Детски площадки в София: Занемарени, със счупени люлки и неокосена трева

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата Helpbook
11 юни 2021 18:36, Анисия Иванова
72
Детски площадки в София: Занемарени, със счупени люлки и неокосена трева
Снимка: Helpbook

Снимки и десетки сигнали получаваме в платформата на Helpbook.info, касаещи състоянието на тревните площи, особено в райони на детски площадки, където е опасно за играещите деца и домашните любимци.

Наш потребител описва положението в столичния квартал „Младост“ 3: „На въпросната площадка са израснали няколко поколения деца. Към днешна дата тя е в окаяно състояние. Площадката не е обезопасена по никакъв начин, настилката е асфалтова, в по-голямата ѝ част е компрометирана и всяко залитане и падане е крайно опасно и съпроводено с контузии. Пясъчникът се използва за тоалетна на всички животни, за съжаление не само улични, пясъка в него отдавна е намалял, а растителността избуяла. Люлка има само една, която е подходяща за деца в ранна възраст. Катерушката е амортизирана и на доста места счупена. Детската площадка за игра трябва да бъде така устроена, че да няма опасност за здравето на ползвателите, както и опасност от нараняване. В този смисъл смятам, че въпросната площадка се нуждае СПЕШНО от: смяна на настилката; грижа относно животинската тоалетна, находяща се в пясъчника. Би било добре и да се добавят люлки“, завършва той.

Тревните площи в ж.к. "Експериментален" също имат спешна нужда от окосяване, както и пръскане против кърлежи. Около детските площадки е невъзможно за игра. На места около междублоковото пространство тревата достига 80 см, и е пълно с кърлежи навсякъде Нашият потребител обръща внимание, че тази година не е косено нито веднъж и молбата е за становище кога това може да се случи.

Скандално е положението и в столичния квартал "Mладост". Поредна година зелените площи не се косят. На места тревата е достигнала до 1,5м. Детските площадки между блоковете са недостъпни за игра на децата. „Тревата пак гъмжи от кърлежи. Друга европейска столица няма как да я видиш в това положение. Може ли да секоси 2 пъти годишно?“, резонно пита нашият потребител.

За опасни съоръжения на друга детска площадка в квартал „Левски“ В ни сигнализира притеснена майка. Само бързата реакция е предотвратила опасни последици за бебето й, докато е било поставено в люлка, която на пръв поглед не си личало колко е повредена. Молбата е за бърза подмяна, за да не се стига до фатални инциденти.

Това са само част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
хахахахахахахха преди 2 години
Аве ей,то ДЕТСКИ ГРАДИНИ не праят и поддържат гейберските кметове,вие за площадки ревете
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в Красно село си косим и садим сами. Кметицата Росина Станиславова с радост ни глобява за това.
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в бг са останали само корумпираните, които не умеят да работят, за тва цялата им работа е бългаска им работа
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'' Детски площадки в София: Занемарени '' .......................... ами занемарени са, защото общинарите са прекалено заети да уреждат роднини със служби или обществени поръчки ... няма време за детски площадки
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Практически от хелпбук няма как да ти помогнат,защото е предизборно студио Сигналите се изпращат онлайн в общинската комисия , ако искаш да се свърши работа.
44
0
 
1
 
! Отговори
Аз нямам нужда преди 2 години
От такива неща... но се замислете върху идеята какво точно да се толерира и какво не, защото Холандия някой би ги нарекъл толерасти, обаче това е страната с най-малка употреба на тежки опиати като хероин, морфин, кокаинтежки амфетамини ... пиинат една биричка, пафнат малко и буф в леглото ... И на всичкото отгоре държавата печели ...
43
0
 
1
 
! Отговори
Цивилизационно: преди 2 години
В Холандия - марихуаната не е разрешена, но е толерирана. А сега вече може и да е разрешена ... Замисли се малко? От колко години реално това растение е под някакъв закон, който забранява неговото пушене. Не нищо друго - само да го пушиш? Да правиш въжета от него може, да правиш хартия от него може, да правиш платове от него може, да използваш суровината му за да синтезираш лекарства по сложни от него може,но да го пушиш каквото е - не можеш... нито смолата му дето я наричат хашиш а преди това?
42
0
 
