Психолог за стрелбата в метрото: Често причината е ревност

"Тук не говорим за импулс, тук говорим за безнадеждност"
13 май 2021 09:43, Ния Христова
52
Психолог за стрелбата в метрото: Често причината е ревност
Снимка: БГНЕС
"От лични до служебни могат да бъдат причините за една стрелба. Най-вече при такива случаи причината е ревност. Гневът е прераснал в някакъв акт. Мъжете реагират агресивно, чрез действие, а жените – чрез конфликт. Те решават вербално проблемите си.", каза пред Нова тв психологът Ина Антонова за стрелбата в столичното метро.
 
Тя обясни, че гневът е устойчива емоция и може да остане дълго във времето. Според нея със сигурност има някакви действия, които предхождат случилото се на метростанцията.
Още по темата
 
"Винаги има някакво предупреждение, винаги има нещо, което тлее и нараства. Тук не говорим за импулс, тук говорим за безнадеждност. Трябва да се загуби надеждата, което значи, че човекът е опитал няколко други начина преди да прибегне към този. Не можем да говорим за сериозен психичен проблем, защото имаме самоубийство – това е отнемане на живота поради съвест", обясни още Антонова.
 
Тя е на мнение, че вероятно стрелецът е отправял заплахи и предупреждения към жената, но жертвата не е подала сигнал, тъй като отношенията им са били тайни. Подобна версия за случилото се е напълно възможна, ако двамата са имали лични отношения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
41540 преди 2 години
Без никакви доказателства е недопустимо да се плискат такива фантасмагории в публичното пространство, защото накърняват достойнстовто и чувствата на съпруга на пострадалата жена. Никаква полза няма от подобни коментари, защото не могат да предотвратят следващи убийства. Колкото повече се шуми, толкова повече се утвърждава този модел на поведение. Проявете малко разум и спрете да разнищвате убийства и самоубийства. Всички се достатъчно тревожни в делник и празник и без тия пикантерии.
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коренът на всяко зло са парите и жените.
29
1
 
1
 
! Отговори
One преди 2 години
Това беше към коментар новмер едно, относно "психоложката".
28
0
 
0
 
! Отговори
One преди 2 години
Много си прав/а. Рядко некадърна, злобна и безотговорна в работата си, казвам го от опит.
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко е късно за ревност на шейсетака...Каквото и да си говорим,винаги става въпрос за пари.
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо не му дава право да отнеме човешки живот. Нито е първия/та/, който се е почувствал излъган и изоставен, нито ще е последния. Нормалните хора не разрешават проблемите си чрез убийство. Познавам много жени изоставени поради бременност и отгледали сами децата си, и много мъже изоставени след като са били използвани и измамени, но те, въпреки мъката, са нормални хора, а не убийци. Освен това никой не знае какви взаимоотношения са имали, може жената да не е искала близост с него???
25
2
 
7
 
! Отговори
Майна до 25 преди 2 години
А ти как разбра, че жената / на 56 години/ е златотърсачка?? Нещо като ясновидец ли си?
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ли е имало в куфарчето, акциите на кой мутраген са били пратени да се перат в Брюксел?
23
0
 
8
 
! Отговори
О хо хо до 24 преди 2 години
Ти ще убиеш ли, ако си загубил пари...любов...доверие...? Ежедневно се случва както на мъже, така и на жени, вкл. и на мен ми се е случвало. Но да стигнеш до убийство???? Не е това начинът.
22
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обективно, необективно, това е сигнал за други златотърсачки.Умните жени остават живи.
21
3
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
А за да се стигне дотам чужд мъж да те застреля като куче с четири куршума, смятай за каква игра става дума.
20
3
 
5
 
! Отговори
Обективно до 19 преди 2 години
Колкото и да не е светица жената / никой не знае/ - Не Тя е убиецът в случая! Искала е да избяга от него, защото е имала билет за Брюксел. Ама не й се получило заради 4 куршума.
19
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяко действие си има мотив.Само жените и златотърсачките никога не са виновни.За нищо.
18
7
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Вината в такива случаи е и на двамата. За да се стигне дотам да я застреля като куче в метрото, тя му е отровила живота.
17
1
 
6
 
! Отговори
До 16 преди 2 години
Никой не им е крив на " милионерите с ум" , че си търсят точно такъв тип жени - златотърсачки. Ти явно никога не си се срещал с друг тип жени, защото те не са атрактивни за теб. А и те няма да ти обърнат внимание, закото няма какво да си говорят с теб, милионере.
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мъжът това..., мъжът онова...А жената светица сигурно.
15
1
 
5
 
! Отговори
999 преди 2 години
Мъжът е искал да умрат заедно! Това е " либов", криворазбрана като криворазбрана циливилизация! Чипът в главата...без мисъл за другите от семействата им.
14
0
 
5
 
! Отговори
Всъщност преди 2 години
...до 14...всъщност е точно обратното ...Убиецът Доказва, че Не е Човек!!! Дори животните убиват само за храна. Но животът днес не струва и жълти стотинки за тези, които се мислят за Богове!
13
1
 
4
 
! Отговори
до лелка преди 2 години
Лоши тези изедници.Само банковите им сметки са хубави.Не стойте до изедниците, никой не ви държи насила.Правете бизнес (с ум), печелете милиони и ги зарежете тези лоши изедници.
12
0
 
2
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
И нямаше да има нужда да ги трипем, ако просто бяхме направили лустрация! Но как агентите на ДС във властта / а те са абсолютно мнозинство/ да лустрират самите себе си??? И така днес в БГ има олигархичен ДС капитализъм, който е доста тясно свързан с руския ДС/ КГБ олигархичен капитализъм, завоалиран с детски приказки като основна " грижа" за хората.