането на този дълг ще позволи на газовата компания да обслужва свои ангажименти по договори, категоричен е той.

След ретроактивното намаляване на цената на природния газ от „Булгаргаз“ са направили компенсаторно плащане към „Топлофикация“ на стойност 59 милиона лева, което частично е намалило дълга, подчерта Павлов.

„Ако не беше направено това плащане, към днешна дата „Топлофикация София“ щеше да дължи 203 милиона лева.“

Софийската „Топлофикация“ е най-големият потребител на природен газ в страната и най-големият клиент на „Булгаргаз“ – близо 30% от общата консумация се пада на топлофикационното дружество, уточни Николай Павлов.

Останалите топлофикации си заплащат задълженията, стана ясно от думите на Павлов.

След водени преговори месеци наред от газовата компания са предприели хода за събиране на вземанията по съдебен ред. Павлов определи това като „неизбежна стъпка“, която е в защита на всички потребители на природен газ, „включително и на клиентите на „Топлофикация София“.

При предишен съдебен иск на „Булгаргаз“ към „Топлофикация София“ сумата е била три пъти по-малка и е била изплатена, припомни Николай Павлов.

„Считам, че решение ще бъде намерено и дългът ще бъде изплатен“, прогнозира той.

„Булгаргаз“ няма привилегировано да третира който и да е клиент, независимо дали се казва „Топлофикация София“, посочи още Павлов. Той увери, че „потребителите на природен газ на „Топлофикация София“ няма да останат на студено“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно цената на парното ще се повишава - тея пари кьм булгаргас някои трябва да ги плати
32
1
 
4
 
! Отговори
АМИ , ПРОСТО Е: преди 3 години
ПРИ ПЕРСОНАЛНАТА ОТГОВОРНОСТ НА АБОНАТИТЕ--ИМА ТОЧНО И ЯСНО ОЧИТАНЕ НА РАЗХОДИТЕ НА ТОПЛОТО ...И НЯМА КАК ДА СЕ ВЪРТЯТ ДАЛАВЕРИ И КОФТИ-ОЧЕТИ!КОГАТО ОТГОВОРНОСТТА Е "ГРУПОВА"---НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КОЙ Е НАРУШИТЕЛЯ И КОЙ КРАДЕ ОТ ТОПЛОТО !ТАКА СЕ НАДЧИСЛЯВАТА СМЕТКИТЕ ---И СЕ ПЕЧЕЛЯТ ПАРИ ОТ "ТОПЛОФИКАЦИЯ"....АМА С МИЛИОНИ -- ЗА ЖАКУЗИТА , ЛЮБОВНИЦИ И АПАРТАМЕНТИ!МУФТАТА Е СТРАШНАААААААААА...ХА,ХА,ХААААААААААА
31
1
 
5
 
! Отговори
ВСИЧКО МОЖЕ , БЕ 31. преди 3 години
ПРАВЯТ СЕ ВЕРТИКАЛНИ ЩРАНГОВЕ ПРЕЗ ЕТАЖИТЕ---СЪС ОТКЛОНЕНИЕ ЗА ВСЕКИ АПАРТАМЕНТ И ТОПЛОМЕР С КРАН ЗА СПИРАНЕ НА ТОПЛОТО!КАТО НЕ ПЛАЩАШ---СПИРАТ ТИ КРАНЧЕТО И СИ ГОТОВ!АМА , ИСКАТ ОТГОВОРНОСТТА ДА Е "ГРУПОВА" , ЗА ДА СЕ ИЗБИВАМЕ ПОМЕЖДУ СИ , ЗА ДА ПЕЧЕЛЯТ ТЕ ..../ОТ ТОПЛОФИКАЦИЯ/.. И ДА НИ ОГРАБВАТ РЕДОВНО И ПЛАНОВО! ТАКАВА Е КОМУНИСТИЧЕСКАТА СХЕМА---ЗА ДА СМЕ В ПОДЧИНЕНИЕ И ДА СИ ТРАЕМ!
30
0
 
3
 
! Отговори
komitataда преди 3 години
абе от времето на вальо топлото нещата си стоят така -с джакузи без джакузи сбъркана система но ще се оправят нещата кво са там 200-300милиона
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А не може ли като във Франция,тръбите отвън и който иска го закачат,а който не иска-не!?Няма общи части,няма сградна инсталация и разни други измишльотини!?
28
0
 