1
 
! Отговори
Стига преди 2 години
с тая София че ми идва в повече.Живейте си и не натрапвайте вашия живот на околните.
41
0
 
3
 
! Отговори
За да разбереш ... преди 2 години
Мозъка на престъпника, трябва да разбереш мозъка на наркомана! Приличат си по едно нещо - той друго не знае! Него друго не са го научили! Който и да го е учил - бил той самият той или другите около него са го превърнали в това, което е ... но той друго не знае. Както едни книжни плъхове са много добре обучени как да разоряват и разграбват страни като първо им устройват преврат, после се правят на добрия, после от ситния шрифт разбираме, че са много по-гадни от превратнатите и накрая... е накрая
40
0
 
0
 
! Отговори
Как напада вирус? преди 2 години
В момента в който влезе в гостоприемника търси клетка към която има афинитет - след което минава през клетъчната мембрана и вътре в клетката създава мини версия на кланица ... и се размножава и от една вирусна клетка станали 15, 20,30 - какво прави ваксината - две неща - единия вид ваксина е отслабена, болна, латентна кастрирана версия на вируса - идва бялата кръвна клетка и след двадесетина опита му вижда сметката и когато дойде истински вирус, вече е лесно. Или ваксината е отровен капан ...
39
0
 
0
 
! Отговори
Знаеш ли приказката? преди 2 години
Тоя дето знае как да лекува, знае и да убива! - Тя поражда много интересен размисъл върху това, кой знае да убива по-добре!
38
0
 
0
 
! Отговори
Трябва да разбереш: преди 2 години
Мозъка на престъпника - той е проссст мозък, но коварен мозък, търси всякакъв изход от поредната си гадост. Той знае, че не е като другите хора не се вписва в тях, търси някой свестен върху който да паразитира и който да използва, като наркоман дето ще свие и открадне и от училище само и само да се надруса! И когато се сблъска с нещо наистина древно и могъщо , нещо което го вледенява без да го види или без да може да го усети осезаемо, но примитивната му емоционалност усеща присъствието му ...
37
0
 
0
 
! Отговори
Jason to the King преди 2 години
I fear no human being!
36
0
 
0
 
! Отговори
Всеки човек: преди 2 години
Има някаква форма на емоционалност - често изключително примитивна, друг път много ама много сложна и комплексна и интелигентна ... но колкото и да не ти се вярва - по-трудно се трепе първият вид ... щото е звероподобна ...
35
0
 
0
 
! Отговори
Ти не можеш: преди 2 години
Да разбереш как аз функционирам, а не може да разбереш защото и аз не знам. Но да го издиря тоя и да му намеря слабото място в простотията да знаеш не е лесно. Още по-трудно е да му се случи инцидент, но хоп още едно дяволско яйчице взе та умря - след като е направило много поразиии .... много, много поразии ...
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакат пак да стане семптември и доброволците от ИТ компаниите да им ги боядисаме безплатно. Еми да, ама не - нещо доста изпростяха нещата и вече не искаме да сме доброволци.
33
4
 
7
 
! Отговори
истина преди 2 години
Аз живея в Люлин и последните години бяха изградени доста нови детски площадки където да играят децата, пред блока ми също.
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ние имаме градинка пред кооперацията и сами си се грижим за нея.
31
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото си избирате Фандъкова!!!!
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Занемарени са, защото няма финансов интерес и не се търси отговорност. В съседен квартал се засадиха около 50 дръвчета за последните няколко години. Оцеляха само 2. Ние си засадихме 6 и всички са ок. Но не в дупчици като за мушкато, както правят общинските работници. И готови дръвчета, а не тънки като сламки и криви. Само отчитат дейност.