Заради бурята: Столични квартали и села около София са без ток

Екипи на ЧЕЗ работят да бъде възстановено захранването възможно най-бързо
Обновена: 27 сеп 2022 20:30 | 27 сеп 2022 20:10, Красимир Ангелов
11
Заради бурята: Столични квартали и села около София са без ток
Снимка: БГНЕС

Няколко столични квартала и села около София са без ток заради разразилата се силна буря с градушка и мълния в столицата, при която загинаха трима души.  

По информация на ЧЕЗ, електрозахранването ще бъде възстановено на повечето места към 20:00 ч., а в други райони към 20:30 ч.

Още по темата
Без ток са кварталите „Кремиковци“, „Враждебна“, „Челопечене“, „Младост“ 3, като и централната градска част. Панчарево, „Павлово“, „Княжево“ и Мърчаево също са без електрозахранване.

Няма ток на места в „Овча купел“, „Овча купел“ 1 и 2, "Горна баня", както и в кварталите „Суходол“ и „Владая“. Градовете Нови Искър и Банкя са без електричество, както и селата Иваняне, Клисура, Михайлово и Волуяк, Войнеговци, Локорско и Подгумер.

В кварталите „Факултета“ и „Люлин“ 1  също няма електричество.

Летище София оперира нормално в бурята, съобщиха от аерогарата за БТА. Няма проблем с полетите, три самолета са в изчаквателен режим, уточниха от летището.

Четири аварийни екипа на Столичната община реагират на сигнали във връзка със силния дъжд, съобщиха от общината.

До момента са реагирали на около десет сигнала за паднали клони и дървета. Сигнали за паднали клони има от кв. „Хаджи Димитър“, „Красна поляна“, на бул. “Иван Гешов“, както и за завирявания. Градският транспорт се движи по маршрутите си. Изключение са трамвайните линии на номер 10 поради завиряване на ул. “Антим първи“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: бурябез токсофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Градушка и мълния" - добре, че мълнията е била само една, Красьо!
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като ви казват няма ток и като видите "снимката", трябва да сте сигурни - няма ток!
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гордостта на гербавото управление ще изкара нощта на свещи. Гответе се шопи, ако изберете пак Фъндъка всяка вечер ще готвите на лагерен огън край контейнерите, ще се радвате на топлината от смога създаден от горенето на гуми от фъндъковата рода. Дано зимата да е студена, че да не ви трябват хладилници.
3
1
 
6
 
! Отговори
АН преди 1 година
И снимката като съдържанието...
2
19
 
1
 
! Отговори
Веско Григоров от Ле преди 1 година
От град Левски съм и ви обещах , че софиянци ще си плащат добре за сторените злини към нас провинциалистите . Ще напълня и затворите със софиянци. Бог дал живота им , Бог взел живота им .
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Извинете меИзвинен си - работещия по статията вероятно никога не е плащал смекта за ток в ооследните месеци - вероятно е в студенстки град или при мама и тате ...