Паркинг под спалните, унищожени тревни площи в кв. "Надежда"

Общината обяснява: Всичко е законно
27 юни 2022 10:28, Петя Славова
20
Паркинг под спалните, унищожени тревни площи в кв. "Надежда"
Снимка: Кадър, Нова тв

В столичния квартал "Надежда" жители се опакват от опустошено междублоково пространство с разорани тревни площи и дървета, изкоренени от багери и камиони.

Хората там изненадващо разбрали, че се разчиства терен за изграждане на паркинг, но под прозорците на спалните им. Недоволните твърдят, че ще се будят от шум на форсирани двигатели и миризма на изгорели газове. От районната администрация посочват, че искат да увеличат местата за паркиране.

"Тези, които са одобрили плана или хал хабер си нямат за какво става въпрос, или не ги интересува.От утре образно казано ще трябва да дишам прахоляци и да дишам колите от сутрин до вечер. Не може 2 метра под прозореца да има паркинг", коментира пред Нова тв един от жителите на квартала и допълни, че той се намира буквално в тревните площи.

До този момент мястото са били тревни площи.

"Планът е приет 2013 г. Предвиден е "джоб" за паркиране. Вижда се кои дървета сме запазили. По принцип паркингът е предвиден за 35 коли, намалили сме ги на 22. Всичко е в рамките на закона", заяви кметът на район "Надежда" Димитър Димов и допълни, че в момента се паркира безобразно.

Живеещите обясняват, че ако са искали паркинг, са щели да поискат и общината трябва да служи на хората и в момента паркингът се прави под спалните на живеещите в блока им.

Според Димов продължават да изпълняват плана си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
3M преди 1 година
Простотията Българска много ме впечатлява ! *** иска безплатно да си паркира таралясника! Общината се опоитва да направи реалност този "блян"! Веднага друг *** започва да плаче за "зелената" (която е вече кафява) площ! НЕ, трябват тревни площи!АБЕ НЕЩАСТНИЦИ! Когато си купуваш автомобил (дори и 33-та употреба) ПЪРВО трябва да предвидиш къде ще го паркираш! НИКОЙ не е длъжен да ти осигури нито паркомясто, нито каквото ида е друго! Колкото и да е трудно, опитайте се да мислите!
17
3
 
2
 
! Отговори
до 15... преди 1 година
А *** от панелките как обича да плаща за персонален код и други такива автоматизирани изгъзици... празни ще стоят...
16
0
 
10
 
! Отговори
СС преди 1 година
Какво е това на снимката, Луната ли
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мястото с оаркингите може да се реши лесно с изграждането на многоетажни паркинги. на място 5х6 метра може да се изгради автоматизиран многоетажен паркинг за 20 автомобила, като няма изгорели газове, автомобилите са защитени от кражби и се освобождават много площи. Оставянето и вземането на автомобилите се извършва с персонален код.
14
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ай стига ривахте
13
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледах репортажа. Рев за една джанка е, саморасляк... И терасата зазидана и усвоена цялата и естествено незаконно ама паркина му пречел на тоя кукундрел...
12
1
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Цялото ръководство на ЦГМ трябва да бъде сменено!!!Особено мафията около паркинги и гаражи!!!Скобиране и глобяване по тяхна преценка по 1 000 000лв на ден прибират от смс скоби и репатриране + Винените стикери и още нещо милиони субсидии от общината!До кога ще търпим това ръководство.За една пешеходна пътека прибират по 14 000лв да 14 000хиляди . КРАЖБИТЕ И КОРУПЦИЯТА Е В ПЪЛНАТА СИ СИЛА ПП.
11
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За първи път чувам за община, която вместо блок се опитва да построи нещо полезно и необходимо на живуюите и пак има недоволни. Нещо не ни е наред в главите.-----Общината без да пита, прави от тревните площи под прозорците на хората паркинг, като режат дървета на по няколко десетилетия. Хората съвсем справедливо са гневни. И това не е единствения случай. В други части на община Надежда също има такива попълзновения на общината. Естествено, кметът асфалтиращ малкото останала зеленина е гербер.
10
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Връщай се на село,там имаш природа,тишина и ще направиш добра постъпка!
9
6
 
22
 
! Отговори
С. преди 1 година
Гледах репортажа по телевизията. Проблемът на тези хора не е паркинга, той им е добре дошъл. Проблемът им е, че паркингът ще е обществен и може да паркират и хора, които не живеят там... Също като по селата от където са дошли - "Ни мой да спираш прид мойтъ къщъ..!!!
8
6
 
17
 
! Отговори
Кирил преди 1 година
За първи път чувам за община, която вместо блок се опитва да построи нещо полезно и необходимо на живуюите и пак има недоволни. Нещо не ни е наред в главите.
7
0
 
0
 
! Отговори
СестрА преди 1 година
Матилда и ехо лизача
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кметовете на общините спят 30 години, никъде в столицата не се изградиха паркинги, а колите се увеличават от прииждащите пълчища от провинцията. Всеки апартамент би трябвало да има поне едно парко място, но това не се случи. В Надежда 4 има и такива които са циментирали тревна площ и вече си го броят за тяхно място за паркиране, но общината спи.
5
1
 
15
 
! Отговори
боян преди 1 година
много хубав кадър
4
1
 
11
 
! Отговори
в Надежда преди 1 година
Нулев контрол в тревните площи само с несофийска регистрация .
3
8
 
10
 
! Отговори
джунгла преди 1 година
Наистина с тия трошки на по 20+ години стана грозна картинка. Голям смях ще се смея като бензинът отиде 10лв за литър.
2
9
 
17
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Ако някой знае какво е положението с паркоместата в Надежда, доста ще се чуди! Явно се оплаква някой пенсионер, на който всичко му пречи!
1
0
 
20
 
! Отговори
Така преди 1 година
Ами тези в Суходол искат ли сметище, не ама има... Така за един сватба, за друг брадва...Всеки иска в столицата...