В осемте мобилни пункта в София са се ваксинирали 1600 този уикенд

Общият брой на избралите да се ваксинират в молове и паркове става над 4800
20 юни 2021 20:34, Нели Христова
43
В осемте мобилни пункта в София са се ваксинирали 1600 този уикенд
Снимка: БГНЕС

Над 1600 души са се ваксинирали в осемте пункта, разположени в три мола и в пет парка в София през уикенда, съобщиха вчера от Столичната община.

Близо 950 души са си поставили ваксина в неделния ден, а над 660 - в събота.

От парковете най-голям интерес към откритите пунктове е имало в Южния - 222-ма имунизирани в неделя, и в Борисовата градина - 176. По над 90 души пък са избрали да се ваксинират в моловете “Парадайз” и “Сердика”, а 74 - в “Ринг мол”.

Новите ваксинационни пунктове в трите мола бяха разкрити по инициатива на управителите на търговските центрове след среща с кмета на София Йорданка Фандъкова през миналата седмица.

През първите три уикенда, в които работят мобилните кабинети в софийските паркове, в тях са се ваксинирали над 3200 души. Така общият брой на избралите да се ваксинират в молове и паркове става над 4800.

Очаква се осемте пункта да работят и през следващия уикенд.

Някои от хората вече си поставят в тези пунктове втора доза от избраната иРНК ваксина и получават европейския сертификат, с който могат да пътуват спокойно в повечето европейски държави. Сертификати на място получават и хората, предпочели еднодозовата ваксина на “Янсен”.

България е в зелената зона на картата на ЕС за състоянието на COVID пандемията, но това не бива да ни успокоява, предупреди вчера здравният министър д-р Стойчо Кацаров.

“Това се дължи, от една страна, на хората, които вече се ваксинираха и така създават бариера пред разпространението на вируса, и от друга - на усилията на медиците”, каза д-р Кацаров.

Той подчертава, че това, че сме в зелената зона, ни радва много, но не бива да ни успокоява прекалено. “Опасността не е отминала и единственият начин да намалим риска е, като се ваксинираме масово. Нека използваме летните месеци и да го направим, за да можем да се върнем към нормалния начин на работа”, призова здравният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сега ваксчета пуснете си блутутите на телефоните ако са по стари модели новоте не всички стават ама китайчетата ва ловят! ако не изтеглете си един finder за блутут и го включете да сканира където има вакснати ще видите нещо доста интересно ;)
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова трогателно! Поснах сълза! Гражданските колективи с високо самосъзнание и чувство за изпълнен дълг самоотвержено се подлагат на ваксинация, за да могат да отбраняват родитата си и Съюза от пропагандната машина на империалистическите иззедници!!!
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На това му се казва умишлено разпространение на болест у мола. Значи скоро там няма да ходя.
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една прогноза от мен - есента ще има нов вариант на вируса и ваксинираните ще се изпоразболеят тежко и доста ще заминат. Ще бъдат обвинени неваксинираните като причина за нова вълна. Реално причината е във ваксинираните - тяхната имунна система е модифицирана след ваксинацията и ще видим цитокинови бури, които знаете до какво водят. Неваксинирани, да не ви пука. По-малко носене на маски, по-здрав имунитет, силна психика, смях и критичен ум. Без новини по телевизията и паника.
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така...реално ваксинираните в тези 8 пункта са...дръжте се.....90-100 човека. Лъжете като не знам си какво си. Продажници на българския народ..
32
1
 
2
 
! Отговори
T преди 2 години
Ваксинираните министри, дупетати, те са важни и ценни кадри за функционирането на държавата. И без това няма читави желаещи да се занимават с това напоследък! Мас не ни мислете, ние отдавна сме разбрали, че доверие трябва да имаме само на себе си! Бъдете здрави!
31
4
 
7
 
! Отговори
.. преди 2 години
До :) Ш'та видим наесен с безвъзвратно повредената имунна система, от което все още не страдаш. Бог да ти е на помощ!
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ваксините променят човешкото ДНК, това води до неспособността на тялото да се бори с други вируси и намалена имунната система. За последиците се сещайте сами.
29
18
 
