За пореден ден софиянци дишат мръсен въздух

Общината е предприела допълнително метене и миене на улиците
1 мар 2021 11:47, Ния Христова
21
За пореден ден софиянци дишат мръсен въздух
Снимка: БГНЕС
София за пореден ден осъмна с мръсен въздух. Това става ясно от информация на сайта на общината.
 
От Столичната община призовават гражданите при възможност да пътуват с градския транспорт, велосипед или пеша. Апелират и при възможност използващи твърдо гориво за битово отопление да преминат към алтернативно отопление.
 
Междувременно Столичният инспекторат, съвместно с районните администрации и дирекция "Общински строителен контрол", започват да извършват проверки на строителните обекти във връзка със замърсяването на въздуха. Ще се следят и промишлени, транспортни и битови източници за замърсяване с фини прахови частици.
 
"Московска" 33 отправя призив за ограничаване използването на камини с открита горивна камера.
 
Общината е предприела и допълнително метене и миене на улиците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В такива дни замърсяването от отоплението е няколко пъти по-голямо от всичко останало взето заедно. Колкото да оплюваните от някои коли те замърсяват пренебрежимо малко. Дизелов автомобил с Евро 3 замърсява два пъти по-малко от една цигара за същото време.
17
0
 
3
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
ни кабел оголен го плаши, ни мръсен въздух, ни негодна за пиене вода! Защо? Защото си има Фандъкова!
16
0
 
3
 
! Отговори
Проверяващ преди 3 години
Как общината предприема допълнително метене и чистене на улиците, като не е направила основно почистване, изсъхнала кал и мръсотия на всякъде, от един месец се говори за миене на улици, аз пометена и измита улица не видях. Иначе данъците се събират редовно, но да опита човек да се разходи в новите южни квартали - никаква концепция за градоустройство, асфалта се полагаше направо върху прахта, без никакви подземни ВИК, слаботокови и други комуникации. Тротоар има там, където строител го е направил
15
0
 
3
 
! Отговори
мхм преди 3 години
Изметоха улиците, въздуха е наистина по-чист. Радвам се, че все още сме в 17 век
14
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За пореден ден софиянци дишат мръсен въздух-----------Ми отворете Прозорците да съ проветри, бре, "граждани" софианци!-))))
13
1
 
4
 
! Отговори
xaxsas преди 3 години
До 11 - Че какво му е на градският транспорт? Съвсем нормален е. В Ню Йорк, Стейтън Айлънд автобусите са на по 45минути в делничти дни, а тук повечето линии са на по 10-20 минути като дори и в почивните дни са редовни и винаги пристигат на време. Има и безплатен телефон написан на всяко табло, на който могат да ти кажат кога точно пристига автобуса в случай че те мързи да провериш в интернета.
12
2
 
3
 
! Отговори
xaxsas преди 3 години
Автомобилите замърсяват най-много. Човек трябва да се установи по такъв начин че да шофира възможно най-малко. Според мен кал и пушилка се вдигат най-много от тея дето паркират в градинките. Много е грозно, ама да дадеш 3 лева за паркинг е въпрос на лична отговорност и осъзнатост. Хахаха. Забавното при демокрацията е че тя разхлабва контрола на защотите и оставя нещата в ръцете на съзнанието на народа. Тук си проличава къде живеят осъзнати хора и къде живее ***.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
София е най мръсния град в ЕС, с най лош транспорт и най корумпирано управление, какво още може да се направи в този посока?
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за да се спре замърсяването на въздуха в софия столичани трябва да спрат да дишат и да се движат от едно място на друго!
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ФАНДЪК ОСТАВКА !
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извинете ме, ама много се строи, много се гори, а и за двете си требе кола. Кое от трите да спрем.
7
2
 
1
 
! Отговори
xaxsas преди 3 години
Ето и коментарите веднага са с политическа насоченост. Политиците ли са виновни че в супермаркетите бабите си взимат по 20 найлонови торбички, за да има в какво да си изсипват фасовете от пепелниците? Не може хем свободно общество, хем да си достатъчно *** че да ти трябва закон регулиращ нивото на безотговорност, което можеш да проявиш безнаказано.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мръсен въздух, по 2 кутии цигари на ден, по 300гр домашна на вечер ... всоичко е ок. Важното е ваксини да няма, че вътре чипове, мотороли...
5
0
 
2
 
! Отговори
xaxsas преди 3 години
Друг пример за безхаберие са кофите за разделно събиране. Неща които в САЩ са нормални от десетилетия тук се гледат с насмешка. Масово хората не събират отпадъци разделно и това пак е въпрос на възпитание и лична отговорност. Общо взето никога не съжалявам съгражданите си и рядко се интересувам от политика. Когато народа спре да живее сякаш света му е длъжен ще осъзнае че той дължи на света.
4
0
 
3
 
! Отговори
ТЕНКЮ ФАНДЪК преди 3 години
Конгретюлейшън ТИКВО
3
2
 
3
 
! Отговори
xaxsas преди 3 години
С препоръки не става, всичко е въпрос на възпитание и осъзнатост. Вярно е че има хора с деца, но за всички останали има таксита, има спаркове, има метро, има апликации за споделено пътуване. Живеем в десетилетия на охолство, но за да не приключат трябва да има лична отговорност към цялото иначе до 20 години ще сме си в перманентен екологичен локдаун. Има ли правилен начин на мислене има и начин.
2
3
 
6
 
! Отговори
София преди 3 години
А нещо за ударните строежи? Че се вдига прах, разнася се кал, мръсотия от камиони и прочее или пак са ви виновни колите. Е, аз карам електричка. Ела ми кажи как точно ти замърсявам въздуха?!?! Че да ме караш да се качвам във вмирисания и нередовен градски транспорт.
1
1
 
11
 
! Отговори
Кожогризец ООД преди 3 години
О, смрад невъобразима! Фандък е твоето име!