Жители на "Красно село" на протест срещу кмета на района Росина Станиславова

Те поискаха оставката й
Обновена: 10 дек 2021 16:35 | 10 дек 2021 16:35, Красимир Ангелов
19
Жители на "Красно село" на протест срещу кмета на района Росина Станиславова
Снимка: БГНЕС

Жители на "Красно село" излязоха този следобед на протест с искане за оставката на кмета на района Росина Станиславова. Недоволството е оглавено от граждански инициативен комитет.

Над 100 души са се събрали пред сградата на районната администрация и искат оставката на районната кметица. Протестиращите са недоволни от работата на Станиславова, която спечели изборите през 2019 г.

"Нашият комитет вече 2 г. се бори срещу безобразията и закононарушенията на Росина Станиславова, но образуваните прокурорски преписки и производства от КПКОНПИ преляха чашата", обявиха организаторите на протеста, който се състоя пред сградата на община "Красно село".

Още по темата
"Красно село тъне в боклук и дупки, а парите от бюджета изтичат в незнайни посоки. Инфраструктурата се руши с всеки ден и не се поддържа. Няма ред в паркирането и кварталът е задръстен от коли. Състоянието на зелените площи е ужасяващо", твърдят жителите на квартала, излезли на протест.

Те вече са инициирали и създаването на инициативен комитет, който в следващите дни ще събира подписи за премахването на кметицата.

В работата на Росина Станиславова липсва каквато и да е било публично достъпна отчетност относно разходването на публичния финансов ресурс, който се генерира от нашите пари като данъкоплатци от страна на районната община, твърдят още нейните съкварталци.

От организаторите посочиха, че са поканили на протеста и политици от "Демократична България" – партията, която издигна Станиславова за районен кмет, но те на този етап не са дошли на събитието.

Станиславова бе избрана за районен кмет преди две години, но името й вече бе замесено в скандал.

В края на месец август тази година КПКОНПИ установи, че кметът на столичния район "Красно село", като ръководител на проект, финансиран с европейски средства, е сключила трудов договор с дъщеря си. Счита се, че това е конфликт на интереси, заради което е наложена глоба в размер на 5 000 лв., съобщиха тогава от комисията.

Само преди няколко дни пък – на 2 декември, служители на дирекция "Противодействие на корупцията" в Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) влязоха в столичната община "Красно село" във връзка със сигнали за закононарушения при няколко обществени поръчки.

От Комисията уточниха тогава, че се проверяват и данни за фиктивни назначения и неправомерно разходване на публични средства с цел лично облагодетелстване и облагодетелстване на трети лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Благодаря преди 2 години
Иванчева 2 е тази кметица! Да си ходи незабавно.
17
0
 
5
 
! Отговори
Иванова преди 2 години
Моля Ви,пишете кога и къде ще се състои нещо свързано с тази жена за да можем да се присъединим и от Лагера. Незабавна оставка и да я изгоним завинаги от района. Кмет...??? Глупости, тази госпожа не става за абсолютно нищо, най вероятно няма да се справи като обикновенна касиерка която събира парите на касата в общината, камо ли с друго. Може бинаистина трябва помощ и от Демократична България, нали те я издигнаха, а после се отказаха от нея. Пишете за да може да дойдем повече хора.
16
1
 
0
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Звучи като да са й постлали от столична община. Все пак тя е "от враговете" на герб и в Красно Село фандъкова пари не дава.
15
1
 
3
 
! Отговори
Истина преди 2 години
Сигурно си има трески за дялане, но от наблюденията ми към общото състояние на града-си е направо супер.Да знаете, че има кв.като Модерно предградие, Орландовци,Малащевци, където зимата не се диша.Нулева инфраструктура, а за администрацията-без коментар.Имал съм работа със служители на Красно село тази година и бях много впечатлен от това колко добре се работи с тях.Едно идване тук ми е равносилно *** 5 в Люлин( там положението е зле), а във Връбница 2 , където кмет е Младенов-по-добре не ходет
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не оправдавам кметицата, но повечето искания на протестиращите трябва да питат Фаандъкова, защо не ремонтира дупките или не се чисти в района или просто народа не знае че тези неща се управляват от столична община, а не от районния кмет.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очаквано за кмет от Дай България. Сега и с правосъден министър се уреждат за са замита следите от далаверите.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 7 Тази кметица е от ДБ бе смотан.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Станиславова е кадър и член ан Демократична България.
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опитите за прозрачност на тази кметица се свеждат до снимки във ФБ как е боядисана някоя пейка в района (която е монтирана още през соца), или как са изхвърлени нарязани клони. Не е особено адекватна, но то не знам кой районен кмет е по-добър от нея. Иначе и ДБ се изложиха, само драпаха за депутатски заплати и после идеите им рязко се изпариха. Ще видим кирчо какви ше ги надроби сега
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Селияндур в администрация що е то?
8
0
 
4
 
! Отговори
Спиридон преди 2 години
За хората които познават Росина отблизо това не е изненада.
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гарантирано от ОПГ ГЕРБ - всеки кмет - корумпиран, всеки министър - организатор на престъпна група!
6
1
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Грантаджийка като Ристю талибана :)))
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОСТАВКА!!!
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
виц на деня - жена и власт. фон дер *** видя сметката на ЕС, а новоназначената министър-председател на Швеция подаде оставка същия ден
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От калинките на Бойкикев и Гнома е...
2
3
 
17
 
! Отговори
УЖАСЕН преди 2 години
ТАЗИ КМЕТИЦА Е ЦВЕТЕТО НА ШАЙКАТА !!
1
9
 
11
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Еми нормално герб и дб са си при един спонсор - енп , какво да се очаква от тях