76-годишен блъснал майката и детето на "зебра" в "Дружба"

Той е задържан, жената и детето са в много тежко състояние
20 яну 2021 13:55,
67
76-годишен блъснал майката и детето на "зебра" в "Дружба"
Снимка: БГНЕС

Полицията задържа 76-годишен мъж, блъснал майка и дете малко по-рано днес  в жк "Дружба" в София.

До момента е изяснено, че тази сутрин лек автомобил, управляван от 76-годишен водач, е блъснал жената и детето й, докато са пресичали пешеходна пътека в квартала. Детето е с черепно-мозъчна травма, а майката с множество наранявания.

Още по темата

Извършителят е задържан за срок от 24 часа.

По първоначална информация жената е държала детето в прегръдките си по време на инцидента. Те са откарани в тежко състояние в УМБАЛ "Св. Анна", по-късно детето е транспортирано в "Пирогов".

"За съжаление травмите им са много тежки. Жената е с черепно-мозъчна травма. Детенцето също има травма на главата. Жената има и счупена бедрена кост", заявиха от "Св. Анна".

Той допълни, че поради спецификата на случая детето е транспортирано в "Детска неврология" в "Пирогов". Жената веднага е хоспитализирана по спешност в реанимация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бързо възстановяване на майката с детето.Пешеходната пътека не ти дава предимство. Тя е къде трябва да преминеш. Ако случайно ти спрат. И като спрат тогава минаваш. Човека на 76 г. не се е правил на гъзар. И за двете страни е нещастен случай. Кой виновен, кой не, белята е станала.
61
2
 
7
 
! Отговори
Георги Димов преди 3 години
На 34. Значи господине, Вие сте на около 40г кореняк софиянец. Аз съм от село и на съм 73 г, но никога не съм правил разлика за хората, кои от къде е, защото не мястото определя качествата на човека, а това което е в главата му. Селището определя стандарта на живот-по-лек или по- труден. Не това обаче е предмета за обсъждане в случая, а начина на шофиране от млади и стари. За старите каза. Кажи и за младите,при това само за някой от тях,защото повечето са добре възпитани?
60
17
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Хора на такава възраст защо имат книжки?!?!
59
5
 
12
 
! Отговори
Истина преди 3 години
хората масово не познват правилата за движение по пътищата. Един с една 7ма серия новичко, се движи по път с предимство и пуска дясно стоящите му които не са по пътя, под пуска изчаква ги да минат след като някой от тях го изгледаха странно и той не тръгна и тогава си порължи по пътя. Масово хората си мислят, че който се движи направо е с предимство, без значение от знаците.За мигачи няма да говорим, те са само за красота съмнявам се и един на всеки 10 дали ги пуска.
58
1
 
7
 
! Отговори
от 40 преди 3 години
Колкото и да се пенявите, след инсулт не трябва да се шофира веднага след болницата! Възстановяването е бавно, има физически упражнения, трябва да се види какво е засегнато и т.н.
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно е, че всеки, който не вижда достатъчно добре, сам спира да шофира, независимо дали е на 20 години или на 120 години. Пълна безмислица е да се твърди, че някой шофира без да вижда, независимо от възрастта му.
56
1
 
1
 
! Отговори
пенсионерка преди 3 години
До Анонимен- 2 - ГОЛЯМ ДУРАК СИ..../преведи си го/...Жалко че ти не си отишъл там, където пращаш жената, че да се разчисти държавата откъм интелектуален баласт.
55
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно ми е как на някои хора им се пръква в главата мисълта, че на 76 години човека не вижда и/или не гледа? По-скоро тази жена с детето не е гледала и виждала и е изкочила внезапно пред автомобила.
54
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 53Познавам хора на възраст между 75 и 80 години, които още работят и са доста по-кадърни от повечето си млади колеги.
53
8
 
4
 
! Отговори
интересно преди 3 години
До 76И какви са представите на един 76-годишен, да се метне на колата и газ без да гледа и вижда?!
52
4
 
11
 
! Отговори
До 53 преди 3 години
Като станеш на 76 година, ако станеш разбира се, ще разбереш каква е действителността и тя няма нищо общо с твоите сегашни представи.
51
17
 
7
 
! Отговори
Размисли и Страсти преди 3 години
На 76 годинки, трябва да си седиш вкъщи пред ТВ-то гледайки турски сериалчета и ако толкова ти е кеф да излезеш градска.................скачаш на ГР.ТРАНСПОРТ.
50
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-опасните шофьори на пътя са тези до 30 години, следвани от тези на възраст между 30 и 50 години. Останалите, които са на над 50 години са най-малко опасни, вкл. и на възраст 76 години като този шофьор.
49
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едва ли възрастта на шофьора има някакво отношение към катастрофата, но дайте да си изливаме злобата.
48
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма достатъчно информация, за да съдим кой крив, кой прав. Може жената с детето внезапно да е излязла на пешеходната пътека и който и да е бил шофьора, пак е щял да я блъсне. Всичко е възможно. По принцип съм виждал хора на над 90 години, които са съвсем с ума си и ходят повече от някои на по 30-40 години. Познавам хора на 70-80 годишна възратс, които си бяха почти съшите и преди 10-15 години по отношение на физическите възможности, вкл. и в шофирането. Като станете на 60-80 години може би ще р
47
0
 
24
 
! Отговори
Кривондел преди 3 години
Дай Боже да се оправят и да преминат през това изпитание!За съжаление такива трагедии се случват. Всички, които критикуват възрастта на водача, да се замислят колко пъти са намалили до 20-30 км/ч преди пешеходна пътека. И да се молят да не изпадат в същата ситуация - застраховани няма.
46
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо на младоците им дават шофьорски книжки?!
45
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ранени водачи при ПТП през първата половина на 2020 г.общо - 1382 раненина възраст до 20 години - 200 раненина възраст от 21 до 24 години - 118 раненина възраст от 25 до 64 години - 930 раненина възраст над 64 години - 134 ранениНа кого ли да забраним да шофира?
44
18
 
4
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Защо на дъртаците не им отнемате книжките?
43
2
 
8
 
! Отговори
Аз преди 3 години
До пожеланиеВсички водачи под 30 год. също.