66 пъти "носи маска", жена се оплака от психически тормоз

Записът в градския транспорт й пречел
18 яну 2021 14:35, Петя Славова
104
66 пъти "носи маска", жена се оплака от психически тормоз
Снимка: БГНЕС

Жена твърди, че е подложена на системен психически тормоз  в градски автобус. Пътничката обаче, не се жалва от кондуктори или шофьори, а от запис на предупреждение за носене на маска, който чува всеки ден по 66 пъти. Прослушванията съвпадали с броя на спирките - в двете посоки, до местоработата на потърпевшата. Тя обмисля да търси правата си, заради причиненото неудобство.

"Всяка сутрин в автобуса чувам 33 пъти съобщението за носене на маски. Когато се връщам отново го чувам 33 пъти, което е абсурдно. Не вярвам, че някой човек не знае какво е нужно да направи, за да спазва мерките. Главоболието ми започна от две седмици. Вече откачам когато чуя записа. Цялата съм в нерви – преди и след работа", разказва пред Нова тв Веселина Боянова.

От ЦГМ София казват, че спазването на всички мерки е много важно.

"Госпожата цитира съобщението, но пропусна най-важната част от него, а именно, че маската трябва да покрива носа. Това е от голямо значение. Трябва да бъдем толерантни един към друг. Това съобщение е много важно и нужно", казва Метови Аврамов, директор в ЦГМ.

Жената контрира, че хората знаят, че трябва да носят маска, а тези, които не носят правилно маска са доказателството, че подобно съобщение не им е подействало и затова то продължава да е ненужно.

Тя обясни, че не е против противоепидемичните мерки, но така направени, те обиждат и нейната интелигентност, а постоянното повтаряне на едно и също нещо, действа на психиката на пътниците.

От ЦГМ добавят, че правят всичко възможно да осигурят продажбата на превозни документи на повече места в София.

"Обстановката обаче е трудна. Билети се продават в 61 обекта на ЦГМ и още много места. Продават се и чрез мобилно приложение, с което може да бъде закупена дневна карта", казва още Аврамов от ЦГМ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
6
 
5
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Психично болни винаги е имало и ще има. Какво ни занимавате с една психично болни жена? Нервна е била и преди короната и по време и след нея пак ще е така.
71
6
 
6
 
! Отговори
Менгеле преди 3 години
На тази на челото и пише, че е пълно КУ-КУ.
70
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жената се оплаква от психически тормоз, а отговора е, че билети се продават в 61 обекта...
69
5
 
7
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Изглежда тук пишат предимно разни държавни хрантутници и подобни фашунгери ...съдейки по злобните им писания за една нормална жена ....
68
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз бях така в метрото към летището. Като чуеш 30 пъти на посока номера за загубени и забравени неща и ти се иска да се застреляш. Благодарение на това, започнах да ходя с колата до работата. По-бързо и по-евтино е, с бонус поне едно зрелищно изблъскване от лента на посока. Така е на южната дъга. Но поне не слушам скапано то съобщение.
67
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всъщност е права, че това е супер тъпо и безумно и ако човек пътува по-дълго не си дава сметка, че подобни тъпотии влияят. нека има надписи, какво говорят едно и също, да го правят на 5 спирки веднъж, не на всяка, има решения, няма желание.
66
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За един недоволен ни занимавате 2 дена.Тя тази стрина прилича като, че ли всичко и е криво
65
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубави слушалки за музика,ще и решат проблема.Има и с шумоподтискане,вярно скъпички са но ще и носят положителни емоции.
64
2
 
4
 
! Отговори
Американ преди 3 години
Използване на мобилен телефон, особено чрез мобилни приложебия, за четене на важна поща и плащане/банкови операции е опасно, особено в Бг.
63
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че те в метрото постоянно повтарят и телефон за забравени вещи. Против него защо не протестира? Главоболие чак получила, горкичката. Аман от превземки.
62
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О-в це , носете си маските , стадото не обича свободата, то обича да се подчинява
61
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива като тази не беше добре да ги изписват от лечебното заедение.
60
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо да го повтарят 66 пъти, по добре да го имплантират в мозъка с чип.
59
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено потомствените робчета сега ще оплюят жената.
58
17
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Маската не пази от нищо.И който диша през маска, е малоу мен самоубиец. Предполагам виждате, че банкянския *** демонстративно не си слага маска, за да се откроява от мижитурките около него.
57
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на мен ми е писнало от някои реклами, ама...
56
3
 
20
 
! Отговори
Off преди 3 години
А в Лондонското метро на всяка спирка напомнят - Mind the gap! ( внимавайте за "фугата" между вагона и перона). Никой не ги съди за това. Има едни много хубави тапи за уши, продават ги по аптеките.
55
8
 
14
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
До Анонимен 40Всъщност е точно така :)А тази къде е тръгнала на 33 спирки разстояние, такава интелигентна? На сбирка на МЕНСА ли?
54
5
 
10
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
До RdiЕвалла, пич! Много верен коментар. Само че, защо тези от телевизията не са я попитали точно това, ще си търси ли правата при съобщаване на всяка спирка, и коя е следващата, ха-ха-ха! Това не тормози ли нещастната женица? Ама на тези, дето я интервюират, им трябва не само акъл, ама и навреме да ти дойде.
53
14
 
13
 
! Отговори
Методи Петков преди 3 години
Толкова е лесно! Не ползваш градски транспорт и готова - не чуваш никакви съобщения! Ако контрирате, че нямало как да ходи на работа - такси, пеша, личен или семеен автомобил, велосипед! Нищо не е задължително! Ако жената няма пари за горепосочените методи, освен да й съберем пари и да и купим, за да се почувства с ненарушени права, друго не се сещам! Както каза наскоро един уважаван от мен българин: Правата ти свършват там, където започват на останалите!