В кв. "Овча купел" се оплакват от системен тормоз

Оплакванията са от деца, живеещи в център от семеен тип
15 юни 2021 10:06, Ния Христова
29
В кв. "Овча купел" се оплакват от системен тормоз
Снимка: БГНЕС
Жители на столичния квартал "Овча купел" се оплакват от системен тормоз от център от семеен тип. Според хората децата пият, вдигат шум, а през почивните дни дори са изпочупили автомобили пред блок. След всеки инцидент потърпевшите подават жалби в полицията, но без резултат, съобщи Нова тв.
 
Центърът от семеен тип се намира в кооперация в квартала. В него живеят шест деца на възраст до 18 години.
 
Последният инцидент е от неделя. 
 
"Наши съседи ни помолиха да слезем, тъй като колата ни, паркирана пред блока, беше потрошена. Буквално нямаше къде да се стъпи от стъкла и отломки от порцелан. Моята кола и един съседен автомобил са със счупени стъкла и щети по капаците и тавана. Никой не се е погрижил да спре тези деца. Хвърляни са чаши, пепелници, парфюми", споделя една от потърпевшите.
 
Подобни инциденти е имало и преди. "Хората в 25 апартамента, които са в този блок, живеят в постоянен страх и стрес. Имаме и деца", каза една от живущите в сградата.
 
“Искам да изкажа нашето съжаление за случилото се на всички потърпевши. Тече вътрешна проверка по случая”, заяви Антония Тилкова, директор Програма SOS детско селище София- Перник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Виждате ли докаъде водят добрите намерения,когато някой получава всичко наготово!?
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво е да живееш в София, но в квартал без никакви роми. В много квартали на София има роми. Те пускат музика до небето и надуват главите на хората. Аман от тяхната *** музика! Децата от 4-5 г. играят кючеци, чекнат се и пискат като откачени. Хората трябва да си сложат тапи в ушите, за да не слушат този адски силен шум, иначе може да им спукат тъпанчето. Тия роми не ги ли заболяват главите да слушат силна музика по цели дни и нощи?!! Те трябва да бъдат изгонени от София, за да е спокойно.
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Рашков се занимава с масови уволнения в МВР, нормално е да няма полиция да защити хората.
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тормозът е и от чалгарска музика която огласява непрекъснато денонощно целия квартал -отвратителен е този шум.Ромските каруци и клошари които разхвърлят отпадъците около контейнерите за смет, разрушават асфалта като трошат у него всичко което което съдържа нещо което искат да извлекат от него.Тълпи от ромски безпризорни деца крещяши по улиците.
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В София е пълно с роми, щом повечето хора пишат, че тези деца в Овча купел са от ромски произход. В София има *** на много места. Уж толкова много млади българи от цялата страна отиват да живеят там, те пак не могат да засенчат ромите и столицата отново гъмжи от тях, то какво остава по селата, където живеят само стари баби и дядовци. Няма отърване от тях! Държавата се напълни с роми. Те раждат по много деца без да се ограничават и затова са много навсякъде и само тормозят хората.
19
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наистина има системен тормоз в овча купел, от едни дилъри с ротвайлери, които обикалят зад блоковете в квартала и патрулките се правят, че не ги виждат. Надявам се един ден да арестуват всички от Шесто, които са замесени е приятелство и закрилничество на лицето Петър Р и неговите колеги. Надявам се една нощ да бъдат обиколени няколко адреса в панелките
18
1
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Къде в Овча баня е това?
17
0
 
28
 
! Отговори
Некъф преди 2 години
Не ми ревете и да чакате някой да ви реши проблема, а да се съберат 10-на яки мъжаги от квартала и да възпитат тия MaH.галета на ред и дисциплина. Една акция с насиняване на задните части ще им се отрази добре!
16
0
 
16
 
! Отговори
... преди 2 години
То е ясно, че гледането на 5-6 проблемни деца в град като София не е същото, когато това става в организираната среда на детското селище, където имаше директор, психолог, охрана - с две думи по различен начин е поставено детето. В София , няма кака да бъде осигурена тази поддръжка.
15
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В статията не пише дали децата са роми. Да, тези деца не трябва да пречат на хората. Но много хора казват, че на децата трябва много строга дисциплина. Като са деца те не трябва да имат приятели свои връстници, да излизат и да се забавляват​, а според криворазбраното мислене на хората трябва само да седят по цял ден затворени у тях като някакви стари баби и дядовци и да зубрят, да нямат детство и право на избор. Хората са много строги и лоши към децата и младите хора.
14
0
 
14
 
! Отговори
... преди 2 години
SOS- Детски селища / докато функционираше това в село Дрен / беше частна организация, финансирана от частни организации и физически лица. Живота на тези деца беше организиран в селището, за тях се грижеха т.нар SOS майки. След като селището беше затворено / по не знам какви си причини/ на тези жени им се наложи да станат нещо като приемна грижа и ги настаниха по апартаменти в Овча купел.
13
5
 
13
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Продуктите на демокрацията в действие, искахте права и свободи за такива, получихте ги, сега не ревете ;) !!!
12
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
деца от смесен тип? смес между орангутани и капуцини може би?
11
1
 
35
 
! Отговори
Ко? Не? преди 2 години
"Искам да изкажа нашето съжаление за случилото се на всички потърпевши" ?! А не така! Съжаление е твърде много. Едни 5000 лева за ремонт на потрожените автомобили е достатъчно!!! За тия чупещите отговорност носиш ТИ защото те са непълнолетни!
10
0
 
35
 
! Отговори
Да преди 2 години
Братята?И на 17-18 години съвсем не са деца!!!
9
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А къде спи МВР на Бойко Рашков? А забравих, уволнява чистачките.
8
2
 
38
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
На шумерите всичко им е позволено, търпете рая
7
3
 
18
 
! Отговори
така е преди 2 години
Те са си те,а вие сте им роби!Свиквайте!
6
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези от СОС много ме дразнят - не вземат да родят по едно дете ами се занимават с развъждането на етноса... Който и без това нищо не става от него поради 400 години инцест.
5
3
 
10
 
! Отговори
МРАЗЯ ЧАЛГАРЯ преди 2 години
Оплачат се на Радев