Бюджетът на София бил реалистичен, отива за заплати и ремонти

Фандъкова обясни, че ще се вдигнат заплатите на учители и медици
19 яну 2021 10:18,
35
Бюджетът на София бил реалистичен, отива за заплати и ремонти
Снимка: БГНЕС

Според столичния градоначалник Йорданка Фандъкова бюджетът на София е реалистичен и напрегнат.

Още по темата

"Много важно беше да направим добър анализ на 2020-а, тя беше трудна, налагаше се да правим актуализации, но успяхме да постигнем основната цел - да запазим финансовата стабилност на града", коментира тя пред БНТ.

"В този бюджет се включват голяма част държавно делегирани дейности. Тази година предстои поредното увеличение на учителските заплати, на средствата за социалните работници и за системата на здравеопазването. Така че от този впечатляващ милиард и 880 милиона лева, около 1,380 млрд. лева са държавно делегирани дейности. Капиталовата програма около 500 млн. лева се състои от близо 300 млн. защитени европейски средства за основни обекти и проекти на града. Един от най-важните и ключови е цялостната реконструкция на трамвайната линия на трамвай номер 5 по бул. "Цар Борис III", която започваме през месец март. Вече има сключен договор с изпълнителя, прави се организация на движението", обясни Фандъкова.

"Три са основните цели, които съм заложила и в моята програма, която беше подкрепена от гражданите. Първата цел са стратегическите и инфраструктурни проекти и работата в кварталите. Около 140 млн. лева са заложени за тези цели", допълни Фандъкова.

Основна цел е довършване и изграждане на етапи от третия градски ринг, което е важно за облекчаване на трафика. Това са булевардите "Тодор Каблешков", "Филип Кутев" и в същото време връзките със Северната скоростна тангента.

50 млн. лева от тези средства са заложени към ремонтите в кварталите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почти два милиарда за крадене....
29
0
 
6
 
! Отговори
Iwan преди 3 години
при всичко затворено и такова крадене, очаквам при последващо отваряне местните данъци Х2 !...
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СТРАНДЖАТАЗа какво и благодариш? За градинките на децата? За хубавите пътища? За чистия въздух? За липсващите места в детските градини, когато изчезваме като народ. За какво и благодариш? Тя ни е благодарна, че сме в ЕС и източват програмите и харчат всичко, за да не останат средства за следващото управление. 50 лв са дали на пенсионерите. А те колко са дали на държавата. Подигравка. А детски дали ли са на българските деца?
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Вуйчо ВаньоСпоко. За тези крадения колко има да страдат не само в отвъдното, но и тук. Техните потомци за НИЩО няма да стават.
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До И сега истинатаАбсолютно е така. Отидете в Одеса, град в Украйна. Ще се учудите на чистотата там. Тротоарите там са оправени не само в центъра, а в по-голяма част на града. Въздухът е много по-чист. А там стандартът е много по-нисък и бюджетът е много по-нисък. Може и с по-малко средства да оправиш един град и да не изглежда така отвратително, както сега. Нали Бойко беше кмет, после Фъндъкова. Как не ги е срам. Само за това трябва да си ходят. И аз вече не ги искам, писнаха ми, провал са.
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фандъкова е срам за София! Толкова време да се задържи на власт и да не може адекватно да организира един НОРМАЛЕН и спокоен начин за пътуване в градският транспорт, с автомати за билети и възможност за тяхното закупуване 24 часа в денонощието. Все едно сме неандерталци! Всичко е в обструкция на гражданите! Толкова транспортни средства спря вместо да диверсифицира заради прословутото МЕТРО (бул. Черни връх и т.н.), в което всички се блъскаме, защото няма алтернативен начин на придвижване. Мъка!
24
0
 
9
 
! Отговори
И сега истината преди 3 години
София е една уникална ***. Сравнена дори с най-грозните западни градове е противно гето. А през последните години се изляха милиарди и можеше да е поне поносима. Мръсен въздух, отвратително, хаотично движения, неподдържани пътища, противен градски транспорт, коли по тротоарите, лоша градска среда, мизерия и мръсотия навсякъде. Наистина грозен град.
23
0
 
