Ремонтират столични градини и училища с 2.3 млн. лв.

Ремонтирането ще се реализира в рамките на тази година
23 юни 2021 16:05, Петя Славова
3
Ремонтират столични градини и училища с 2.3 млн. лв.
Снимка: БГНЕС

През 2021-ва година започват ремонти в училища и детски градини от 16 столични райони за над 2.3 млн. лева. Всички те ще бъдат  реализирани до края на годината, съобщава "Монитор". Финансирането е със средства от Специализирания общински приватизационен фонд (СОПФ).

Това става ясно от внесения доклад в СОС за ремонтни дейности на обекти от инфраструктурата на образованието през 2021 г., който беше приет днес с единодушие на заседанието на комисията по финанси.

Според исканията на СОПФ районните кметове са направили списък, с всички обекти от образователната структура, които трябва да бъдат обновени и ремонтирани.

Само за ДГ 162 "Вихрогонче" в "Красно село" се необходими 106 900 лв. за конструктивно укрепване на новата сграда и изграждане на нова дворна дъждовна канализация с дължина 80 м. Още 167 000 лв. ще бъдат насочени към "Оборище" за вътрешни ремонти на сградата на 151-а детска градина "Леда Милева". 94 000 лв. са предвидени за "Изгрев", където ще се ремонтира покрива на ДГ 133 "Зорница". В ДГ 19 "Света София", "Лозенец" ще се подменя покрива за 60 200 лв.

Ремонтни дейности за подобряване на средата за децата в столичните училища и градини ще се направят и в район "Витоша" в 64 ОУ "Цар симеон Велики" – ремонт на класни стаи, в ДГ 46 "Жива вода" – ремонт на покрив и корпус, както и подмяна на водно-отводнителна инсталация в ДГ 112 "Детски мир". В "Люлин" ще се обновят класните стаи, коридорите и ел. таблото в 27 СУ "Георги Караславов".

Най-голям ремонт е необходимо да се направи в 75 ОУ "Тодор Каблешков" в "Красна поляна". Там ще се подмени носещата дървена конструкция на покрива, както и ремонт на покрива на основната сграда. Две детски градини ще се ремонтират в Нови Искър. В ДГ 132 в село Чепинци ще се ремонтира покрива, а в 102 ДГ, филиал в кв. Гниляне, очакват основен ремонт на покрива. Сред обектите, одобрени за финансиране със средства от СОПФ, са читалище "Просвета 1929" в с. долни Пасарел, район "Панчарево" и 150 ОУ "Васил Левски" в кв. Челопечене, район "Кремиковци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
От тези 2,3 милиона лева, ГЕРБ ще присвоят над 2 милиона, а с останалите ще имитират, че нещо се прави.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може да бъде! 2-3 млн.? С толкова ГЕРБ маткираше 500 м. еко пътека.Не може да стигнат толкова малко.