Близо 90 бездомни са потърсили помощ в кризисни центрове

Заради ниските температури те вече се приемат и през деня
18 яну 2021 11:57, Ния Христова
4
Близо 90 бездомни са потърсили помощ в кризисни центрове
Снимка: Pixabay
Бездомни, които търсят помощ в кризисния център в София, който доскоро приютяваше нуждаещите се само вечер, вече се приемат целодневно заради мразовитите дни и нощи.
 
Близо 90 души ползват социалната услуга към този момент.
Още по темата
 
„За последното денонощие 5 лица са потърсили нашето съдействие. Освен храна и подслон тук хората получават и инструкции за обстановката в страната. Подхожда се индивидуално и им се осигурява и медицинска помощ, защото много от тях не са здравно осигурени. Всички се тестват с бърз тест за COVID-19, а ако е необходимо и PCR тест“, раказа Мина Христова от Столична община пред Нова ТВ.
 
Тя добавя, че ако има по-сериозен наплив от хора има възможност да се приемат още нуждаещи се и никой няма да бъде оставен да бедства.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1 Анонимен 2"... 90 клошара са настанени по центровете,такова нещо при зрелия социализъм нямаше, всеки имаше работа..."При "зрелищния" социализъм беше ЗАБРАНЕНО да не учиш или да не работиш, дори ако не те приемат в университета първата година, нямаш право да кандидатстваш, ако преди това не навъртиш поне 8 месеца трудов стаж.Ако неработиш или учиш, или нямаш роднина партиен секретар - прибират те на "топло", а оттам - принудителен обществен труд или някой от десетките лагери в страната.
2
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
Интересно,заводите по думите на нашия "велик"вожд работят,най-добре сме в ЕС,най-висок кредитен рейтинг,най-нисък бюджетен дефицит,а 90 клошара са настанени по центровете,такова нещо при зрелия социализъм,нямаше,защото,за всеки имаше работа,мутри нямаше,нито милионери,като свинаров,и т.н.
1
4
 
5
 
! Отговори
потърпевш преди 3 години
проблема с клошовете става сериозен, има доста психически нестабилни и някои са агресивни, в нашето мазе се бяха настанили едни - разбиваха катинарит на решетката към мазето - 8 катинара за 2 месеца. казват - какво ви пречим, в мазето става смрад и мизерия, викаме полиция, гонят ги те пак разбиват и се връщат. последно дадохме 500 за ремонт на врати и още толкова за чистене. трябва да ги събират насилстевно, не само който иска. в центъра в паркове и градинки на всяка втора пейка лежи и си мирише