В следващите два дни буферните паркинги на метрото ще са безплатни

Причината е повишените нива на фини прахови частици
2 дек 2020 19:57, Нели Христова
24
В следващите два дни буферните паркинги на метрото ще са безплатни
Снимка: БГНЕС

На 3 и 4 декември буферните паркинги към станциите на метрото в София ще бъдат безплатни. Причината е повишените нива на фини прахови частици и неблагоприятни метеорологични условия, съобщиха от Столичната община.

Паркингите на метрото са шест и са на бул. “Цариградско шосе“ при Интер експо център, на бул.“Джеймс Баучер“ и бул.“Черни връх“, при „Бизнес парк София“, два паркинга на метростанция „Бели Дунав“ и в центъра - на метростанция „Стадион Васил Левски“.

От общината призовават гражданите да използват суха дървесина и висококачествени въглища, ако се топлят с твърдо битово гориво, а при възможност да преминат на екологично отопление.

При установяване на нерегламентирано изгаряне на отпадъци, може да се подаде сигнал на телефоните на съответното РУ при СДВР или на денонощния телефон на оперативен център на Столичния инспекторат 02/987-55-55.

Отправя се и призив софиянци да предават старите си гуми на определените за целта места. Целта е да се предотврати възможността от замърсяване на околната среда, както и евентуално изгаряне.

Столичният инспекторат организира за четвърти път предаване на стари гуми в район „Нови Искър“ в кв. „Курило“ на адрес ул. „Чавдар войвода“ срещу пощенския клон на 5 декември от 10 до 16 ч. Само за три дни при предишните инициативи в района бяха събрани над 700 негодни за употреба гуми, а от началото на ноември - над 3500.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а защо изобщо трябва да са платени тези паркинги. Това питаха гърци и италианци. В Гърция и Италия нама платено паркиране, в Румъния съшо, тоест с подходящо регулиране се избягват всякакви задръствания, а не нашта Общинска полиция всичко да минирва като "Забранено паркиране"... Н е се живее в СофеА и нама как да дойдат крумни инвеститори при това положение ГЕЙБ-ерастко. Пред Колизеума в Рим мога да паркирам без пари, пред мавзолея в Софето дет го нема съм бацален... *** Мутра, *** Фъндък!!!!
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колите имат гуми. Гумите се сменят. Онези ги горят и въздуха се замърсява. Изводът е, че виновни са колите, че имат гуми.
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Написал си "Не е нормално всеки да има по 2-3 коли". Ама ти не знаеш ли, че всеки в България има по 20-30 коли, а не по 2-3, въпреки че НСИ казва, че 48% от домакинствата в България притежават автомобил.
17
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До мерсиТи като нямаш 3,20 лв. за две билетчета, къде си тръгнал бе?
16
1
 
5
 
! Отговори
Омониго Темиле преди 3 години
Фини прахови частици от кварталите с буква "Ф", пълни с електорат. За тех социална подкрепа, за Алибегов без данъчна ставка, а останалите да сме спокойни, че празните паркинги са безплатни.
15
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички ние трябва да се лишим от автомобил при замърсяване. Например, в компанията, в която работя, от край време имаме субсидии за хибридни автомобили (осребряват двойна вноска за хибрид, спрямо атомобил по избор). При замърсяване на въздуха не се ходи в офиса (отделен въпрос е, че от март не сме стъпвали). Работата е, че българинът от бракмата си не може да слезе, той се е срастнал с нея. Прекалено евтино е да имаш кола в София, това е истината... Не е нормално всеки да има по 2-3 коли.
14
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе как без коли без Евро 6, бе?! ааа... Как ще ходят на работа бензинджиите, чистачите, ММА бойците, охранителите, миячите, сервитьорите и всякакви подобни членове на сивия сектор?! Как мякащото студентчи *** УНСС няма да се изфука с една лачена сливенска Е60-ка на цената на една заплата на студент в кол център?! Айде моля! Важно е да имаме коли! Имаме важна работа с тях!
13
2
 
5
 
! Отговори
до 12 преди 3 години
Ми не... не са гумите, а колите, дървата и въглищата. Няма как 1 махала да задими огромен град. Малко чети научните статии по въпроса и мнението на ЕК по въпроса. Много скоро *** няма да може да си кара бракмата тип Е60 в София. Радващо.
12
4
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
разбираемо за автомобилите, но забелязвате ли че въздуха в софия зимата е в пъти по мръсен от лятото. не са колите , а гумите им виновни, по-точно горенето им от братята
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Недоумявам защо коли без Евро 6 не бъдат забранени заа движение при замърсяване. И без това тези автомобили масово се шофират от пришълци, а не от софиянци.
10
1
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
https://iqair/world-air-quality-rankingПредвид тази класация за замърсяване в 100 града в света, в София трябва:-градския да е безплатен цела зима;-маските да носим цяла зима;-а най-добре да минат всички на ток и на газ;- да не политизираме, ама не й ли стигат 10г на иначе симпатичната фандъкова. лъже .
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига вече! МОМЕНТАЛНО забранете дизеловите бараки на повече от 7-8 години при замърсен въздух!!! Качете десетокрадно данъците на автомобили без Евро 6! Стига вече всеки осморазряден ceляндyp е замърсявал въздуха! Защото *** не може да кара малка градска икономична и чиста кола, трябва да кара немски параход 6-цилиндров дизел на 10++ години. Стига вече! Моментална забрана на продажбата на дърва и въглища в София! На когото не му изнася, на къра да си гледа храната сам! Айде МАРШ!
8
0
 
3
 
! Отговори
младен преди 3 години
при еди каква(висока) си стойност на ФПЧ безплатен гр. транспорт и забрана за коли в центъра
7
1
 
4
 
! Отговори
младен преди 3 години
Прости общинари. Набихте белият билет при такива стойности че да влиза супер рядко в действие че да лапате от гр. транспорта. Къф е проблема да се направи:при еди каква(малка) си стойност на ФПЧ зелен билет 1лв., а на пакет по 10бр. да е 0.8лв, и 5лв. такса за влизане с кола в центърапри еди каква(средна) си стойност на ФПЧ бял билет 0.5лв., а на пакет по 10бр. да е 0.4лв, и 10лв. такса за влизане с кола в центъра
6
1
 
3
 
! Отговори
Край преди 3 години
Българската власт отказва да управлява обществото - отказва да налага ред и да санкционира тези дето не го спазват. Интересува я само да харчи парите на данъкопладците. С гнусен популизъм далече не се стига.Твърдо гориво трябва да е разрешено само на социално слабите /няма такива по южната дъга дето са с парно на ***/ В мръсни дни помощите в бутилки пропан-бетан и да се греят на газовите печки. Неизправни коли без катализатор и фап филтър -вън от София.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Буферните паркинги към станциите на метрото в София ще бъдат безплатни, ЗАЩОТО в буферните паркинги към станциите на метрото в София има повишени нива на фини прахови частици и неблагоприятни метеорологични условия;)
4
0
 
2
 
! Отговори
младен преди 3 години
"От общината призовават...."Свинье. С призоваване нищо няма да стане. А до долният, номер 3, взимаш си дневна карта и си готов.
3
4
 
7
 
! Отговори
мерси преди 3 години
то паркинга без пари - ама после за билетчета поне още 3,20 лева (зелени билетчета няма нали). А ако трябва и да свършиш още 2-3 работи - още 2-3 пъти по толкова! Хич не ми излиза сметката! А и да се возя с разни кашлящи и кихащи - съвсем не ми излиза сметката!
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОПГ бсп-дпс не харесва това!!!!
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а нови гуми срещу стари дават ли? за един приятел питам