2
 
! Отговори
ATAKA_FOREVER преди 3 години
Стига с ТАЗИ ТОПЛОФИКАЦИЯ.!!!ЗАКРИВАНЕ, ТРЪБИ И ВСИЧКО НА СКРАП.И ТОВА Е...
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕДИН МИЛИАРД И СЕДЕМСТОТИН МИЛИОНА ЛЕВА БЮДЖЕТ НА СО!!!И нямат пари да платят на Булгаргаз.И нямат пари да мият и асфалтират улици и тротоари.И нямат пари за детски градини.Къде са ни парите,бе?Защо ви плащаме данъци?
26
0
 
4
 
! Отговори
До 24 преди 3 години
Какъв живковизъм те гони,бе?Принципал на парното е столична община с кмет Йорданка Фъндъкова,ако не знаеш.Сега вече ясна ли ти е работата или още да ти обяснявам.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Потребителите няма да останат на студено,но ще останат на солено.Нали се сещате от кого ще си избият разходите.
24
0
 
7
 
! Отговори
до хахахаха преди 3 години
По времто на Живков парното беше 15до20 лева,парното получаваше топлото от ТЕЦовете които произвеждаха ел енергия "ток" и с парите от тока се плащаше газта а абонатите плащаха преноса на парното до блоковете.А сега парите от ел тока се крадът и всичко това се плаща от нас от които също се краде.А ти драги се скрии от където си се появил.
23
3
 
5
 
! Отговори
ЗАБРАВИЛ преди 3 години
До ПОМНЕЩТова, че един от блока е чвор и не иска ТЕЦ не може да е критерии за всички от блока!
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
живковизмът и комунизмът скоро няма да си отидат от софияДокато съществуват структури като Топлофикация, Паркинги и гаражи и т.н. неясни организации, в които потъват десетки милиони - да.
21
0
 
5
 
! Отговори
НЕМА ЛАБАВО! преди 3 години
ЩЕ ИМА САМО ПО ЕДИН ТОПЛОМЕР --ЗА ВСЕКИ АПАРТАМЕНТ ПРЕД ВРАТАТА!СЪЩО , КАТО ПРИ ЕЛЕКТРОМЕРИТЕ!ВСЯКА КОЗИЧКА ---ЩЕ ВИСИ НА СВОЕ КРАЧЕНЦЕ!
20
1
 
5
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
"ТОПЛОФИКАЦИЯ" СИ ОТИВА....ХА,ХА,ХААААААААААБУЛГАРГАЗ---ЩЕ И ТУРИ ПИЛАТА !ДО НАПРОЛЕТ ---И ТАЯ МАКРОСТРУКТУРА НА КОМУНИЗМА ЩЕ СДАДЕ БАГАЖА !/..и от тук ще секнат паричките на БКП/БСП.../ОСИГУРАЦИЯ!
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
15г герб управление в софия и топлофикация натрупва дългове от 700 млн лв.....седемстотин !!!
18
0
 
5
 
! Отговори
венци преди 3 години
Самото съществуване на Топлофикация е престъпление.В събота 14 ч.всички пред Министерски съвет.
17
0
 
9
 
! Отговори
... преди 3 години
Значи топлофикация София е най-най-най- големия спонсор на партия герб в момента! Топлофикация София като цяло дава мнооого пари на текущо оправящите ни! Това е така от има няма 30г! Откъдето идва и завишаването с над 3-5 пъти в сметките на абонатите! Това излезе на бял свят за пръв път с вальо топлото! Сега виждаме как въпреки спада цената на газа с 70 и нагоре % сметките 2-3 пъти над миналогодишните! А газа е това което най-определя цената на топлото! Та така!
16
1
 
1
 
! Отговори
Пейо с колелото преди 3 години
До баба мараКой ти е виновен, че ти е бавен пощальона?
15
0
 
13
 
! Отговори
Размисли и Страсти преди 3 години
Добре де, къде отиват парите от жестокото дранье на абонатите, та не са се издължили?!
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Шопа с топаама аз какво ви казах-живковизмът и комунизмът скоро няма да си отидат от софия...