Спасиха простреляна сърна, рухнала на оживен булевард в София

Според лекарите тя ще успее да се възстанови, въпреки куршумите
27 фев 2021 13:08,
75
Спасиха простреляна сърна, рухнала на оживен булевард в София
Снимка: Нова тв

Спасиха простреляна сърна, озовала се на столичен булевард. Вероятно животното е било простреляно на Витоша и бягайки от стрелеца е стигнало оживения бул. "Цар Борис III", съобщава Нова тв.

Сигнал за сърничката е подаден на спешния телефон 112, а животното е спасено от екип на "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община.

Въпреки че тези животни са изключително страхливи, то разрешило на парамедика да го погали преди транспортирането му към ветеринарната клиника на столичния зоопарк.

Според лекарите то ще успее да се възстанови, въпреки куршумите, открити в него.

"В момента животното е спокойно, лежи. Има надежда да оцелее. Раната не е толкова тежка. Животното е стреляно или със сачми, или с пушка. Имаме надежда, че то ще се възстанови изцяло", обясни главният ветеринар на зоопарка.

"Мъжът, който ни сигнализира за животното, е видял как сръндачето се е строполило на стълби, близо до автомобила му. Животното беше докарано по спешност при нас. Обработихме раните и го настанихме за възстановяване. Надяваме се да се стабилизира. Има вариант да остане при нас. Ако състоянието му позволява, ще го върнем обратно в естествената му среда", разказа директорът на зоопарка Добромир Бориславов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
2
 
! Отговори
77 преди 3 години
Хората преди са ловували, за да нахранят семействата си...В момента ловуват само някакви псевдомъже, на които жените им си викат любовници вкъщи, докато рогоносците гонят Михаля с пушка в ръка...
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Waffen SS 61Целокупната фауна ти пожелава яка трихинелоза, драги.
63
13
 
1
 
! Отговори
Ех преди 3 години
Какви глупости! Животното само ще влезе в града! Що не вземат да проследят камерите - да не се окаже, че е гледана в домашни условия! Пък и толкова лесно да даде на човек да го приближи! Страхотни глупости!
62
1
 
15
 
! Отговори
факт преди 3 години
Сръндак е, мъжкият на сърната... Някой ден ще изпуша и ще изляза на лов за бракониери. Техните роднини ще вият след това като ходжи от минаре. Писнало ми е от тези жестоки човеци. Помня разказа на един родопчанин за бракониер, осакатен от мечка. Малко ми дожаля, все пак е българин. Само веднъж съм опитвал дивечово месо, изядох кюфте от диво прасе. Не ми хареса изобщо вкуса му. Добре, че не станах ловец, когато имах влечение към това кърваво занимание. Сега щях да оправдая злодеите.
61
2
 
8
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
Браво,респект.
60
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само Коза е стреляла със съчми. Тя е майстор на топчетата.
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"стреляно или със съчма или с пушка" . !!!!!
58
21
 
4
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
Каквото и да се говори,хубаво ястие е прясното свежо ,добре и вкусно приготвено месо.Важното е да е леко ,ама леко англе и когато човек го среже ,леко розов сос да потече от среза,лекичко солен.Предпочитам филетата.
57
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВАИ в нашата застава, в Дуранкулак, редовно готвача приготвяше дивеч. Имахме един откачен капитан, който се качваше на Жипката и тръгваше. След 2 часа се прибираше с дивеч, обикновено някоя сърна. Не е правилно да се избиват така тези животни. Те не ни пречат и ние не трябв да им пречим. Те са диви и живеят в гората, не в града. Там им е мястото. Ние отиваме при тях, не те при нас...
56
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В заглавието пише че е сърна. После пише че е стреляно или със сачми или с пушка?!?!?! Каквото и да означава това. И накрая пише че сръндачето е паднало на стълби.Сега не разбрах - сръндак или сърна? Щото те са семейство (сърната е женската а сръндака е мъжкият).И какво значи че е стреляно със сачми или пушка? Как така стреляш със сачми... без пушка? А де, много объркана статия.
55
13
 
3
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 3 години
Някога преди години,още по време на тъмният социализъм в района на нашата застава се появяваше стадо кошути и елени.Бяха придобили гадният навик да се чешат в кльона,а след това позната схема:тревога,тичане в дъжда и най -гадното е,че го правеха сутрин.Е,един от нашите успя да засече един елен,пусна му няколко,а елена хукнал.Да,но след стотина метра се сринал.ЗКПЧ-то му даде 3 дни арест,но в кухнята готвача беше добър от ТОХ и хапвахме добре,а част отпътува към отряда и селската кръчма
54
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
идва краят на убиването на животни за храна , Бил Гейтс обяви ,че трябва всички да минем на синтетично месо , папкайте месце любители ,че утре няма!
53
7
 
19
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Ловът това е втората голяма крачка в еволюцията на човека----тва дори няма да го коментирам. Винаги съм изпитвал искрено и неподправено презрение към ловците. За мен това са висша форма СТРАХЛИВЦИ ! След като трябва да си задоволяват страстите да убиват, защо не се изправят срещу друг мъж с карабина и да се "ловуват" помежду си. Ама оня отпреде и той ще стреля, докато срещу сърнинчка е лесно.
52
15
 
3
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
До аз-ът// *** ли сте или се правите на такъв.Ако имате една мозъчна клетка и тя,да не е в активен режим,това е друг въпрос.Тук се говори за храна.Ловът това е втората голяма крачка в еволюцията на човека.След събирачи и ядене на корени и разни грудка,започва вторият етап в еволюцията, да са ловци,а не събирачи.Повече протеини,по-интензивен мисловен процес,по голяма физическа сила и т.н.Когато излагате мнението си,ако имате такова, не използувайте ирелевантни методи
51
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
... или със сачми, или с пушка ...?Сачмите с ръка ли се мятат?
50
6
 
34
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Никога не съм разбирал тези ,които приравняват човешкият живот с този на едно животно.---еми добре - да ти го обясня тогава, да ти го набия между ушите. Първо няма по-голям ур*д от този посягащ и измъчващ слабите: дете, жена, възрастен човек или коте. И в 4-те случая става въпрос за беззащитно спрямо теб същество.Така. Второ.. това, че имаш паспорт, пулс и косми не те прави човек. Повечето сте просто... л*йнопроизводители. Децата ви са същите б*клуци като вас. Сега стана ли ти ясно?
49
31
 
4
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
Никога не съм разбирал тези ,които приравняват човешкият живот с този на едно животно.Животните служат за храна.Колкото повече месо,толкова по-добре,но с мярка.Не случайно един основните от критерии за благосъстоянието на една държава,това е количеството месо консумирано от населението.Не ги разбирам веганите и техните клонинги
48
10
 
14
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
От сърнето стават хубави суджуци---от децата ти също.
47
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Агнетата на Гергьовден се колеха с уважение, с венче и свещички на рогцата и дядо ми го носеше на ръце, за да му пречете попа. Никога не е имало и свнка на неуважение или злорадство или каквато и дажбило надменност към животното.
46
20
 
3
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
До Анонимен/// Сухи са.По -добро е задушено,но преди това трябва да постои в марината.Доколкото знам има висок процент мравчена киселина.Трябва да е шпиковано със сланина.Добре е в соса,в който се получава да има една-две нарязани белени ябълки,леко кисели.Майка ми преди много години ,го правеше много добре,а аз нищо не разбирам от готвене.Добре,че съпругата ми готви отлично,но не достатъчно мазничко,пази ме от висок холестерол и разни триглицерите.Големи измамници са разни диетолози