Сигнализират за стълбове със стърчащи жици до училище

Сигнали за опасните кабели са подавани многократно
14 май 2021 10:52, Ния Христова
24
Сигнализират за стълбове със стърчащи жици до училище
Снимка: БГНЕС
Необезопасени улични стълбове, от които стърчат жици, са в близост до 25-то Oсновно училище "Петър Берон" и на метри от детска площадка в кв. “Лагера”. За тях сигнализира Иво Георгиев, който от два месеца подава сигнали, но без резултат.
 
"Първият сигнал подадох на 4 март. Докато не реших да алармирам чрез вашата платформа „Моята новина” – никой не взе мерки. Това е обичайният маршрут, по който детето ми минава за училище всяка сутрин. Всеки път се притеснявам дали няма да докосне оголен кабел", разказа той в ефира на Нова тв.
 
"Обезопасихме в района около пет стълба. Общо сме реагирали на 680 стълба, които са отчетени в нашата деловодна система. Изпращаме екип, където имаме сигнал. Редовно се прави обход на централни и основни булеварди – особено такива около които има училища и детски градини", заяви Красимир Димитров, директор на Дирекция „Аварийна превенция и безопасност” към Столична община.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
електор преди 2 години
Новият министър на енергетиката да се залавя за работа, а не с уволнения.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
добре бе, Нийчеизтри ми коментара където казах, че щъркелите са напаст от африка, защото сигурно си активист и в синхрон с природатано аз 6 години също бях в синхрон с едни гълъби дето един дьрт миризлив пенсионер хранеше на горния етаж и единството което спечелих от това бе че ми 0сраха балкона и до ден днешен няма чистене дори като оня умря