Нов критерий при кандидатстване за детска градина в София

4 точки носи непроменен постоянен адрес над три години
Обновена: 21 яну 2021 14:25 | 21 яну 2021 14:22, Камелия Цветанова
17
Нов критерий при кандидатстване за детска градина в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От месец май децата, които кандидатстват за място в детска градина в София, ще бъдат приемани по нов критерий за уседналост.

4, а не 3 точки вече ще се дават на дете, което живее над 3 години на постоянен адрес при кандидатстване в общинска детска градина или ясла. 3 вместо 2 пък ще се дават за непроменян повече от 3 години настоящ адрес. Промени на територията на Столичната община няма да се считат за промени, каза зам.-кметът по култура и образование в Столичната община Тодор Чобанов, който провери ремонта и разширението на 20 ДГ „Жасминов парк“, предаде БГНЕС.

„Остават двете точки, които са отделен критерий за кандидатстване в градина, която се намира в административния район на адреса“, заяви Чобанов и посочи, че приоритет остава децата да бъдат приети в градини, които се намират най-близко до дома им.

По думите му в края на март ще бъдат обявени всички свободни места за първото генерално класиране, а родигтелите ще могат да кандидатстват през системата до 7 май.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Колега #14, какво общо има местоработата? Детето следва да бъде прието в яслите/детската градина/училището по местоживеене, а не там, където е по-удобно на родителите. Ако Вие имате възможност да закарате детето си на 6 км разстояние, то аз нямам такава, но за моето дете в най-близката детска градина няма да има място защото на Вас ви е по-удобно.
14
0
 
3
 
! Отговори
До 11 преди 3 години
Ами ако майката или бащата работят на 6 км. примерно от постоянния си адрес и им е по-удобно да го водят и взимат от градина до местоработата?Повече детски заведения трябват, а не мерки и теглилки за противопоставяне на хората.
13
1
 
3
 
! Отговори
Нов кретений преди 3 години
Какви точки и уседналости, само кандидатдетскоградински изпит, матура, песничка и стихотворение.Никаква милост за дребните ***.
12
0
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Трябват детски градини и детски ясли, а не точки.Как така преди 1989 години с два пъти повече деца, за всички имаше място в детските заведения, а сега за половината деца няма места?
11
3
 
4
 
! Отговори
Мозък в болничен преди 3 години
Трябва да има точки за децата, чиито родители са с постоянен адрес от 20 години в София, а не от 3. Това ще значи, че цял живот си плащал данъци в София и трябва да си с предимство.
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мйекащите да му мислят.Ще се продава софийско жителство скоро!
9
0
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Колега Гошо Критерия, по изключение думата "критерий" е написана правилно. Множественото число е "критерии".
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата имат ли постоянен и настоящ адрес?
7
0
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
А кой е новият критерий?
6
0
 
8
 
! Отговори
Карандаш преди 3 години
Точки... Вместо да помислите как хората да си останат по родните места и да си отглеждат децата на спокойно, широко и в чиста среда ми мислите тъпотии и как още по да ги закотвите на кучето в гз. Всички сте една пасмина непрокопсани некъдърници с една бразда в мозъка. Точки...
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е как 3 години за прием в ясли бре, че те там децата са на възраст до 3 години :) бассси и неандерталците
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
3 точки вече ще се дават на дете, което живее над 3 години на постоянен адрес при кандидатстване в общинска детска градина или ясла_________ми ако детето е на 2 години и половина :) само питам
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Циркаджии 15 години управляват София и един проблем с детските градини немогат да решат, кандидатсвания, класирания 1-во, 2-ро......
2
1
 
10
 
! Отговори
Абе тия нещо? преди 3 години
До кога децата от невръстни ще 'кандидатстват' за ясла и градина. Топки, простиии. Що за глупости, бе? Места трябва да има за всички деца! Особено за тези на работещите родители! Без класирания без идиотщини. Абсолютен ге-но-цид!
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-лесно е да влезеш във висше училище, отколкото в детска градина'ба-си държавата