Протест за ТЕЦ "Марица 3" пред МОСВ, Сандов: Ремонтът е имитационен

Протестират служители на централата
16 май 2022 15:27, Росен Стойчев
33

Проведох среща с представители на протестиращите, за съжаление те не представиха нови данни, с които да могат да ме убедят, че е извършен основен ремонт в ТЕЦ Марица 3. Това заяви министърът на околната среда и водите Борислав Сандов, предаде БГНЕС.

Министърът добави, че нямат данни от направената проверка на място, които да го убедят. Проверката е установила, че има по-скоро имитационен ремонт със заковаване на няколко ламарини, с някои дребни поправки, но на практика не са изпълнени условията на комплексното разрешително и не са изпълнени указанията, дадени в принудителна административна мярка, подчерта още Сандов.

По-рано днес енергетиците от димитровградския ТЕЦ "Марица 3" излязоха на протест.

В ТЕЦ "Марица 3" в Димитровград работят 250 души  - те искат запазване на работните си места и централата им да заработи отново. Енергетиците са подкрепени и от свои колеги от други предприятия в страната, които смятат че протестът им е справедлив:

"Ние сме тук на протеста в защита на колегите от Димитровград, ние сме от Перник, Мини „Открит въгледобив“;

"Абсолютно справедлив е протестът, това некадърно правителство не може да се справи със задачите и да поведе България напред".

"В защита на колегите и съм аз на протеста", споделиха участници в демонстрацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Симо преди 1 година
Сандов явно не е получил исканата сума
28
0
 
1
 
! Отговори
Петър преди 1 година
Хора като Сандов са вредни за България и нямат място в политиката, още повече и като министри!
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
откога л.умпен стана забранена дума!
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези *** за кого се борят!!?? Май защитават шефа си, а не своята работа! ***, ще ви използват и ще ви бият дузпата!
25
0
 
3
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Ще станем зелени без да се усетим!
24
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мой много близък работи в централата и казва, че случващото се там е престъпление срещу живущите в района и срещу околната среда. Замърсяването е БРУТАЛНО, защото има много пробиви в котлите и системата на теца като цяло. На работещите дори им става лошо докато са на работа от вредните газове, но кой го е грижа?! Това предприятие трябва да бъде затворено завинаги, защото Ковачки няма да направи никакъв ремонт. Може само да опита да замаже очите на проверяващите с някоя кръпка!
23
0
 
8
 
! Отговори
!? преди 1 година
не може едни да плащат такси за пътищата които ползват не за да печелят...а други да не плащат защото печелят от тях ! ...
22
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Костов, СДС и НДСВ и ГЕРБ трябва да плащат скъпия ток и помощи за бизнеса. Те приватизираха мариците и сега печалбата отива в САЩ а бг е окрадена.
21
3
 
14
 
! Отговори
Росен М. преди 1 година
Тези шемети за какво по-точно протестират? Искат да продължат да обгазяват Димитровград безнаказано и за занапред ли? За работата си от м.Май 2021 до края на годината, превишиха нормите на серен диоксид 26 пъти, като в някои от случаите ставаше въпрос за превишение с 3 пъти над нормата!!! Имат една дузина глоби и предписания, но НИЩО не е направено като ремонт! Евала на правитеството, че спря работата им, защото положението в Димитровград е нетърпимо! Да протестират пред работодателя им!
20
7
 
13
 
! Отговори
За Витков преди 1 година
Протестирайте в Банкя бре другари! Там е човека чието правителство 2019 до договори деругация. Там е човека който 10 години не реформира нищо и замиташе проблемите под килима!
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другари пролетари, на класова борба за топлата вода! Всеки чайник - ТЕЦ, всеки чушкопек - завод срещу империализъма и световния глад!
18
4
 
12
 
! Отговори
Black Sea преди 1 година
Тия протестиращите да реват на шефовете си. Сто години нищо не направиха, при Бойко мълчаха, ама сега реват. При маргарет Тачър Миньорите също реваха, но тя се оказа права. В 21-и век ние сме с технологии от 60/те години на миналия век.
17
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялата жълтопаветна с *** трябва да бъде изчегъртана от властта!
16
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Раята на Ковачки беше извозвана от цяла България да вика и да вдига врява. Само катинар за тоя, никакъв компромис
15
12
 
9
 
! Отговори
Знаещ преди 1 година
Кирчо и кокорчо ще внесат ток от САЩ,няма страшно.
14
3
 
14
 
! Отговори
КВО, ОПРАВЯНЕ, БЕ.. преди 1 година
..... АМИ, ПЛАЩАЙТЕ СИ ГЛОБИТЕ И РАБОТЕТЕ-----ЩО ВСЕ НИЕ С ГАЙДИТЕ ДА ВИ ПЛАЩАМЕ МАСРАФИТЕ, БЕ..... ТО, ТАКА Е НАЙ--ЛЕСНО.... ХАХАХААА.....??!!!!
13
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като ги видях с дебелите кореми знам защо ремонта е станал имитация. С такива кореми не може да се работи. Можеш само в градината си. И затова в сезона не е добре да те уволнат
12
4
 
21
 
! Отговори
Фермер село Конска преди 1 година
Някое шефче си е уредил живота до гроб с простажка кражба от предприятието и сега невинните хора протестират за да защитят крадеца. Народа е ПРОСT
11
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво енергетици ! Изметете тези некадърници от управлението на *** ,кирчо и кокорчо
10
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корумпето министър затваря централа която работи с български въглища и в момента печели за държавата долари от износа на ток.при цената на енергоресурсите в момента това е престъпление