Аеорофобия или тероризъм: Защо индиец прояви агресия на борда?

Още не е приключило разследването, заяви Христо Щерионов
8 мар 2021 13:25, Петя Славова
17
Аеорофобия или тероризъм: Защо индиец прояви агресия на борда?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Мъж от Индия беше задържан за агресивно поведение по време на редовен полет на авиокомпания "Еър Франс" на 3 март. Заради него, полетът кацна аварийно на Летище "София". Все още не е приключило разследването на инцидента, затова не може да се каже дали е терористичен акт или става въпрос за аерофобия, заяви пред БНТ Христо Щерионов, директор на Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация".

"Към момента става дума за буйстващ пътник. Трябва да се има предвид, че буйстващ пътник по принцип може да създаде сериозни предпоставки за безопасността на полетите и съответно неговите действия могат да се приравнят към терористичен акт", поясни Христо Щерионов.

Още по темата

На базата на действията на тези буйстващи пътници могат да бъдат привлечени като обвиняеми, както е в случая. Дори и за пушене в салона на самолета пасажер може да бъде привлечен като обвиняем, предупреди директорът на "Гражданска въздухоплавателна администрация".

"Това не са безобидни действия, които всеки може да извършва на борда", предупреди той.

На първо място при такъв инцидент старшата стюардеса е необходимо да докладва на командира за обстановката. Мерките, които тя трябва да предприеме: да успокои пътника, ако е възможно, да предприеме мерки за неговата изолация, която трябва да не близо до аварийни изходи и входни врати. Трябва да се обясни на пътника, че той носи наказателна отговорност за предприетите действия и ако не се успокои, да бъде уведомен, че всички разходи за принудителното кацане на самолета ще бъдат предявени към него.

При искане на командира се осигурява коридор за кацане на най-близкото летище и се изискват действията на летищните служби за сигурност. Това искане от страна на командира се взема след доклад на кабинния състав. Когато става дума за чужд гражданин и чуждо въздухоплавателно средства, тогава задължително се уведомяват консулските служби и посолствата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми той ако е бил с жълта книжка, трудно ще го успокоят.
12
1
 
1
 
! Отговори
Хипотеза бе преди 3 години
Може да е чул, че тук има много индийци и че те добре си живеят, и затова да е настоял да кацнат, за да слезе тука.
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв тероризъм ви гони, погледнете от коя страна е неандерталеца и всичко е ясно. Тези са супер зле, с тяхната религия и начин на живот. Спомнете си от къде идват ***, и пъзелът се нарежда.
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма новина , цяла седмица ли ще ни занимавате с некъв индиец
9
7
 
3
 
! Отговори
ДолниКопеуета преди 3 години
Вероятно франсето-стюард-*** го е нарекъл "***" и човекът се е разневил.
8
3
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Нямало ли е кой да му прасне нещо тежко по кратуната и да се приключи?
7
5
 
5
 
! Отговори
Пери Мейсън преди 3 години
Че браво на индиеца. Отстоявал си е човешкото и не си е сложил маска до края. Шшшшшт да не се разчува, че ако се осмелят и други авиокомпаниите ще вземат да отменят задължителните бурки. Пък и много разходи за принудителни кацания, ако не ги променят.
6
1
 
3
 
! Отговори
Асен Асанов преди 3 години
Язека ноу мрази фръчащию конь. И джилезнию.
5
10
 
3
 
! Отговори
пак индиец??! преди 3 години
това ли е най-важното? че е индиец!С.к.а.па.н.и расисти!
4
2
 
4
 
! Отговори
Пери Мейсън преди 3 години
На разследващите мога да им дам жокер.Не трябва да си Шерлок Холмс за да забележиш нещо очевадно на снимания клип. Само ,,страдащия от аерофобия" е без бурка на устата и носа. От инфото се разбра, че свидетели са казали, че още в началото на полета е влязал в конфликт с няколко човека...Е? Няма маска, не иска да слага, пътници му правят забележка още при настаняването... Не вярвам да са чак такива *** разследващите. По скоро да не го последват и други пътници дето не искат да се забулват,
3
2
 
4
 
! Отговори
ейии преди 3 години
Голямо чудене пада,голямо нещо!Подръжте го няколко дена в ареста на хляб и вода,и като почне да вие и да гризе стените и всичко ще ви светне!
2
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв тероризъм бе нещастници от кога да крещиш и да удариш някой е тероризъм???
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уффф... все тая ла! Гармете *** и толкоз!