Рекорд: Над 400 лева за ток, без да са използвани електроуреди

От 15 години Марина е топлила вода за къпане в кофи
28 юли 2021 14:28,
22
Рекорд: Над 400 лева за ток, без да са използвани електроуреди
Снимка: Pixabay

Семейство от столичния квартал „Люлин“ плаща рекордни сметки за ток, въпреки че от 15 години не използва нито бойлер, нито печка, нито климатик.

Преди известно време Марина Василева получила и последната си фактура за изразходвана електроенергия. От нея научила, че дължи 416 лева.

„Неколкократно съм подавала жалби, включително и до КЕВР. Въртя се в омагьосан кръг, защото до електромера всичко е наред. Не е ясно какво е случва нататък”, сподели тя пред Нова тв.

Още по темата
Жената разказа още, че в продължение на 15 години е топлила вода в кофи. Зимата слагала храните на терасата, а през лятото готви ястия, които се изяждат на същия ден.

Марина обясни, че се е отказала да ползва електроуреди, защото постоянно гърмят.

От ЧЕЗ обясниха, че няма отклонения в качеството на услугата, подавана към семейството. Специализираните органи трябва да установят дали има кражба на ток.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
няма да имате нищо и ке плащате за всичко. нула емисии, живот на тъмно ама за да има хранилка за чешките пенсии и американските фондове че плащате като попове. аре сега де е пешката. и не забрявайте ваксинката щото те ви мислят доброто. и гласувайте. електронно.
16
0
 
3
 
! Отговори
зед преди 2 години
Типична махленска приказка / жалба на някой, който се прави на по-*** от колкото фактически е. Получила последна фактура 416 лева? А предишната фактура от миналия месец платила ли я е или тези 416 са със натрупване и лихви, защото от години не си паща тока? Да публикува показанията на електромера на първо число от всеки месец за последната година, а също и получените фактури и всичко ще стане ясно.А така... вай-вай-вай искат ми 416 лв, а аз дето крада ... мълчание
15
3
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До Анонимен 18"от 15 години не използва нито бойлер, нито печка, нито климатик."Както виждаш така е, води съвсем природосъобразен начин на живот и най вече не допринася за глобалното затопляне и климатичните промени Истинска зелена жителка на майката Земя Ако всички са като нея въглеродните емисии не само ще са 0 ами ще станат отрицателни За това от Брюксел веднага да въведат такива тарифи за всички
14
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да се е вселил духът на някой от герб. Те така обичат да правят, крадат от въздуха.
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
или някой се е закачил към тях и точи яко за тчхна сметка. Да виканат един електротехник ама от къде толкова акъл.
12
0
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Люлин щата Филиповци
11
0
 
7
 
! Отговори
тТт преди 2 години
Окъсяване по инсталацията! 8-ми го каза вече, да си проверят 0-та. Аз имах преди 3-4 години такъв случай на вилата, кабела минава по тръба, от ВиК като са дълбали по ремонт са опънали яко кабела с багера. Оттам кабела буквално се беше разтопил на една снадка на тръбата. 2 месеца сметки по около 200 лв тогава, докато го хвана.
10
0
 
8
 
! Отговори
Котка преди 2 години
До Анонимен 9За газова бутилка да си чувал? Освен това не е казано, че не ползва НИКАКЪВ ток. Пише, че гърмят уредите, а не, че няма контакт, в който да включи един бързовар примерно.
9
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Два варианта- чернички са се вързали към тях или някой копае биткойни тайно на техен гръб.
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой от по-тъмничките ни готини сънародници е отрязал заземлението на нулата, за да го върне на скрап и да си купи ракия, това е живота, елементарен. А женицата явно е много скромна, но дето се казва - прекален светец и Богу не е драг. Образование и информираност трябва.
7
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко изключила и как тогава готви? Пали огън пред блока ли как? В кофи ще топли вода - пак ли пали огън пред блока, че да топли водата в кофите??? От 15 години - сиреч, зима и лято. Е как я топли тая вода януари месец? Нещо не се връзва, щото няма как да стоплиш вода в кофи зимата. Май е крала и продължава да краде. Тая в кой век живее бре?
6
0
 
17
 
! Отговори
Голям прос преди 2 години
Да проверят нулата.
5
0
 
23
 
! Отговори
патил преди 2 години
Да си изключат ябсолютно всички консуматори на ток ,но от контактите и да проверят показва ли електромерът някакво потребление.Ако -да-някой краде или има проблем в инсталацията.
4
3
 
19
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Най голямата кражба се извършва от тези който отчитат електромера.Като си сложат компютъра към електромера и завъртят числата напред и готово.Освен това всеки нов електромер от завода е манипулиран с 15% отгоре.
3
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изключваш си захранването на жилището и подаваш две фази между електромера и апартаментното табло.Воят на комшиите ще е музика за ушите ти.
2
0
 
40
 
! Отговори
ало прокуратурата? преди 2 години
Да потропат при съседите да видят дали няма плантация за коноп или ферма за криптовалута
1
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой политик ще се заеме с тези мошеници? Мая? О, забравих, ти крякаш само срещу кварталните бабички....