В столичния кв. "Враждебна" на протест заради отпадъци

Вече не се търпи, алармират жители
22 окт 2021 15:27, Ния Христова
22
В столичния кв. "Враждебна" на протест заради отпадъци
Снимка: БГНЕС
Жители на столичния квартал "Враждебна" излязоха на протест. Хората са недоволни от липсата на реакция от страна на институциите заради нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в депото за сторителни материали край квартала, съобщи БНР.
 
"Нагоре от кота нула 15 метра камара с боклуци, това са стотици хиляди тона боклук. Ние това нещо вече няма да го търпим, защото тоя протест не е от лятото, тука говорим за години назад протестни действия.
 
Това е депо за строителни материали, а тук се изхвърлят пластмаса, найлон, опаковки, ПВС - плоскости с вредни лепила , автомобилни гуми, изолационни материали и други вносни отпадъци, които изискват специални площадки за временно съхрание и обработка след това.
 
А те се изхврлят тук и се заравят с тежка верижна техника и после покривани с пръст...това не отговаря на никакви екологични норми", каза пред БНР Мартин Стоянов от Инициативния комитет във "Враждебна". 
 
Той обясни още:
 
"По проекта, който ние сме го чели, сме го изискали и са ни го дали, трябваше да има десетки хиляди дървета засадени и езера, атракциони и т.н. Не само че не се случва, явно рекултивацията те я възприемат като затрупване на отпадъци, пластмаси и всякакви други с пръст. Ние ще протестираме, докато това нещо не се изчисти".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Емил 98 преди 2 години
Този проблем не е само на кв. Враждебна. Този проблем е на цяла София, на цяла България! Въпросните езера се затрупват с ***(всякакви ***), следователно и подпочвените води около тези езера се замърсяват. На няма и 100м от тях минавар. Искър. Помислете малко за вашите деца. Борим се за чист въздух, пък си замърсяваме благородните почви 👏ВРАЖДЕБНА НЕ Е СМЕТИЩЕ!!!
17
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредните еко-глупендерчета
16
2
 
1
 
! Отговори
Старомодно Седларов преди 2 години
Това на снимката пералня ли е или компютър , че нещо е доста размазана ?! Убеден съм че не е телевизор , защото ги няма вече тези ламповите !!
15
0
 
6
 
! Отговори
Бай Тошко преди 2 години
Абе къде е днешната статия за имотния бум бе? Всеки ден по една статия и един ден без и вече почваш да се притесняваш. Нали щяхме да ставаме по-скъпи от Лондон и Париж тук в шопско ...
14
4
 
2
 
! Отговори
?! преди 2 години
И за какво протестирате , че НЕ знаете къде да си хвърляте *** , или за това че никой не Ви е обяснил да не го хвърляте безразборно навсякъде ???? Той този *** във Враждебна не е дошъл от Младост 4 предполагам ?! Ееех - Да имаше и ваксина срещу ПРОСТОТИЯТА !!
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак някой е хапнал милионче две. Докато не почнем с камъни по главите няма да се спрат.
12
2
 
7
 
! Отговори
man преди 2 години
Този квартал има еб***си враждебното име..
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми аз точно във Враждебна ходих преди седмица на оглед за Стара къща със двор и от Адрес обявиха цена от 1000 евро квадрат - било тих и еко район.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лилавките са свикнали това им е естественият хабитат!
9
7
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Какво протестират?Заради депото там имотите са на половин цена, а едно време се раздаваха на работници. Ако не се събира отпадъка там, ще се изсипва по дерета и поляни и ще е екологична катастрофа.
8
0
 
2
 
! Отговори
бастун неясен преди 2 години
Зведичките в долния коментар заместват думите *** и отпадъци, цитирани по начин както е в горния текст.
7
0
 
7
 
! Отговори
Нормален преди 2 години
To този *** трябва да се събира някъде.Друг е въпроса, че общината трябва да го сепарира и разпредели за преработка или на други депа.
6
3
 
4
 
! Отговори
бастун неясен преди 2 години
Добре бе, враждебци, вие *** не генерирате ли? Или сте стерилници някакви. Ами нали е площадка- сепарира се отпадъка, изваждат се оползотворяемите суровини и остатъкът се депонира до изчерпване капацитета на метището. А това с чуждестранните *** е най-голямата тъпня.
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе!Един служебен кабинет с мандат 1 месец,ще ви реши проблеми,затлачвани с години.А пред дебелия от Банкя защо не протестирахте?
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А да ви е хрумвало случайно,да направите този протест пред столична община,от които зависи да го няма тоя боклучарник?Или много ви е жал за Фандъкова,която разполага с почти 2 милиарда лева бюджет и не си е мръднала пръста???
3
3
 
14
 
! Отговори
Само Враждебна преди 2 години
да беше! Целия град е едно огромно кално гето!! А от самолет София прилича на все есно е град след бомбардировка!!! Пълна трагедия!
2
3
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Всичко е далавера няма значение кой е на власт
1
3
 
4
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Да представят исканията си пред протопрезвитер Кусан Хадавян и архиепископ Датев Акобян.