Мрънкат ли столичани, че няма откъде да си купят билет?

В София има близо 2000 спирки, пунктовете за продажба са 600
18 яну 2021 14:42, Анисия Иванова
32

В началото на новата 2021 година контролите в градския транспорт започнаха отново да глобяват. Това създаде недоволство в много граждани, защото не на всички спирки има пунктове за продажба, а от началото на пандемията и от шофьорите не може да се закупи билети.

"Хората не знаят, качват се, но трябва да слязат, защото няма откъде да си вземат билет", каза жителка на София.
"Българите вечно са недоволни от нещо. Трябва да си закупят билет или карта, това е", допълни друга пред Bulgaria ON AIR.

В София има близо 2000 спирки на градския транспорт, а пунктовете за продажба са 600.

"Гражданите биха могли да се възползват от всички пунктове за продажба на превозни документи на ЦГМ, които са 61. Както и всички пунктове и каси на "Метрополитен София", които са 81. Оттам нататък успешно си партнираме с всички тото пунктове, които са 114, "Български пощи", както и с над 200 външни разпространители", заявиха от ЦГМ.
Всеки един пункт или обект, който продава превозни документи, е оказан със стикер на "Градска мобилност".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Михаил Ганев преди 3 години
Мхм много чупиш кости,гледаи на теб да не ти счупят
29
0
 
1
 
! Отговори
Михаил Ганев преди 3 години
Избрахте си Фандъкова,сега ще търпите,хората си вършат работата.
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А теьи които живеят в Бенковски, Кубратово,Световрачене, Войняговци и Подгумер откъде ще си закупят билети?Като най близко разстояние е от 20мин път с градски транспорт е Орландовци и ако те хване контрола какво правиме тогава?
27
0
 
4
 
! Отговори
неразбория преди 3 години
Качвам се на ВИАС, слизам на Славейков, за да си купя билет. Пред мен обаче чакат 5-6 студьентки за презареждане на карти. Жената зад гишето бавна, за всяка карта отиват 3-4 минути, изпускам 3 трамвая, мръзна и мразя, закъснявам за ангажимент.Направете контрольорите кондуктори, вместо да продължавате с фандупковите прocтотии и тормоз! Всичко окепази тая! И не очаквайте да плащаме за 1-2 спирки в позорно мръcните трамваи и автобуси колкото за 1 хляб! Таксувайте за разстояние!
26
2
 
14
 
! Отговори
Jedi master преди 3 години
Това е системен тормоз над обикновените граждани и гости на града. За лев и нещо си престъпник, а за кражбите на шайката на бай Тиква няма никакво наказание. София заслужава много повече. Оставка на Фандъкова, 12-годишен провал и разсипване на столицата.
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Или шофьорите отново да продават билети или да махат глобата. В цял квартал дружба има едно павилионче и все не схащам кога точно работи.
24
16
 
2
 
! Отговори
ЛЛ преди 3 години
Цъкат нон-стоп по смартфоните - има си приложение за покупка на билет. Ама акъла им стига само за фейсбук и тикток. МРЪНКАЛНИЦИ
23
7
 
4
 
! Отговори
Пешо секса преди 3 години
Търсете си билети - като намерите купете си тесте от поне 100 билета! Иначе ще ви спукат от глоби!
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на 4-те спирки около мен няма билети. На всяка спирка има поне по 1 баничарница и магазин за цигари и алкохол. Но на тях има бележки - Билети не продаваме. Защо?
21
25
 
2
 
! Отговори
Столичани преди 3 години
Столичани, освен да мрънкат, друго не знаят.
20
2
 
4
 
! Отговори
към 21 преди 3 години
Пояснявам : *** значи по тъмничките ни съграждани
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баща ми ми е разказвал че преди 9-ти *** на трамвай не се е качвал.
18
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо си купувате билет за всяко пътуване? Купете си 3-4 за запас при такива случаи.
17
13
 
7
 
! Отговори
123 преди 3 години
Аз си реших проблема като си купих карта за цялата година. Въпреки, че през по-голямата част от времето изобщо няма да я ползвам. Но понякога на човек непредвидено му се налага да се качи в транспорт и наистина няма откъде и кал да си купи. Онзи ден вечерта една жена обикаляше в тролея и питаше дали има някой да и продаде 1 билет.
16
2
 
32
 
! Отговори
мхм преди 3 години
ако няма откъде да си купя билет и някой контрольор иска да ме глоби, ще си изяде боя и ще му счупя някое ребро, предупреждавам ви ЦГМ, свършете си работата! Взехте над 500 милиона за модернизация, а да няма откъде да си купи билет човек, че и то на незаконна 1.60 цена
15
2
 
34
 
! Отговори
ббб преди 3 години
до 8Забрави и автобус 79 за кв."Христо Ботев", аз съм на 50 години и не помня в този авгобус да са дупчели билети! Един, два пъти в годината застават контроли и полицаи на последната спирка в кв."Христо Ботев" , но тогава ромите просто не се качват! Само ние имаме безплатен градски транспорт за едните и 1.60лв. за другите! Те затова го увеличиха от 1 лв.на 1.60лв. за да плащаме и техното возене!
14
2
 
26
 
! Отговори
От преди 3 години
тези 600, едва ли работят и една трета.Изпозатвориха повечето през март миналата гозина и още не са ги отворили. Автомати за биллети няма в повечето превозни средства. Шофьорите и ватманите вече не продават. В метрото продават само билети за него и еднодневни карти за цялата мрежа...Изобщоооооооооо, гадня! Какво им пречи на контрольорите да продължат да продават билети?Това не е мрънкане, човек иска да е изряден, но ЦГМ не му дава възможност, пък после го глобяват за това.
13
1
 
32
 
! Отговори
ДДТ преди 3 години
По-лошо от глобата е отношението към редовните пътници,защото наистина София опустя откъм будки за билети. Мен ме глобяват,защото искам да имам билет, но няма кой да ми продаде. А племената на команчите и апахите си качват краката по седалките,ядат семки и им е весело,че ползват безплатно всичко,което други са платили.
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХмЯ си гласувай за Боко и си трай! И да не забравиш вазелина, че както казва Шефа - то си се върти...
11
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами аз мрънкам, да! Около нас няма от къде да си купя билети и за да си купя билет трябва да се кача на рейса и да пътувам няколко спирки оглеждайки се за контрольори!