Почистват коритата на реките, преминаващи през София

Столичната община ще чисти над 120 км речни участъци
12 апр 2021 14:58, Красимир Ангелов
8
Почистват коритата на реките, преминаващи през София
Снимка: БГНЕС

От днес, 12 април, стартира плановото почистването на речните корита на територията на Столичната община. Почистващите фирми от днес почистват коритото на река Боянска в район "Красно село", съобщават от Столичната община.

Аварийно се почистват и река Суходолска при моста на ж.к "Толстой" и река Аджибарица при ул. "Ангел Каралийчев".

С приоритет се извършва почистване на водостоците на Софийски околовръстен път - Южна дъга и участъци от реки, които могат да създадат предпоставки за критични или аварийни ситуации при топенето на снеговете и по-обилните валежи през пролетта.

До края на месеца ще започне почистването на участъци от река Суходолска в район "Илинден", дере по ул. "Планинец" в район "Витоша", река Боянска бара и река Бара изливо в район "Триадица", река Слатинска в район "Подуяне", река Аджибарица в район "Студентски", река Новачица в район "Изгрев", реките Габровница, Уршак, Балшенска.

През 2021 г. в Програмата за планово почистване на речни корита, преминаващи през урбанизираната територия на Столичната община, са включени 233 речни участъци с обща дължина над 120 километра.

За целта Столичната община е осигурила 2 654 898,58 лв. от бюджета на общината и от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, съобщават от общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
Пишман протестърите да я оправят!
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябват заводи за рециклиране и разделно събиране. Просто няма място на земята за толкова много ***, а и като почнат екотакси, няма да можем и да горим част от него. Отделно излиза по-скъпо. С рециклирането поне могат да паднат цените на някои неща, като опъковъчна хартия, стъкло и полимери за нехранителни цели.
3
0
 
1
 
! Отговори
Sk преди 3 години
И без ревизия ли?
2
0
 
3
 
! Отговори
Манол преди 3 години
Защо чак сега а не е по график в кварталите?
1
0
 
2
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
Кога ще оправят коритото на реката след Орлов мост?