За или против тротинетките в парковете в София?

Браншът против идеята на общинарите
31

Общинските съветници са напът да забранят карането на тротинетки в парковете и да въведе ограничение в скоростта им. Това предложение, обаче, не среща одобрението от представители на бранша.

"Общината си поставя няколко цели - да синхронизира наредбата със Закона за движение по пътищата, който бе приет преди 3 години, същевременно да мотивира и повиши използването на електрически превозни средства, намаляване на замърсяването на въздуха, увеличаване на информираността. Като цяло да се развие една по-подходяща градска среда. С оглед на целите, решението, което взимат, някак си не кореспондира логически именно с постигането на тези цели", каза управителят на фирма за електрически тротинетки Ивайло Милчев пред Bulgaria ON AIR.

"Според наредбата причините са - да се намалят конфликтите между ползвателите на тротинетки и пешеходците. Посочват се около 1600 нарушения в рамките на 2 години, което грубо е около две нарушения на ден. Когато правиш предложение, е добре човек да прави анализите и да дава по-задълбочена информация", категоричен е той.

Гостът посочи, че се предлага да се запази максималната скорост на движение с тротинетки, но отделно от това и да се разшири обхватът на забраната и ограниченията.

"Как се опитваш да развиваш микромобилността и да мотивираш хората да карат тротинетки, като същевременно ограничаваш местата, на които могат да ги карат? Съгласен съм, че тротинетките не трябва да бъдат разхвърляни навсякъде, но къде са необходимите места за оставяне на тротинетки?", попита той.

Според Милчев логичната стъпка, която трябва да се предприеме, е да се върви към развитие на инфраструктурата.

Вижте повече във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: тротинетки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
4
 
! Отговори
Въпрос преди 10 месеца
Кога пък това стана бранш? Малко ли са колите по тротоарите и алеите, малко ли са колелетата, с които се съобразяваме навсякъде? Сега и за тези неопределими превозни средства, за които не важат никакви правила да се оглеждаме откъде хвърчат, че не се и чуват на всичкото отгоре. Подлудихте хората с какви ли не измишльотини!!!
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Извинете,трябва ли като излизам на работа,да се разхождам или да пазарувам,да си слагам каска на главата!? Не желая да ми взимат малкото пространство на тротоара или в парка!
26
1
 
1
 
! Отговори
Нагъл преди 10 месеца
*** глави когато не могат да измилсят нещо работещо започват със забраните.На всеки *** му пречи това което не може да си позволи!п.п. Пешеходците защо не ги забраним...пречат на колите и скачат под гумите им с риск да вкарат щофьорите в затвора за ПТП с жертва!
25
0
 
7
 
! Отговори
Микромобилност преди 10 месеца
Аз съм за микромобилност. НО! Тротинетките са превозни средства. Тяхното място е на улицата, не по тротоарите. Не може да бъдат паркирани, не, по-точно оставяне кой където се сети - по средата на тротоарите, в парковете, в тревните площи, просто навсякъде! Ако някой си паркира автомобила на забранено място до 5 минути тя ще бъде вдигната от паяк. Ако някой "паркира" тротинетка на същото място никой няма да дойде да я премести.
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Трябва да се забранят тротинетките в населените места. Да си ги карат там, където няма никой. Много са нагли.
23
2
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
Ако наглите тротинеткаджии останат в парковете ,доста от тях ще бъдат пребити.Тази забрана ги спасява от бой.
22
1
 
13
 
! Отговори
Тодор преди 10 месеца
Аз съм против.
21
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
тези тротинетки да се махнат, завинаги от софийски улици, булеварди и каращи са опасни и *** защото не пазят никого..
20
3
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
тротинетки не трябва да има не трябва да съществуват
19
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Парковете са за разходка и почивка на хората. А тротинетките за придвижване, защо трябва да се бутат в хората в парка? Че на някой да му върви бизнеса
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
У нас По улиците не е безопасно, а тротоарите ни са в плачевно състояние-където ги има. Унас и за пешеходци не става-вие за тротинетки се кахърите. Една сносна велоалея не успяха да стъкмят, освен на цар Борис 3-ти, но тя почва от нищото и свършва в нищото.
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Освен забрана за тротинетки трябват и регулацци за колелета и рикши.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
къф бранш са тея....начи в целия свят може, тук - не може...троткаджии
15
17
 
6
 
! Отговори
Дарвин преди 10 месеца
Значи да спрем колелата и тротинетките. Няма място за тях на улицата, както и в парковете? А къде да карат хората? Всички да се качим на 20 годишните кошници дето ги кара масовия гaньо...
14
2
 
22
 
! Отговори
Те били против ?! преди 10 месеца
То ако питате "Бранша", биха били най доволни ако се забранят изцяло автомобилите и ни задължат да караме само тротинетки. Нали така ?!? Освен този така нареченият бранш, не е ли редно да попитате гражданите на София дали са съгласни да бъдат блъскани по тротоарите от *** с тротинетки ?
13
3
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
байк-мега-пичовски-карачите да не би да са по-безопасни ? В южния парк е като месомелачка !
12
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Против, естествено, АКО Е ИЗВЪН ВЕЛОТРАСЕТО. Това е ППС. Българинът няма грам култура, да не навлизаме в подробности. Проблемът е двупосочен- каквито пешеходците, такива и велосипедисти, водачи на МПС, мотористи.
11
4
 
28
 
! Отговори
azz преди 10 месеца
Защо в Париж ги забраниха,те по-глупави ли са?В парковете събота и неделя ,в най-голямата гмеж има поне 5-*** ***,които карат с максимална скорост между хората-майки с колички,малки деца,кучета,възрастни хора...Тоя естествено ще е недоволен,вреди му на бизнеса.Защо по не ограничат скоростта на продаваните и ползваните тротинетки по електронен път?
10
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
като увием две три тронитетки около тротинеткаджиите и сами ще се откажат. От бранша били против, къв бранш бе....
9
2
 
17
 
! Отговори
Раглан преди 10 месеца
ПРОТИВ !!!