ЦГМ отстранява автомобили, паркирани по спирки в София

Шофьори системно пречат на пътници и градски транспорт
5 окт 2022 09:12, Петя Славова
14
ЦГМ отстранява автомобили, паркирани по спирки в София
Снимка: БГНЕС

Започва акция по отстраняване на неправилно паркирани автомобили до спирки в София.

Шофьори системно паркират на спирки на градския транспорт в града, с което пречат на пътниците и шофьорите на обществените превозни средства.

Ивайло Симеонов от Центъра за градска мобилност коментира пред БНТ, че ежедневно получават стотици сигнали за неправилно паркирали автомобили, като трасетата на масовия градски транспорт се обслужват с приоритет.

"Всички нарушители са "само за малко", пренебрегват пътни знаци, всички закони и наредби, което е недопустимо. Ние също трябва да положим още усилия, далеч съм от мисълта, че сме безпогрешни в работата си, но тук идва и нещо друго - нямаме самосъзнание и обществен контрол", каза Ивайло Симеонов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И каква точно е файдата от това, че сте вдигнали паркирал на спирката в два часа среднощ? За сметка на това КАТ не си мърда пръста ПРЕЗ ДЕНЯ да глобява масово спиращите на спирки и пешеходни пътеки - ЗАМАЛКО. Да не говорим, че патрулките редовно си паркират на спирки и след знак Забранено спирането и тръгват по кафета и ресторанти.
11
1
 
13
 
! Отговори
Дидо преди 1 година
По ул. Раковски РЕДОВНИ спират, пускат аварийните и все едно всичко им е усаконено!Кафенце, цигарки, банички, ама това че тролейте стоят ПЪЛНИ с хора, и ги чакат тия селски нереzи - не им пука, щото на село, на къра, те така си спират!
10
2
 
12
 
! Отговори
ГРОБ преди 1 година
Стига с тия негативни новини ся, ще изгоните милионите (може и милиарди да са) туристи на София.
9
5
 
13
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 1 година
Ама аз само за малко спрях, само за едно кафе - час, час и половина...
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво,дано да е постоянно!
7
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По принцип е прав човекът. Пълно е с терикати дето са само за минутка до магазина.
6
0
 
25
 
! Отговори
Kuncho преди 1 година
Не трябва ли да го правят всеки ден това с неправилно спрелите автомобили по спирките , а не да става водещо заглавие за деня!?Какво правят с отсраняването на спрелите непосредствено пред пешеходните пътеки автомобили (0,5- 1 метър от пътеката) или чакаме да стане неприятност поради ограничената видимост и да се сети някой, че трябва и те да се санкционират?!
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се разходят по бул. Шипченски проход, навсякъде са спрели или паркирали неправилно автомобили на катили от първо рушветчийно. Имат си и нишани ,да си личи че не са случайни,да не ги вдигат.
4
12
 
7
 
! Отговори
Име преди 1 година
До Чича Ви МиткоТези "от селата прости" правят така, че ви плащат половината парно, плащат ви половината прищявки в това ОГРОМНО село, което сте! Такива столичани само да искате....живеещи на гърба на останалите хора. Но и това ще спре, не бързайте.
3
5
 
12
 
! Отговори
Чича Ви Митко преди 1 година
Добре дошли уважаеми гости,......дошли от селата прости!
2
2
 
7
 
! Отговори
Име преди 1 година
Отдавна всички си пречат в тая изгнила "столица". Дринов е направил тотално грешно предложение и сега ако можеше да види какво става - щеше да се застреля с голямата пушка!
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аз съм само за малко