9
 
! Отговори
:) преди 2 години
Ваксинирах се и съм си жив и здрав. Имам си и сертификат и си пътувам като бял човек. Вие гламарите стискайте кълки, че Бил Гейтс иска да ви вкара наноботи в анусните кутии.Изостанали ориенталски психари.
28
2
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
и знаеш ли?..-Колкото и куриозно да звучи,но от третия "вариант" имах полза:..-Заради цигарите дробовете ми "посвирваха" от време на време..Е,след като кашлях цяла седмица,те /дробовете ми/ се изчистиха!..Дори и аз не мога да повярвам!...Та дето викат хората:-"Всяко зло -за добро"..
27
3
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Мишо..Мише,аз лично са срещнах ДВА пъти с него!..Миналата година..През Март и Май..И двата пъти с ТИПИЧНИТЕ симптоми:-температура 38.5 градуса,треска отпадналост,..там и другото..И двата пъти ми се размина само за 24 часа../вероятно благодарение на "имунната ми система"/..По-късно,..вече не помня след колко месеца,ме налегна ДРУГ .."щам",или..каквото и да е било:-Тежко кихане,кашлица,ГЛАВОБОЛЛИЕ,но..никаква температура!..И куриозно:-Държа ме ЦЯЛА СЕДМИЦА /за разлика от предишните/..Но оживях
26
17
 
10
 
! Отговори
Мишо преди 2 години
Много скапан народ сме .За всичко критикуваме . Подценявайте вируса,но рано или късно ще видите какво е. Някои хора се разминават много леко ,но на мен ми дойде на главата много сериозно и определено не съжалявам ,че се ваксинирах. Сигурно цял свят са по-глупави от нас. И като започнете с чипове и 5G. Кой се интересува от вас,че ще Ви следи ???? Нормални сте . Много,много глупав народ. Най-зле сме от цял свят
25
2
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
важното е "БигФарма"...да върти далаверата..
24
0
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Щирлиц ..Ти може и да са майтапиш,но наистина "Империята ще отвърне на удара" "коковида" е ЖИВ организъм и ще си "мутира" колкото си иска!..В борбата ни с него НИЕ сме в "лошата" позиция..Защото той е ПРИ -МИТИВЕН..А колкото е по-просто устроен един организъм,той толкова повече има възможност за бърза мутация..Та "Докато мъдрите се намъдруват,лудите се налудуват"..Демек ,докато мъдруваме що за вирус е "коковида" и "Има ли почва поредната му мутация у нас",той си се променя както си иска..
23
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безплатно сирене има само в капана за мишки.
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Юруш на маслините, народе!
21
3
 
12
 
! Отговори
Шопо преди 2 години
Поредната пропаганда на евреите !!!!
20
7
 
22
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Не е ли трогателно?...-"Ваксиниране" в.."МОЛОВЕ",..ПАРКОВЕ,..ГРАДИНКИ,..АВТОБУСИ,..пред стадиони и спортни площадки...Не е ли трогателно?...Впрочем,липсва най-пикантното:-"Ваксиниране" в ГРАДСКИ ТОАЛЕТНИ и..НА СМЕТИЩАТА,КЪДЕТО СЕ ТРУДЯТ нашите "братя-роми"....Не е ли трогателно?..Аз едва са не разревах от умиление..
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ГерманецЖак Атали, за теб е казал кратко, точно и ясно от коя група си, още преди 40+ години.Удобния *** който сам ще тръгне към кланицата!
18
5
 
18
 
! Отговори
Четника преди 2 години
Каква е разликата между хората знаещи истината за отровите в инжекции и всички други медии , институции , статукво , овци и т.н. !? На нас ни пука за животът и здравето на българите и България ! Историята се повтаря винаги , един ЕЛ-ИТ има био лаборатории с всякакви био оръжия и експериментира там , след време ОП нова ПЛАНдемия се пуска и ХОП ОВЦИТЕ чакат спасителят а не се запитват как едни болести се появяват от нищото като никога преди назад във времето ги е нямало !?