В София ще премахват по-бързо автомобилите за скрап

От 8 януари срокът е скъсен
27 яну 2021 12:35, Ния Христова
18
В София ще премахват по-бързо автомобилите за скрап
Снимка: БГНЕС
Столичната община започва да премахва по-бързо излезлите от употреба автомобили, паркирани на общински или държавен терен. Досега се изчакваше да минат две години, след като е изтекла валидността на последния годишен технически преглед.
 
С постановление на Министерския съвет от 8 януари този срок е скъсен на три месеца. С неговото влизане в действие, броят на излезлите от употреба коли се увеличава значително.
 
"Кметът на съответния район сформира комисия с представител на Столичния инспекторат, на районната администрация и на районното управление на СДВР. Когато тази комисия установи, че даден автомобил и излязъл от употреба, поставя стикер и предписание", заяви инж. Полина Асенова пред Нова ТВ.
 
"С това започва да тече 3-месечен срок за доброволно преместване, като се съставя и констативен протокол за техническото състояние на автомобила", казва още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Писах,но ме изтриха,че РБ е като място,където отглеждат прасета.
15
0
 
0
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Да се пристъпи към незабавно махане на всички незаконни /а те ВСИЧКИ са незаконни /гаражни клетки.Представяте ли си в други европейски столици/Варшава,Виена,Рим,Прага,Берлин и т.н./който иска -да си сложи пред блока гаражна клетка?Само тук-в *** РБ е възможо !
14
1
 
3
 
! Отговори
Стар Софиянец преди 3 години
Откъде ги намирате тези с по 5-10 коли пред блока. В последните години съм живял на шест различни места в София и никъде нямаше такива, даже само живеещите в по-малко от половината апартаменти имаха кола. Проблемът с паркирането го създаде общината с разрешенията за безразборно строителство и застрояването на съществуващите паркинги. Знае се, че в София доскоро не се строяха подземни паркинги и освен по улиците, няма къде другаде да се паркира.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До оня с ЯпонияСтига си спамил едно и също, което даже не съм сигурен, че е вярно за цяла Япония. Япония е с три пъти по- голяма територия от България и с 20 пъти по-многобройно население. Нещо за пренаселеност да си чувал? Нещо за гъстота на населението?
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи разболяваш се тежко и си примерно половин година в болница и хоп новата ти кола я няма.
11
1
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
а кои ще плаща обезщетение на собственика все пак това са 1000 кг ламаринисистемата на изземване не е коректна кои ще предава номерата в кат и кои щесваля задълженията към нап
10
1
 
3
 
! Отговори
Архимандрит Груйчо преди 3 години
До АнонименВие сте били много нетърпелив - ако човек влезе в болница за 2 седмици, какво правим? Или дори е вкъщи с настинка или корона?
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Япония не докажеш ли че си плащаш или притежаваш паркомясто или гараж, не можеш да си регистрираш колата в тамошния КАТ.
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пред моя вход паркират 2ма пенсионери дето си колекционират стари трошки. Единия има 3, а другия 5. Моето семейство е 5 членно и имаме само 1 кола и няма къде да я паркираме, от такива колекционери на антики.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Когато тази комисия установи, че даден автомобил и излязъл от употреба, поставя стикер и предписание. С това започва да тече 3-месечен срок за доброволно преместване"Местят паметника от едната улица на съседната и така тия от общината не могат да им го вземат. Докато сформират нова акция пак да обходят квартала се минават години.
6
2
 
13
 
! Отговори
Рентиер 3 преди 3 години
До бааа гоЗакарваш си го на село и като събереш за 10-15 год пари за ремонта, поправяш и караш. Може и гараж да си наемеш и пак същото. Престои и заемане на общински места за паркиране до тук!
5
2
 
5
 
! Отговори
Край преди 3 години
Бате каза нещо важно което виждам че се изпълнява. Повече от 3 мандата кмет на герб няма да се издига И през третия мандат да свършат неща дето от популизам първите два мандата не са правили.Махането на гаражните клетки и разкарването на барутниците от улиците са добри новини.Чакаме в последния си мандат Фандъкова да наложи повече ред в града. Включително и с ГЛОБИ.
4
1
 
13
 
! Отговори
1-н преди 3 години
Остана и да се размърдат да прилагат принудителното събиране на скрапа по улици тротоари и градинкиКолко дарак без номера гледам всеки ден по улиците...а в общината си барат макарите
3
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Ех, тез лоши провинциалисти, бе. Как пък ви развалика шопската идилия.
2
28
 
14
 
! Отговори
бааа го преди 3 години
''Досега се изчакваше да минат две години, след като е изтекла валидността на последния годишен технически преглед.от 8 януари този срок е скъсен на три месеца''-КАКВИ СА ТЕЗИ КОМАНДИРСКИ РЕШЕНИЯ, АМИ АКО АВТОМОБИЛА Е ПОВРЕДЕН И НЕ Е В ДВИЖЕНИЕ И НЯМАШ СРЕДСТВА ДА ГО РЕМОНТИРАШ В КРАТЪК СРОК?!
1
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добри новини! Чакаме и цяла София платена зона, за да се изчисти от коли, които само заемат място и ги карат 1 път на 2 седмици. Жив пример- Иван Вазов. Откакто дойде зоната, се живее нормално- места винаги има, провинциалистите се научиха, че се ходи на работа с градски транспорт и всичко си дойде на мястото. Не ме разбирайте погррешно, имам няколко гаража, но ме дразнят колите една върху друга по улиците.