Софиянци настояват за промени по законите за пътищата

Граждани за пореден път се събраха на протест на бул. "Сливница"
4 юни 2023 16:40, Йоана Цонева
39

Отново протест на столичния булевард "Сливница". Хората настояват за ефективни мерки за пътната безопасност и наказания за шофьорите, причинили катастрофи.

Около 11 часа днес близки и приятели на Ани и Явор, които бяха пометени от млад шофьор на булеварда, блокираха движението в участъка на пешеходната пътека, на която се случи произшествието, предаде Bulgaria ON AIR.

Те обещаха, че няма да отстъпят и ще протестират докато исканията им не бъдат изпълнени. Малко по-късно с шествие те блокираха за кратко и движението на кръстовището на булевардите "Константин Величков" и "Сливница".

"Институциите се задействаха, макар и със сериозно закъснение, с цената на жертви, които продължават всеки ден след 8 май да дава нашето общество. Продължаваме, защото нашите искания се случват твърде бавно. По тази причина хората от Инициативния комитет продължават да настояват пред съответните институции да се вземат тези мерки, за които настояваме в национален мащаб", коментираха от протестиращ.

"Ако караш над 100 км/ ч. - да е вече криминално деяние, да има абсолютно нови закони и правила, за да се спрат тези зверства по пътя, явно хората, от които зависи, не значи това", обясни друг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тъжното е, че ако се изпълнят исканията на протестиращите, то ще има повече катастрофи и повече загинали и ранени.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Предлагам им да си опьнат палатки на Сливница. При заобикалянето на правото им мачкайки моето ми се разпадна колата зад МТЛ. Пьрво да протестират за не спазващите закона правоприлагащи. Заставаш на крьстовището с палка а не след него скрит или в храстите или не адекватни знаци.Меркит което са направили на крьстовището са нула и кой умник махна оранжевия и там има училище редно е зебра и да бьде и жьлт и цветни диодни светлини за ,,закьснели ''Лека им прьст на младите ангелчета.
30
0
 
4
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
Няма ли камери на всички главни кръстовища и пътища и рискови зони????? Глоби, глоби, глоби, глоби.... Вечер проверки, проверки алкохол, наркотици и книжки....
29
0
 
0
 
! Отговори
Някой към 33 преди 10 месеца
Точно там е и в съдът и пред парламента и полицията и съдът. Аз съчувствам на тези хора. Също по цял свят е проблем, че всяко семейство има по три, четири коли. Колкото пълнолетни и толкова коли. Трафика навсякъде е безбожен. София има добър обществен транспорт, но за жалост е скъпо за повечето хора който плащат и квартири, а в по-малките населени места заради незаконни таксита на цената на билета и по-удобно та вече съвсем няма междуселищен транспорт.....
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На този широк участък, на който се вижда всичко от върха на моста, да се чуди човек що за късмет.
27
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не му е мястото на протеста на пътя, трябва да се протестира там където трябва да се направят промените, да им се напомня на политиците какво да направят лично а не да се чака някоя медия да им съобщи.
26
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Излязоха ли алкохолните проби на Ани и Явор, по колко са изпили, преди да претичат през булеварда в 1 ч. през нощта?
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Каквито и санкции да бъдат измислени, ако хората ,работещи в контролиращите и санкциониращи органи , не си вършат работата и не прилагат написаните закони, полза никаква. Въпросът е как тези хора да бъдат принудени от обществото да си вършат работата ? Просто пример : Семерджиев сега го осъждат за побой нанесен преди 10 или повече години. И тези служители - полицаи , следователи , прокурори , съдии вземат заплата.
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хора, само 3 неща трябват:1) на всяко второ/трето кръстовище камера, с данните от която да се прави проверка за средна и момента скорост2) закон осигуряващ легитимност на отчетено нарушение и глобите да отиват при нап с опция за изземване от цси след 2ра година 3) забрана за минаване на технически преглед, вземане на гражданска отговорност, каско и регистрация на месец, ако имаш неплатени глоби към катИ гаранция за 1 година ще станем бяла държава в автомобилизма...
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 21 Това е така , защото в България като те спре КАТ за проверка и започва едно звънене за "жокери" , но ако те спипат в Гърция, Унгария, Германия.... Жокер няма, а *** се е на ср ал . Същото е и с другите държавни институции. Ние искаме като в Германия ама да си я караме по нашему. Проблема с бясното шофиране може да се реши първо в семейството, после в училище и школите на инструкторите и накрая контролната дейност на КАТ.
22
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Предлагам вън София от Бг от там идят всички беди
21
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е щом софиянци искат...
20
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
комунизма докара селяните в града в панелата и унищожи земеделието
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Закона е в нас не на хартия
18
7
 
3
 
! Отговори
до 17 преди 10 месеца
по принцип въобще не ме грееш щото живея в затворен комплекс в полите на витоша, където такива като тебе няма. В центъра рядко ходя. Почивам по чужбина. Така че "хвали" се на приятелчетата ти пpимати
17
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
16, моя 25 г скрап метал без катализатор взима еко 3. да си запушваш носа като влизам в центъра да те тровя
16
4
 
5
 
! Отговори
до 3 преди 10 месеца
По принцип явно не ти е ясно какво оръжие е колата, особенно когато я управлява такъв като тебе. Идеята е че ако караш с над 50км отгоре на ограничението и те хванат глобата да ти е непосилна а ако си направил белята по бързат процедура и 25 годинки. Така ще внимавате повече с дъртитe дaраци без катализатори. Но така е като нямате друга цел в живота освен една теникия и да карате както си искате и да гледате лошо. Пpимaти...
15
1
 
6
 
! Отговори
Първо трябва да преди 10 месеца
бъдат нормализирани пътните условия и обстановка.Забравени знаци от минали ремонти,излишни забрани,липсващи информзционни табели,пътна сигнализация.На този,който е нарушител по душа,не му пука,той си кара на макс постоянно.А тези, които са коректни,се изнервят излишно и понякога предприемат неоправдан риск.Пътища в лошо състояние,които(ако)се ремонтират когато е удобно на пътните служби,а не на трафика(нощем).Липса на взискание към рецидивисти нарушители и поощрение към коректните.
14
1
 
8
 
! Отговори
VladTepes преди 10 месеца
До АнонименКаранено с над 100 km/h по градски улици и булеварди освен обособените магистрален тип като България и Цариградско би трябвало да се наказва минимум с година без книжка и нов изпит след това, при ПТП с тежко ранени и убити не би трябвало да има възможност за условна присъда или пробация.
13
2
 
11
 
! Отговори
Фед Красивия преди 10 месеца
"Хемус" уж магистрала, за сега официално е разрешената скорост 140.Да,ама на Малинова долина мисля ,че на Витиня има едно знакче 70.Добре,че карам внимателно та ме ударили с 21 и 100 левас честитка.Че с 21 от горе.Е така ли борим господа КАТ-аджии катастрофите?Скрит знак на магистрала за скорост и още по-скрити ваши колеги ***..али?А нощем си бръмчат рейсърите в градовете и трепят хора.За това ви ненавиждат всички нормални хора.За това сте мразени,презирани и оплювани.Защото си го заслужавате.