Насилие над деца в общински център? "Закрила на детето" не го откри

Сигналът е подаден от бивша възпитателка
9 фев 2022 14:44, Петя Славова
5
Насилие над деца в общински център? "Закрила на детето" не го откри
Снимка: Pixabay

За насилие в столичен общински център, сигнализира бивша възпитателка. Анабел Николова твърди, че e видяла нейна колежка да бие дете с пръчка. Работила е в дома до края на януари, след което е напуснала. За случая е подала и сигнал в прокуратурата. Обвинената социална работничка обмисля да заведе дело за уронване на престижа.

Анабел Николова е израснала в социален дом. До януари тази година работи като възпитател в общинския център за настаняване то семеен тип за деца без увреждания "Детелина" в София.

По думите й бившата й колежка Фикрие Байдакова била с дървена пръчка дете, крещейки му, че й е писнало от поведението му. Детето е момче на 12 години.

"Заварих жестоко сбиване между деца и за да го предотвратя, взех една метла и я сложих между тях, но не съм посегнала на никого", твърди Байдакова.

Междувременно отдел "Закрила на детето" към Столичната община е излязъл с устно становище, че не е открито насилие в център "Детелина", коментира пред Нова тв Мина Владимирова от отдел "Социални дейности".

Анабел Николова обвинява и директора на дома – Ганка Филипова, в немарливо отношение по случая и невзети мерки. По думите й системно в центъра се извършвали различни нарушения – свидетелства за заключване на деца и кражба от възпитатели на дарени за децата дрехи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При проверки от: - 1.за вредни храни от БЕХ. 2. за тормоз и сексуално насилие над деца-от "Зкрила на детето". 3.За мръсен въздух и др.замърсявания-от РИОСВ и още няколко комисии - НИКОГА НЕ СЕ ОТКРИВАТ НЕРЕДНОСТИ, ВСИЧКО СИ ПО НОРМАТА - ПИТАМ ВИ ЗАЩО ЛИ, ОТГОВОР - ЩОТО "НЯМА КОРУПЦИЯ И ЩОТО СИ ВЪРШАТ СЪВЕСТНО И ЧЕСТНО РАБОТАТА"
3
1
 
10
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
И сто сигнала да има, нищо няма да намерят. Ако знаете в частните ЦНСТ-та какво става...Но шефовете си пият кафето със "Закрилата", тъй че за всяка проверка внимателно се предупреждава. Изкарах повече от 6 месеца в социална услуга, не говоря наизуст.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
при нас се подават сигнали, но не се откриват нарушения. всички институции да се закриват по-добре
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една птичка пролет не прави, дори да де завърти някой нормален човек в такава институция, друг вариант освен да се маха след 6 месеца няма. Това е като младите лекари как ги хокат, че си отчитат парите за прегледи, пък на друите смени в касата е 0. Ралзиката е, че навремето е имало откъде да се чупне и пак да функционират нещата, но днес вече не е така