Как София отбеляза Деня на независимостта на България?

С венци и цветя отрупаха Паметника на независимостта
Обновена: 22 сеп 2021 15:21 | 22 сеп 2021 15:20, Нели Христова
40

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Въпреки пандемията, стотици хора се събраха, за да отбележат Независимостта на България. Те положиха цветя и венци на Паметника на независимостта в София. Граждани, общественици и политици участваха в ритуала, отбелязвайки 113 г. от обявяването на Независимостта.

Този път хората бяха по-малко от предходни години. Имаше и специална организация, за да не се стига до струпване.

"На всеки празник държим да присъстваме и децата да научат какъв е денят. На родолюбие се учи, когато в семейството изпитват гордост, че са българи", споделиха родители, които заедно със своите деца отбеляза празника в столицата, пред Bulgaria ON AIR.

Почетната гвардейска част участва в смяната на караула пред президентството точно в 12 ч. Ритуалът се изпълнява от 2003 г. насам, като един от символите на държавата. В празнични дни като днешния гвардейците пазят не само президентството, но и двореца и Народното събрание.

Чествания имаше в много градове на страната, където се събраха стотици родолюбци.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
забравихте Ферди преди 2 години
Сега го споменавате!
27
0
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Така,както отбелязахме 100 години от Балканската война-скромно и безлично,защото сме евро-не знам какви си г ейци.
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това джобен формат паметниче на "Независимостта" на България е поне хиляда пъти по-дребно от паметника на "Зависимостта" - тази на съветския окупатор ! То затова и никой не го е забелязва ! Предполагам че на "Цар Киро" надгробния паметник е по-голям !!!
25
0
 
0
 
! Отговори
Само да ти кажа преди 2 години
Петър Кънев в Европа има картини дето струват колко на Майстора така че... Очаквам извинението ви ... Публично и официално...
24
0
 
0
 
! Отговори
Та в тая връзка: преди 2 години
После има една картина на Петър Кънев, как всичките Врачански художници, като малки джудженца се разхождат по периферията на шапката на Петър Къчев!Те много го мразят ама във Враца има една единствена картина на Петър Къчев останала и тя е в редакцията на Бузов и мое и да има нещо в музея. Ама иначе всичко е изкупено и то на солидни цени...Та мисълта ми е ... Че ако има нещо останало от Петър Къчев във Враца това е едно училище, дето се опитвате да закопаете....
23
0
 
0
 
! Отговори
Една история: преди 2 години
Бившия ми работодател на един семинар или нещо беше във Вършец пихме по една бира и той каза няколко приказки за основателя на катедра Изобразително изкуство - Петър Къчев във Враца, той ме води на Пленер в девети клас като бях, та Петър Къчев Червения му казал така: "Да знаеш, че от мене учител баш не става." А отговора бил: "Това не го решаваш ти!" Щото той искал само с изкуство да се занимава, ама пари няма, диплома от академията има!
22
0
 
0
 
! Отговори
Преди време: преди 2 години
Едно малко румънско градче, което е известно с културните си традиции и занаяти наречено Сибиу беше обявено за една от културните столици на Европа. Аз да те питам как я видиш Северозападна България? Един АЕЦ "Козлодуй" и всичко друго зубъри или леш....Няма да се разберем ... Може Петър Къчев да не е великия български художник, но е разпродаден до последната, виж сега Андрей Николов - баш скулптура! Едно Кунино под държавна шапка и каменоделци, каменоделци за гробищата как я видиш тая работа,
21
0
 
0
 
! Отговори
Това е война преди 2 години
Лицемер такъв срещу хора отвратени от ученето и промити от ганьовска субкултура с гола глава. А ние сме там да ни стрелят и ти на мене ще ми откажеш преоборудване след 14 години меле и побой....Малко ви е ....Все едно тамън да отворят концлагера и да се окаже, че спасителите са преоблечени като американци нацисти!
20
0
 
0
 
! Отговори
Ама искам да видя преди 2 години
Как те бият 14 години жестоко всеки ден в класната стая защото трябва да работиш с методи и оборудване от пясъчните сандъчета!На третата година ще дадеш фира!
19
0
 
0
 
! Отговори
Друг пример: преди 2 години
Отиваш на работа - някъде ти бие шамар и всеки ден тия шамари стават все по-силни и побоя все по-жесток. Тамън да се види края и тоя ти бие ъпъркът! И ти полудяваш и казваш тоя ще го копам!
18
0
 
0
 
! Отговори
Значи: преди 2 години
Аз и работодателя ми си правехме едни сметки със S.T.E.М и според критериите Ви тия сметки бяха 99 процента сигурни ... Единия процент отговоен за провала на 99% няма да го намерите жив , но това не значи, че не трябва да дадете тези пари. Ще ти кажа защо! Трябва да ми благодариш - че съм помогнал на антикорупция!
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната гавра. Независимост... ?!?!?
16
1
 
2
 
! Отговори
другата България преди 2 години
не ни интересува
15
0
 
1
 
! Отговори
Къде си ти любов нар преди 2 години
одна? Д. Чинтулов Къде си, вярна ти любов народна? - Къде блестиш ти, искра любородна? - Я силен пламък ти пламни, - та буен огън разпали- на младите в сърцата,- да тръгнат по гората.- Пламни, пламни ти в нас, любов гореща, - противу турци да стоим насреща!- Да викнем всинца с глас голям- по всичкия Коджабалкан: - голямо, мало, ставай, - оръжие запасвай! ........
14
1
 
3
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Защо пазят двореца нали е художествена галерия :)))
13
5
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Ами преместете Альоша в държава, дето е имало фашисти и ги е трепал, щото в България фашизъм не е имало!
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 9Тепал е фашистите Альоша, свободата на държавите от цяла Европа , дължите на Альоша! Убитите българи-антифашисти, също не са били малко, след 1944г. , българите воюват заедно с Альошите и даваме десетки хиляди жертви във ВСВ.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се чете леем
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак кръв да крем ние,тъй ли!?По масонски план, жертвоприношения!?За коя и чуя кауза, по-точно!?
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 9 Ама Альошата,Волен Сидеров го освободи от наряд преди 30 години.Един вид-разжалва го..