Без места в детските градини, но не заради бейби бум

България има сериозен демографски проблем
2 юни 2021 11:50, Петя Славова
42
Без места в детските градини, но не заради бейби бум
Снимка: БГНЕС

За поредна година в София има огромен недостиг на места в детските градини. "Предложихме ваучери за неприетите деца. Не се реализира предложението за използването на приземните етажи на сградите ново строителство за разкриване на детски градини. Не се търсят никакви алтернативни възможности краткосрочно и бързо да бъде решен този проблем". Това заяви пред БНТ Цецка Бачкова, зам.-председател на ДСБ.

Още по темата

По думите ѝ дневната грижа за деца трябва да бъде регламентирана. "Съществува под формата на нелегални практики, заобикалящи закона родители. Не беше помогнато достатъчно на семействата по време на кризата с коронавируса", коментира Цецка Бачкова.

Според Бачкова, програмата за лятна почивка на децата е добра идея на служебното правителство. "Статистиката не говори за бейби бум. Струпването на хора в столицата е причина за недостига на места в детските градини, поради икономическото развитие на града. България има сериозен демографски проблем", допълни Цецка Бачкова.

Според нея машинното гласуване ще спре познати схеми, които ще бъдат до голяма степен разбити или тяхното финансиране ще бъде спряно, с цел ограничаване на корпоративния или купен вот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се , не е заради "Бейби бум" , а заради Лейди Ком(пирова) !
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
защото кметовете ги интересува само да строят и да взимат апартаментчета срещу разрешителни...нас ни погребаха е бетон буквлано...когато пуснахме жалба, казаха, че така си било по проект, каквото и да значи това...а кой го е приел този проект? и защо и защо не му се търси сметка, при условие, че има видими нарушения - не бих могла да кажа :)
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А заради некадърността на кметицата.Ако не бяха тия от Филиповци и Факултето,сега щяхме да имаме читав кмет,който не е подвластен на една мутра,и който щеше да подреди приоритетите по важност.
22
2
 
2
 
! Отговори
Любимото ми шоу преди 2 години
140 години война между присадени селяни и новопристигащи. От 10-хилядно кално селище до сегашните милион-два. И сите "кореняци", ама до един. Па язе да ви кажа, че няма нито един, ама нито един, дето всичките му прародители са родени в София. Включително и моите. Баща ми се е оказал прозорлив човек, та се е изнесъл още при първото масово планирано от "народната власт" нашествие, съпроводено с изземване на къщите и строителството на бетонните мравуняци и до края си живя като човек в къща с двор.
21
0
 
4
 
! Отговори
Тепърва преди 2 години
Тепърва при това непланиране в строителството ще усетим негативите... Тока ще почне да спира от пренатоварване зиме, водата ще има проблеми д налягането, канализациите са зз 500 000 души само ( предполагам..), парко местата са кът вече и т .н.
20
3
 
6
 
! Отговори
123 преди 2 години
В крайна сметка, предимство трябва да имат децата, на които родителите са родени в София съответно и те. И ако останат места, всички новодошли. Всичко друго са бля=бля приказки. Като си си вдигнал чукалата да се местиш, ще планираш и разход за частна детска градина.
19
6
 
9
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Истината е, че прогресивните млади хора идват от другите градове и са по-успешни от софиянците, защото нямат 3 наследствени апартамента и борят живота сами! Тези които не става нищо от тях и да дойдат в София, то не е за дълго и се връщат при мама и тати на село да си ги гледат. Така че, вечния спор е безмислен. Има хора и хора! Без значение от къде са...
18
0
 
7
 
! Отговори
До Пилето преди 2 години
Аз все питам - как е възможно общината да издава нови и нови разрешителни за строеж на сгради, а после да се оправдава, че липсвали места в градините. Ами то е въпрос на елементарно планиране! Няма как да разрешиш едни 10 000 нови апартамента, и да не мислиш, че ще трябват поне 1000 места за деца я в яслите я в градините.
17
4
 
6
 
! Отговори
Пилето преди 2 години
Неможе от град пригоден за максимум 1 милион жители да дойдат от провинцията 1-2 милиона пришълци(сънародници) и да *** ,че нямало места в детските градини !? Къде е логиката !? Ако им е тегав животът да протестират масово и да започне пак производство и развитие в провинцията! То така най-лесно опаковаш багажа , продадеш нивите и хоп у градо и пищиш нямало място в градините , нямало хубави апартаменти , нямало достойни заплати ... еми няма като чакате наготово . Обединявайте се и променяйте.
16
1
 
3
 
! Отговори
Другата дтрана.. преди 2 години
Доколкото знам в момента 60% от компаниите в София си търсят служители.Така че да се радваме, че идват от другите градове хора да работят и да плащат данъци...Тъмно *** ако могат да напуснат незаконно заселените обекти ще е крачка в правилната посока...
15
0
 
5
 
! Отговори
откритие преди 2 години
"България има сериозен демографски проблем"You dont say
14
7
 
6
 
! Отговори
Всички сме от село преди 2 години
До ПРОБЛЕМЪТ СА @2 ПОСТ.......но не уважават хората, които са построили този град....... Тъй, тъй, може би дошлите от провинцията трябва ръка да целуват. Столицата е на всички граждани, не само на кореняците-софиянци. Към нея се стича огромен ресурс от цялата страна - паричен, човешки, по който начин се вдига и стандарта на "старите" столичани. След като се ползват от благинките ще търпят и дискомфорта от страна на засиления поток от провинцията.
13
3
 
10
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
ако продължава заселването на София с новософиянци не само места в детските градини няма да има , няма да има и работа са софиянци . това заселване трябва да се спре ! миека се , киека се - отвратително ! преди тия да налазят столицата тя беше чиста и приятна за живеене .
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемът е в любимата ни самоковска Кметкта - Марионетка. Така че докато си я търпим ще й търпим и безобразията, детски съдби да се разиграват на електронна томбула и да се компенсират с ваучари. Предостатъчно данъци плащаме. За два месеца вднигнах къща 400 квадрата, те от 15 години 10 детски градини не могат да построят и на всичко отгоре старите ги затриват...
11
1
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Неуважаема другарко Бачкова, какво означава изразът "бейби бум" в превод от суахили?
10
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В София има огромен брой провинциалисти с децата си, които сами не знаят защо са тук. По същия начин могат да са продавачи и сервитьори или шофьори по родните си места, ама зор голям. А детските градини по малките градове пустеят и събират шведчетата безплатно, за да не ги затворят.
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Госпожица Бачкова е млада и не знае, че точно нейните съпартийци закриха огромен брой детски градини, дадоха сградите на фирми, на частни училища или просто ги разрушиха. Над 15 години се водеха дела за връщането на сграда на училище, реституирана с цел застрояване на парцела, въпреки че беше част от двора на това училище. То спечели и си върна сградата. Подобен е случаят и с една детска градина, половината заета от частно училище, което иска да изгони децата от градината.
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма бейби бум, но има бум на герберски крадци и измамници.
7
0
 
0
 
! Отговори
До 6 преди 2 години
До Сибиеса
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2ма родители работещи и осигуряващи се от 10г на максималния праг. Направете си сметка колко ни удържа на месец държавата. На 3к и двамата плащаме а детето успя да влезе държавна градина , но полудневна. Да пробвахме и в частна срещу 800лв, пълно безхаберие и непрофесионалисъм. Та ние дето сме пишман софианци от 15г, и дето си плащаме щото работим за фирми на,,светло,, а не сме чорбаджии, дето крият и крадат имаме ли изобщо права, щото привилегие е ясно , че нямаме!