Утре в 8 ч.: Пускат директното трасе между "Младост" и "Горубляне"

Отсечката е част от реконструкцията на 6 км от Околовръстния път
5 дек 2020 18:20, Анисия Иванова
26
Утре в 8 ч.: Пускат директното трасе между "Младост" и "Горубляне"
Снимка: АПИ

В 8 ч. утре, 6 декември, се пуска движението по директното трасе на 1,7 км от Южната дъга на Софийския околовръстен път, в участъка между пътните възли „Младост“ и „Горубляне“, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Отсечката е част от реконструкцията на 6 км от Околовръстния път между ж. к. „Младост“ и АМ „Тракия“. Целта е да се улесни пътуването през зимните месеци и да се повиши безопасността. Движението се пуска с временна организация, временна пътна маркировка и през следващата година работата на обекта ще продължи с полагане на последния износващ асфалтов пласт и изпълнението на всички довършителни работи.

В началото на ноември отново за улеснение на пътуването с временна организация на движението беше пуснат 2,5-километровият участък от Южната дъга – от връзката с магистрала „Тракия“ до пътен възел „Герман“. Трафикът в отсечката е в 3 ленти за движение във всяка посока, а при пътен възел „Лозен“ се използват и локалните платна.

С разширението на над 6 км от Софийския околовръстен път, което стартира през октомври м. г., съществуващият двулентов път се реконструира в 6-лентов със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари.

С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лв. с ДДС и е от републиканския бюджет. Изпълнител е „ГБС Инфраструктурно строителство“. Срокът за завършване на проекта по договор е до края на 2021 г., но с темповете, с които строителите работят се очаква обектът да приключи по-рано.

Работата в участъка продължава и шофьорите трябва да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация и ограничението на скоростта, тъй като преминават през участък с извършващи се строителни работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Кога да очакваме първият ремонт?До една година?
21
4
 
3
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
За къде сте се разбързали да откривате нови трасета, нали изборите ще са през май догодина?
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пускали, трънки.Отсечката Цариградско шосе до Герман- разрешена скорост до 30 км/час в двете посоки и един куп знаци за това. Младост до Горубляне едва ли ще е различно - отново до 30 км/час.
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те тука не са го описали, но вие ще видите утре: пътят няма финалния слой асфалт, него ще го положат догодина, а отварянето сега е с оглед "да се осигури безопасност през зимата" -_- Боко, тикво проста.....
18
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
то срамота бе откриват 6 километра пъти близачите на червени банкянски комунистически *** изпадат в див възторгде-билна работа
17
15
 
13
 
! Отговори
Азимов преди 3 години
Откриване на 6 (шест) 5км. път, правен една година. Баси жалката история. В Китай за една година правят 600 км. И то - истинска магистрала. Не като тук двулентов еднопосочен път, който се наводнява от ръмеж и след една седмица експлоатация става на коловози.Жалка история сме. Нация неспособни крадци.
16
6
 
4
 
! Отговори
zeus 2 преди 3 години
До До zeus 1По-добре той!
15
13
 
6
 
! Отговори
До zeus 1 преди 3 години
А кой трябва да я резне, великият манипулатор-авиатор-превратор ли ?
14
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
така се постига ремонт на новия път, римските строители биха се шашнали на логиката на съвременните строители, наричащи се инженери.
13
8
 
14
 
! Отговори
На всеки километър преди 3 години
Значи да очакваме утре Началника да ''работи'' и да резне поредната лентичка?!
12
1
 
11
 
! Отговори
Boto преди 3 години
Няма да се запази никакъв светофар на Горубляне. В момента поради ремонта е все още със сфетофарна уредба. По-план под моста ще има кръгово, подобно на 4-ти километър.
11
13
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Не изпадайте в див възторг.До 2-3 седмици ще е затворена за ремонт.Я ще пропадне,я ще я отнесе топящ се сняг...Хубава работа ама герберска.
10
15
 
16
 
! Отговори
СПОКО преди 3 години
Другаря Радев ще шпионира с дрона.
9
10
 
1
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Някой знае ли защо *** карулката при горубляне ще се запази кръстовището и светофара? Мислех, че ще е детелина.
8
4
 
19
 
! Отговори
ьнбц преди 3 години
брей - цял километър и седемстотин метра път... тц тц
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Големият проблем е отсечката от резиденция "Бояна" до "Люлин"
6
4
 
8
 
! Отговори
От Бояна преди 3 години
до АМ Люлин са 10 км през града. Още 200 милиона.
5
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 8ч. сутринтъ или 8ч. вечертъ
4
10
 
15
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 3 години
за 6 км бати ви Б 4 лентички сряза до сега, ама като чета - има поне още толкова да кръцне докато може да се минава - по 6 км отсечка!!!
3
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко президент Ур за отровното трио и пчеличката Мая.