Сигнал до Dnes.bg: Ловният парк в София в окаяно състояние

Изсъхнали и паднали дървета са предпоставка за опасност
16 яну 2022 12:24, Александър Попов
43

Множество изсъхнали, наклонени, паднали и изоставени дървета навсякъде. Това е само част от описанието на Ловния парк в София, алармира пред Dnes.bg столичанинът Младен Славчев.

Сигнали към СО са пускани през платформи, Зелени системи са наясно с проблема, но резултат никакъв. Паркът е посещаван, когато времето го позволява и може би е въпрос на време да се случи инцидент с паднало дърво. А вече падналите такива, които са наистина много поради някаква причина се оставят на майката природа, вместо да се нарязват и извозват, пише в сигнала до нас г-н Славчев.

Той предостави и кадр, на които се виждат само малка част от проблемите в парка.

Надявам се гласността, която би се дала в медийното пространство да подбутне институциите да си вършат работата, за която им се плаща. Вероятно и други паркове в столицата са в занемарено състояние, заради това мисля че е време да продължим промяната и по отношение на този проблем, нали?, завършва Славчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: Ловен паркСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не нни пипайте парка....малкият Китен - южен парк с евтината цаца и царевичка не е по-добре. Винаги е бил с такова състояние, от 30 г живея в съседство. Стига сте се чудили с какво да си запълвате сайта
31
0
 
2
 
! Отговори
зепи преди 2 години
аман от комунисти-сега ще ядете паламарката на промвната
30
2
 
9
 
! Отговори
ловец преди 2 години
Идеален си е паркът. Доста по-добре от панаира в южния парк
29
6
 
3
 
! Отговори
Горския преди 2 години
Нали не искате сеч. Ето това е гора без сеч. На нашето население явно нищо не му допада.
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези дето живеят там със сигурност плащат големи данъци на общината обаче властта в България само краде Да пуснат едно съобщение до *** да дойдат да вземат дървата вместо да горят гуми паркът ще се изчисти обаче и малко контрол ме да не стане гола поляна
27
1
 
2
 
! Отговори
Вървим към преди 2 години
КОЧ маневри ! Антагонизма и разделението ни на КАСТИ води до СРЕЩЕН УДАР ! Лошото тепърва предстои ! Властта е безотговорна !
26
5
 
1
 
! Отговори
Без РУСКО влияние преди 2 години
Слънце у нас няма да изгее ! Запада ни доведе до РЕАНИМАЦИЯ на цялата ни нация ! Не съм убеден , че си в състояние да АСИМИЛИРАШ и премелиш /дайжестваш/такава информация !
25
1
 
4
 
! Отговори
До сега се кахърих ! преди 2 години
А сега ми става все по-безразлино , че живота у нас все повече се превръща в " маханично-технологичен" ! Всеки ден ни се " ЗАТЯГАТ ГАЙКИТЕ" а ние търсим вината не у нас а отвън. Дали ще да проумеем , че АХМАЦИТЕ сме ние - Ти и Аз ?
24
1
 
2
 
! Отговори
Ние неможем сами преди 2 години
Живота в държавата си да УСТРОИМ ! И все друг ни е виновен ! Извода : живота ни е отражение на нашата умствена дейност ! НЕВЕЖЕСТВО !
23
0
 
3
 
! Отговори
Какви сме ние ? преди 2 години
ХАЙВАНИ !
22
1
 
1
 
! Отговори
Ганьо е Кух и Тъп преди 2 години
Като задн/цата на РЕЙСА ! И всеки ден ИЗБОРИ да правим - НИЕ неможем сами да се управим. Ние сме *** алчна, малодушна, егоизтична, мързелива , малограмотна СГ/Н ! Не ни е виновен Чапаев, нито Митко Палаузов ! Фердинанд изби войниците ни на Владая завръщайки се от фронта , помагайки на Германия ! Тъй им се отплати ! Но ние за всичко виним другите, че гащите ни смърдят !
21
0
 
1
 
! Отговори
Българина е Бай Шиле преди 2 години
И нищо повече !
20
1
 
7
 
! Отговори
Не сме ПРАГМАТИЦИ ! преди 2 години
МИЖИТУРКИ сме и затова , живота ни днес е МИЗЕРИЯ, МЪКА и ТЪГА ! Просвета, интелект, образование, култура и морал дори вече няма ! Празници, ядене, пиене, телевизия и претенции - това сме ние днес. До вчера честитим и пожелаваме - Здраве, Щастие, чисти Идеали и Мечти ! А днес пред парламента нашенеца ОСТАВКА пак крещи ! Ами нали сега току що, ги избра именно самият - ТИ ! Вината за състоянието ни е в САМИТЕ НАС ! Ние неможем да формулираме, в каква държавна система да искаме да СЪЩЕСТВУВАМЕ ?
19
1
 
2
 
! Отговори
СЛАВА РОССИИ ! преди 2 години
Не са виновни Комунистите, че хляб на Ботевата чета недадохме, не са виновни Комунистите, не се виновни Същите , че Шест Заптии водят Левски на бесило и цялата наша " Будна" интелигенция не се ТРОГНА и мирно без лудория освободи. Не са виновни комунистите, че след Освобождението Южна България (Източна Румелия) я върнаха отново под турско. Неса виновни Комунистите, че викнахме Кобурготското котило - Чорбаджиите тогаз и сега са продажниците на РОДА ! Вината е в НАС самите - ние смърдим !
18
0
 
4
 
! Отговори
Горски преди 2 години
Гарантирано от Радев и кокорчовите.Бацето го няма вече. Какво чакат? Да се предизвика пожар?
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите ги създадоха тези безмозъчни същества от село без грам мозък алчни ненаситни капиталисти които режат нашия живот и нашето богатство и ни карат към суша като в африка цели раионни пресъхнали,не лошо като за начало да започнат да се прилагат законите на българия за незаконна сеч.
16
5
 
6
 
! Отговори
Престъпления ПП преди 2 години
Радев и Кирил Петков в действие (
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То е по-скоро гора от колото парк, но това го прави оше по-приятен за разходка и колоездене. Истина е, че навсякъде има паднали дървета и трудно се минава
14
3
 
7
 
! Отговори
gogo преди 2 години
Гората и парковете се поддържат със квалифицирани и експертни знания на лесовъди и се провежда САНИТАРНА сеч редовно. Всяка гора нараства със определен градиент ежегодно, растенията достигат зрялост и след това загниват и загиват. Гората може хем да е здрава и да расте и хем от нея да се добиват полезни материали в определени количества. НО за това се изискват знания, работа и постоянство, които в нашите условия ще бъде трудно да се намерят и реализират
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте Юрданка как е ремонтирала Западен парк да се хванете за главите.