6
 
! Отговори
Хахахаха преди 3 години
60% отива за това, 40% директно в Чекмеджето.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За заплати,ремонти и ремонтиране на ремонта!
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е за оправдаване на кражби под благозвучни оправдания.Незаконно презастрояване. Връщане на земя на обезщетени хора, никакви предвидени увеличения на инфраструктурата и зелените площи при разрешително за строеж. Трябва да се забрани строителството в празни парцели в София във вътрешния диаметър на околовръстното. Да се строи към Кремиковци и Вакарел. Трябва да се съборят част от незаконосъобразните сгради и да се отворят свободни площи за безплатни паркинги и градинки.
20
0
 
13
 
! Отговори
НОВИТЕ КВАРТАЛИ преди 3 години
на СОФИЯ изглеждат по-ужасно и от старите панелни и ЕПК квартали. НАРОДНАТА ВЛАСТ строеше с градинки и отстояние между блоковете, детски градини и училища. Сегашните "нови" квартали са тотално презастроени и са стряха до стряха. В МЛАДОСТ на терена за детска градина, който ПРЕВРАТА 1989 предотврати изникнаха 4 5-етажни блокчета , а пешеходната алея стана вътрешна уличка, за да могат новодомците да стигнат до сградите с колите
19
0
 
7
 
! Отговори
хахаха преди 3 години
Да се чете - заплати и комисионни.Защото на всички ни е ясно как се правят ремонтите в София, а и не само.Ремонти, на ремонти на Н-та степен ремонти.Важното е да се усвояват парици.
18
0
 
15
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Имам познат, дето бачкаше строителен надзор, нещо като одитор. Та 2014 май е било след наводненията, започват почиствания на речни корита. Вика сметката за тоя участък е 30К лв... малко да го наглася, ще ги докараме до 40 макс 50К, ама фирмата (познайте с коя партия е свързана) ми дават сметка 250К!!!800% надписана, е как вика да го подпиша?!? Като направят проверка влизам в затвора.Смятайте за големи проекти какво е краденето.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От социалистическо го направи само пролетарско гето по новому,ниски данъци и такси,в пъти разлика например между Варна и София за товарни камиони,не си събира глобите,държи мизерна цена билетите за ГТ,държи София в югозападния регион да смуче евросредства А СОФИЯ НЯМА ПРАВО защото има над 75% от средния за ЕС стандарт!Борисов я подпира и пак от големите градове няма у нас не в чужбина град с по-скапана инфраструктура.Тротоарите са просто фЕнОмено,неописуеми.11 години кметица>мечта>.
16
0
 
15
 
! Отговори
ПРЕДИ 30 ГОДИНИ преди 3 години
дадоха софийското ВИК на франсетата. Да ги научили как "СЕ УПРАВЛЯВА ВОДАТА". Научиха ги как да увеличават цената 2 пъти годишно, а загубите са си пак 60% или лъжат за да се качва цената на водата. Защото водомерите не лъжат, а ако имаше такива загуби по улиците на СОФИЯ щяхме да пътуваме с лодки като във Венеция
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чекмеджото му пълни затова е кмет тая!
14
18
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Данче, ние българите ти благодарим за добрата работа! Българите не сме социалисти, социалистите не са българи! Амин!
13
1
 
12
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ИСКА МИ СЕ ДА ИЗКРЕЩЯ -- УУЖЖААСС
12
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименФандъкова направи София от пролетарско социалистическо гето в европейски град.
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фандък ти направи от София едно пролетарско гето с най-евтините ремонти от цяла България а се фукаш че 40% от БВП се произвеждало в София??Фандък ти добре ли си,ТУК САМО СА РЕГИСТРИРАНИ ФИРМИТЕ и плащат данъци,и пак София е плачевна.Къде има София индустриална зона,тука е министерства,бюджетари,търговия,банки и ИТ сектора!Толкоз,нищо не произвежда София.Ти не можеш да направиш адекватен бюджет а само събираш пролетариите от цяла България.Госпожа>ДОГОДИНА ЩЕ>това си ти!>Спаси те>Маяма противната.