30-метрова стена с графити за Международния ден на пчелите

Целта е да се напомни на хората, че пчелите са важна част от екосистемата
14 май 2021 13:33, Красимир Ангелов
33

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

30-метрова стена с графити за Международния ден на пчелите беше нарисувана в София, видя фоторепортер на Dnes.bg.

Инициаторите са от фондация "Да спасим пчелите", като събитието има за цел да напомни на хората, че пчелите са много важна част от екосистемата.

Мястото не е случайно – в голяма близост до творбата се намира див кошер под формата на дънер от дърво. Инициативата е на компания, поела ангажимент да се грижи за него.

Събитието се организира от фондация "Да спасим пчелите" и Soffia Graffiti Tour и се осъществява с подкрепата на Посолството на Република Словения в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
до 6 преди 2 години
До Анонимен 6 Моля те не се мести в Софето, че последните 30 години ми писна от навляци
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 6Това нищо не е.В Швеция бе регистрирана партия която се бори за правата на червеите, да не ги закачат живи на кукичките при риболов. С масови демонстрации. И участваха на избори за Парламент.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се преместя в Софето само заради това :)) Невиждано у БГ, направили графити в чест на пчелата :))
5
0
 
4
 
! Отговори
Жило преди 2 години
А тия бояджии наясно ли са че с тия отровните си бои трепят пчелите?А?
4
0
 
1
 
! Отговори
До 3 преди 2 години
Не е добре, че са ти умрели пчелите, обаче оправдание ли е това, да пишем глупости и лъжи?
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе пише ми се.На мен ми умряха 3 кошера.Два от студ и един от болест,ама не съм установил от какво е.Умната земеделка спомена нещо запчелите и май усвоиха пчелнитестопанства на книга.Инак никой не създаде пкатформа,заред,за нужди от помощ,за инвентар,за доказване и получаване на100 лв.Пожарникарят,няма познания отживотни,производства,абе от човеч- ност.Гледам останалите кошерчета,като ,каквото дойде.А имах мечти втази посока.Е ,как да стане.Мечтателисър.
2
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ТошоТошко стига с писал глупости, стига вече с тази псевдонаука - не само пчелите опрашват растение, а да не говорим че повечето растения не се нуждаят от опрашване за да се размножават. Да пчелите имат важна роля, но чак да ни чака глад без тях - това е абсурдно невярно твърдение.
1
1
 
11
 
! Отговори
Тошо преди 2 години
Няма коментари , а трябва да има мнооооооооого такива!Хора, разберете без пчели, няма да има и едно .......глухарче!Пчелите правят мед, но това е много мъничък резултат в сравнение с опрашването на разстенията. Така че много моля , променете си разбирането бързо за да се спасим от глад!До всички колеги пчелари, пишете , говорете и не спете, за да има пчели !