БАЗ и СЗБ: "Спаси София" съсипва туризма в столицата

София е красив европейски град със своите забележителности
Обновена: 4 окт 2022 13:22 | 4 окт 2022 13:14, Анисия Иванова
51
БАЗ и СЗБ: "Спаси София" съсипва туризма в столицата
Снимка: БГНЕС

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България изразяват своето силно притеснение от изключително агресивната атака, която „Спаси София“ организира срещу българската столица София.

"Считаме, че непрестанното очерняне на града сериозно вреди на неговия имидж като туристическа дестинация.
Атакуват се емблематични туристически места. Например ул. „Съборна“, където гражданите дори излязоха на протест срещу „Спаси София“. Под прицел редовно е ул. „Витоша“ – една от забележителностите на столицата ни – изпълнена с живот и любимо място за разходка и отдих както на българите, така и на множество чуждестранни туристи.

Наясно сме с политическите амбиции на „Спаси София“, но не сме съгласни те да вредят по този агресивен начин на туристическия бизнес в града ни! София със сигурност има проблеми и то не малко. Но като цяло е красив европейски град със своите исторически и съвременни забележителности.

С непрестанното очерняне на българската столица и показване единствено на негативното и съзнателно подминаване на красивото се прави черен PR на града, който отблъсква туристите. И то от хора, които през живота си „една къщичка за птички не са построили“, пишат ресторантьорите в своята позиция.

Двете организации призовават „Спаси София“ да не води политическите си кампании на гърба на софийския туризъм., защото така не спасяват София, а я съсипват като туристическа дестинация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
1
 
! Отговори
спаси софия преди 1 година
ДАНО СОФИЯ ДА ФАЛИРА!
42
0
 
7
 
! Отговори
Jony преди 1 година
Тоя коняр пак ли изпълзя? На Али Баба винаги нещо му пречи😂
41
0
 
6
 
! Отговори
Хахахахахаха преди 1 година
На кофти ракета и космоса й е крив!
40
3
 
12
 
! Отговори
Бай Благой преди 1 година
Ковид Варварина пак се обажда. *** цяла Витошка със скапаните си навеси и аквариуми, обаче понеже имат тежки зависимости от ГЕРБ дрънкат простотии в публичното пространство.
39
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Конан от Али експрес пак се хвърли да защитава яростно Фандъкова
38
3
 
5
 
! Отговори
ПП СЪСИПВА БГ.... преди 1 година
ЗАТОВА СА СЪЗДАДЕНИ ТЕЗИ ОТ.РЕП.КИ.......ЕМИГРАНТИЕНИЧАРИ.....
37
5
 
7
 
! Отговори
Така като гледам преди 1 година
Голямо драпане за кметският пост на този п-с Бонев.
36
12
 
17
 
! Отговори
Отец Нафърфорий преди 1 година
Предлагам заведенията от Витошка да се изместят в Дружба 2, а на тяхно място да се направят детски градини.
35
5
 
20
 
! Отговори
Копейката преди 1 година
Чувствам как Бонеето като стане кмет ще гледаме скоро багери да бутат заведения на Витошка.
34
6
 
8
 
! Отговори
Отец Нафърфорий преди 1 година
Бонев е Слави Трифонов на ГЕРБ if you know what I mean... Висша театрална игра има там и не само, разни други нежни заигравки има.
33
9
 
9
 
! Отговори
читател преди 1 година
Няма какво да си играеме,а да поискаме забрана на "Спаси София" докато не се изясни статута и правомощията,а също да стане ясно това политическа организация ли е или гражданско сдружение с не политически цели.
32
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Туризмът в София не е шепа кръчми и магазинчета... *** народ - слаба държава!
31
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "То всеки е наясно пак вие с какви политически пристрастия сте! Вместо да сте в една посока със Спаси София за оправянето на този град един път завинаги, вие си дърпате към тъмното, грозното, за под масата нещата." ------------- трябва ли да напомням, че маугли настояваше за СЕРТИФИКАТИ ЗА ВСИЧКИ... че даже излизаха и да протестират по повода. Отделно, че задължиха и персонала си да се натрови. Да не забравяме и, че маугли оре оня змей от гроб.
30
3
 
26
 
! Отговори
Край преди 1 година
Общината прави и не. Обаче хората са тотални мърльовци. Как пък за цял живот не събраха пари да си боядисат кооперациите. Мазилката пада по главите им и по тротоарите. Как пък една кофа за смет не видях затворана с капака. До кофите дограма с пироните нагоре изхвърлена и тоалетни чинии. Фандъкова е виновна за това, че не вади кочана с глобите ами мяуче по телевизора за още мандати.
29
2
 
19
 
! Отговори
ндйфк преди 1 година
Сигурен съм, че труистите четат на български фейса на Спаси София...
28
3
 
16
 
! Отговори
Трън преди 1 година
КовидВарварина сега за това ли взе да рИве?
27
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха айде гроб задействаха маугли.. и това няма нищо общо с ремонта на ремонта на ремонта на жълтите павета wink wink. Не че и сму...и СФ не са групичка .... която постоянно настоява всички да минем на пеееали.. такова де - колилета и тротинетки ама в случая са прави. Ремонта на ремонта на ремонта е позната схема, а бул. Витоша се е превърнал в пълна клооооа...ка от заведенията, на които гроб са позволили да превземат цялата улица. А туризмът в СФ е отдавна ала слънчака - евтини алкохол и жени
26
7
 
15
 
! Отговори
Йок Фандък преди 1 година
Бързо реагират отбора на фандъка.
25
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То всеки е наясно пак вие с какви политически пристрастия сте! Вместо да сте в една посока със Спаси София за оправянето на този град един път завинаги, вие си дърпате към тъмното, грозното, за под масата нещата.
24
5
 
19
 
! Отговори
Rim преди 1 година
Отношението на софиянци си личи по външният вид на наследствените им имоти - всичко е сиво, пред разпад, мръсни и неподдържани сгради, дворовете им зарити в плевели и ***. И после имат претенции към селяните и ремонтите с публични средства, а в същото време не си мръдват пръста да си оправят кочините, за които сами са си виновни.