Хванаха Гълъбин Боевски с 2 кила кока

Шампионът по щанги е заловен на летище в Бразилия
Обновена: 28 окт 2011 10:11 | 26 окт 2011 19:24,
429
Хванаха Гълъбин Боевски с 2 кила кока
Гълъбин Боевски на турнир по вдигане на тежести в Бургас през 2003 г. Снимка: Архив, Булфото

Олимпийският ни шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски е бил арестуван с 2 кг кокаин в Бразилия, съобщи bTV.

Федералната полиция в столицата Бразилия е потвърдила задържането му. Арестът е извършен в понеделник на летище Гарульос.

Гълъбин Боевски се прибирал към България с дъщеря си, която участвала в международен тенис турнир. На летището в Сао Паулo обаче у него е намерена дрогата.

Българинът е арестуван, а дъщеря му Сара продължила пътуването си към София.

Още по темата

На Гълъбин Боевски вече са повдигнати обвинения. Присъдата, която може да получи бившият спортист, е максимум 15 години за количеството наркотици, което е стандартно за подобен тип трафик в Бразилия.

В Министерството на външните работи са информирани за случая, но не са получили информация за причините за задържането на бившия спортест, посочи говорителят на министерството Весела Чернева пред БНР.

Близките на Боевски не са били открити за коментар.

Това не е първият скандал около бившия спортист. През 2003 година Гълъбин Боевски е наказан за употреба на допинг. Тогава Световната федерация го изважда от състезания за срок от осем години и на практика това прекратява кариерата му.

През 2008 година семейството му отново влиза в новините. Синът му Пол се самонаранява със собствения си газов пистолет в училищния двор.

Най-големия си успех Гълъбин Боевски постига през 2000 година, когато става олимпийски шампион в Сидни. Избиран е и за спортист номер едно на България.

Във връзка с информацията, че щангистът Гълъбин Боевски е задържан с наркотици в Бразилия, от ПП ГЕРБ съобщиха, че партията е прекратила членството на спортиста Гълъбин Боевски на 25 април 2008 година.

След като на 18 април 2008 година синът на Гълъбин Боевски се самонарани при игра с газов пистолет в 18-о СОУ, спортистът подаде оставка като общински съветник от листата на ПП ГЕРБ.

Седмица след инцидента членството му в партията беше прекратено заради несъответствие между допуснатите действия от страна на Боевски и морала и устава на ПП ГЕРБ.

След подаването на оставката си като общински съветник Гълъбин Боевски по никакъв начин не е участвал в работата на ПП ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


429
Още по темата: дрогаГълъбин Боевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
411
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хванаха Гълъбин Боевски с 2 кила кока ... 2 или 9 ?
410
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво означава думата "кила"? Знам какво значи единицата мярка за тежина "килограм", но какво значи "кила"?
409
3
 
4
 
! Отговори
Герберче преди 12 години
Я този беше общински съветник от ГЕРБ,оттегли се защото сина му простреля дете с газов пистолет.Та май финансирането на партия ГЕРБ е вече ясно.
408
1
 
8
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Като те надупят в кафеза, ще викаш по съшия начин като на снимката.
407
1
 
9
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Гълъбинчо, *** в панделата ще те направят на гугутка.
406
1
 
5
 
! Отговори
педро карлуш де руй преди 12 години
след 15г ще излезе като гълъбинка боевска...
405
1
 
3
 
! Отговори
heh преди 12 години
са как ше го шият там ...
404
1
 
3
 
! Отговори
AMG преди 12 години
Са последно 2 или 4 кила.Гледам,че БОСФОР ТВ пишат 4,тук пък 2......
403
2
 
6
 
! Отговори
vlady преди 12 години
Да беше хванат в някоя азиатска държава примерно Малайзия или Сингапур щеше да се срещне с добър чичко с черна униформа и маска "I am going to send you to a better place than this god bless you."
402
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За 15 години в Бразилски затвор, португалския език ще му стане "майчин".
401
1
 
4
 
! Отговори
Бинго преди 12 години
Кеф ми е за тоя.
400
17
 
13
 
! Отговори
Уйович Муйович преди 12 години
Само престъпници има в ГЕРБ. Партия на мафията.
399
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 412 Ти добре ли си ? Ако гонеха за най-малкото до сега 10 пъти да са си подали оставката ! Мозъка и Шестака изгониха ли ги ?
398
5
 
11
 
! Отговори
разяснение за чугуни преди 12 години
"Това не е първият скандал около бившия спортист. През 2003 г. е наказан за употреба на допинг. Тогава Световната федерация го извади от състезания за осем години и на практика това прекрати кариерата му.През 2008 г. синът му Пол се самонарани със собствения си газов пистолет в училищния двор, докато играел на руска рулетка.Малко след инцидента Боевски подаде оставка като общински съветник на ГЕРБ в София.ПП ГЕРБ е прекратила членството на спортиста Гълъбин Боевски на 25 април 2008 г., съобщиха от партията междувременно."Седмица след инцидента със сина му членството му в партията беше прекратено заради несъответствие между допуснатите действия от страна на Боевски и морала и устава на ПП ГЕРБ. След подаването на оставката си като общински съветник, Гълъбин Боевски по никакъв начин не е участвал в работата на партията", добавиха оттам. "ГЕРБ гонят за най-малкото, при другарете от БСП обаче ако ще да откраднеш половин България все си "наш човек" и си в схемите, без да те гонят. Някой да помни изгонен от редиците на БСП?
397
2
 
13
 
! Отговори
до 409 от 408 преди 12 години
В случая не намесвай ГЕРБ. Щото те дори не са били замислени, когато са го хванали с допинг. Просто човекът си е *** от класа
396
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
E до къде докараха българите тази *** политическа класа..... Щом над 70 българи са в 1 бразилски затвор за наркотрафик..... И щом олимпийски шампион е прибегнал до там да пренася кока. Интересно какво го е подтикнало да направи това. Има собствен бизнес... може би хората на които е висял с пари са му обещали, че ако пренесе едно количество кока от Бразилия до България ще му упростят парите и човека ще е на чисто. А може и той да е бил в начален етап да става наркобарон.
395
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мутрите от ГЕРБ отново се представиха на ниво.А някои балъци дори гласуваха такива престъпници и некадърници да ги управляват.
394
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наркоманът си остава наркоман!!! И после що българските щанги винаги са на прицел по време на състезания!
393
1
 
15
 
! Отговори
МУНЧО преди 12 години
ТАЗИ КОКА Е ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА-ДА МУ ПРОСКУБЯТ "ГЪЛЪБЧЕТО" В БРАЗИЛИЯ ПЪК СЛЕД ДВАДЕСЕТИНА ГОДИНИ КАТО СЕ ПРИБЕРЕ ДА НАМЕРИ ДЕЦАТА СИ ОБИЛНО ЗАХРАНЕНИ СЪС СЪЩАТА "СТОКА"
392
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***

Спонсорирани публикации